nasze 4 kąty
Re: nasze 4 kąty
KarLa, M jedzeniem to tez malo kiedy, bo my raczej tutaj nie jadamy, malo kiedy, chyba, ze M owoce na podwieczorek np, ale to zazwyczaj na swoim krzeselku przy stole... ale juz jej sie zdarzylo, ze przed przedszkolem actimela tu pila jak ja sie szykowalam i koncowke wylala, jak byla mala to ulewala, ze az na ogleglosc chustala i nawet koce czy podklady nie pomogly, bo czasem dalej jak podklad lecialo...
Na szczescie jej sie jeszcze nie zdarzylo nasikac, jedynie na krzesla ale one skorzane
Pies tez w chwili zapomnienia czasem skoczy zanim po spacerze lapki wyczyscimy, takze tak...
A tu zaraz kolejny ulewacz i siuracz sie pojawi (chociaz mam nadzieje, se ulewacz nie) do tego powoli sie obawiamy akcji typu "dorwie gdzies dlugopis/wpadnie na pomysl inaczej uzyc kredek/pisaka"
Na szczescie jej sie jeszcze nie zdarzylo nasikac, jedynie na krzesla ale one skorzane
Pies tez w chwili zapomnienia czasem skoczy zanim po spacerze lapki wyczyscimy, takze tak...
A tu zaraz kolejny ulewacz i siuracz sie pojawi (chociaz mam nadzieje, se ulewacz nie) do tego powoli sie obawiamy akcji typu "dorwie gdzies dlugopis/wpadnie na pomysl inaczej uzyc kredek/pisaka"
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Ruby, a to fakt, o tym zapomnialam, bo bywalo ze kanapa oberwala jak z A. chlusnelo. Co do pisakow/ kredek to A. akurat nie ma i nie mial takich pomyslow, nawet zadna sciana nie oberwala
KarLa, u nas do tej pory tez nie i dostep domkredek ma caly czas, sciany i wszystk9 inne narazie stan nienaruszony... no ale... dopiero 2,5 roku za nia, a jeszcze wszystko przed, nia, czasem dzieci pozno wpadaja na glupie pomysly, wiec jeszcze sie nie ciesze, ze na to nie wpadla
A na wspomnienie o tym chlustaniu 8x na godzine to do teraz mam ciarki
A na wspomnienie o tym chlustaniu 8x na godzine to do teraz mam ciarki
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Candela, on jest z funkcją spania? U nas to jeden z warunków koniecznych.
A jak z kolorystyką reszty salonu? Zasłony, meble? Ja się jeszcze zastanawiam co będę musiała zmienić, żeby mi się nie gryzło.
O tak podszukie ruchome, to koszmar przy dzieciach (i przy moim mężu, który je bez przerwy ugniata i przestawia ), więc też odpadają.
Meg, jeszcze jej się zdarza popuścić tak, że mokro pod pupą. Tera mamy koce, więc tylko on ewentualnie oberwie i raz dwa leci do pralki ale nie po to kupuję nowy, żeby kocem zakrywać.
G to starszna demolka, pisakami rysuje po wszystkim, więc schowałam i dostaje tylko jak obok siedzę. Zniszczyła swój domek dla lalek a że jest drewniany, to wszystko wsiąkło i trzeba go przemalować. Dywan, ściany, drzwi, mebelki od domku- rysuje po wszystkim
A jak z kolorystyką reszty salonu? Zasłony, meble? Ja się jeszcze zastanawiam co będę musiała zmienić, żeby mi się nie gryzło.
O tak podszukie ruchome, to koszmar przy dzieciach (i przy moim mężu, który je bez przerwy ugniata i przestawia ), więc też odpadają.
Meg, jeszcze jej się zdarza popuścić tak, że mokro pod pupą. Tera mamy koce, więc tylko on ewentualnie oberwie i raz dwa leci do pralki ale nie po to kupuję nowy, żeby kocem zakrywać.
G to starszna demolka, pisakami rysuje po wszystkim, więc schowałam i dostaje tylko jak obok siedzę. Zniszczyła swój domek dla lalek a że jest drewniany, to wszystko wsiąkło i trzeba go przemalować. Dywan, ściany, drzwi, mebelki od domku- rysuje po wszystkim
Misiowa, mi się bardzo ten kolor podoba! Sama mam szarą i już mi się bardzo znudziła, chociaż nadal uważam, że jest bardzo wygodna i ogólnie zawsze ją lubiłam.
Może w tym roku uda nam się przerobić salon, to też chciałabym wprowadzić trochę koloru (jeszcze nie wiem tylko jakiego:P)
Może w tym roku uda nam się przerobić salon, to też chciałabym wprowadzić trochę koloru (jeszcze nie wiem tylko jakiego:P)
Tu na niemieckiej stronie znalazłam.
https://slf24.de/ecksofa-mit-schlaffunk ... ocity.html
I oczywiście jest z funkcją spania. Musimy mieć dla gości.
Co do kolorów to mamy mieć otwartą kuchnię w kolorze czarnym i miedź. Meble mamy z drewna Sheezam. Dodatkowo chcemy na jedną ścianę dać cegłę. Klosze ratanowe i dużo roślin Zasłony z jasnego lnu. Taka jest moja wizja
https://slf24.de/ecksofa-mit-schlaffunk ... ocity.html
I oczywiście jest z funkcją spania. Musimy mieć dla gości.
Co do kolorów to mamy mieć otwartą kuchnię w kolorze czarnym i miedź. Meble mamy z drewna Sheezam. Dodatkowo chcemy na jedną ścianę dać cegłę. Klosze ratanowe i dużo roślin Zasłony z jasnego lnu. Taka jest moja wizja
candela, w tym linku to w sumie ta niebieska ktora pokazalas najladniejsza, bardziej mi sie podoba niz musztardowa
W końcu zebrałam się do zrobienia zdjęć łazienki. To była taka moja perełka w projekcie, a kosztowana nas dużo nerwów i przeróbek (dodatkowe koszty!). Finalnie jest kilka nieładnych niedociągnięć, ale już staram się o tym nie myśleć.
Brakuje wieszaków na ręczniki.
Gdyby ktoś pytał, odradzam z baterię nawannową.
W gratisie modelka
Brakuje wieszaków na ręczniki.
Gdyby ktoś pytał, odradzam z baterię nawannową.
W gratisie modelka
Ostatnio zmieniony 27 lut 2021, 19:41 przez farazi, łącznie zmieniany 1 raz.
Bardzo ładna i wydaje się bardzo duża (jak na mieszkanie w bloku)
Na zdjeciu wydaje się większa. Ona ma wymiary około 2,2 x 2,6 plus wnęka na prysznic, której w oryginale nie było. Wygospodarowaliśmy ją kosztem wnęki w sypialni (i dlatego w sypialni nie ma już miejsca na łóżeczko dla dziecka!)