nasz balkon i ogród
Re: nasz balkon i ogród
Nutella, tak, byla obcinana
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Miska pieknie
Ruby fajny ten wymurowany kącik
Wysłane z mojego moto g 5G plus przy użyciu Tapatalka
Ruby fajny ten wymurowany kącik
Ruby, super!
My dziś skończyliśmy przerabiać rabatę. Przesadziliśmy m.in. świerka conica na pniu. Lunął deszcz, podmył ziemię i świerk nam się wywalił Dobrze, że niczego nie połamał. I w tej ulewie, w błocie po kostki podsypywaliśmy drzewko ziemią do róż, bo tylko taką mieliśmy pod ręką
My dziś skończyliśmy przerabiać rabatę. Przesadziliśmy m.in. świerka conica na pniu. Lunął deszcz, podmył ziemię i świerk nam się wywalił Dobrze, że niczego nie połamał. I w tej ulewie, w błocie po kostki podsypywaliśmy drzewko ziemią do róż, bo tylko taką mieliśmy pod ręką
Przepraszam ale tak radośnie to pisałaś że się uśmiałamMiśka pisze:Ruby, super!
Wiecie może czy ta roślinka kwitnąca na żółto to jest żurawka czy coś innego?
Mimezja ta z przodu to wydaje mi się żurawka lime rickey a po prawej tawuła japońska.
Ale mocno wyrośnieta ta żurawka
http://www.oczarjk.pl/?act=3054
Ale mocno wyrośnieta ta żurawka
http://www.oczarjk.pl/?act=3054
A to nie przywrotnik?
Żurawki mają kwiatostany na dłuższych łodygach.
Mimezja, mi samej chce się śmiać Świerk jest teraz obłożony workami, żeby dotrwać w pionie do poniedziałku
Żurawki mają kwiatostany na dłuższych łodygach.
Mimezja, mi samej chce się śmiać Świerk jest teraz obłożony workami, żeby dotrwać w pionie do poniedziałku
Ostatnio zmieniony 13 cze 2021, 23:33 przez Miśka, łącznie zmieniany 1 raz.
Miśka, masz piękny dom i piękny ogród.
Miśka faktycznie!
Dzięki dziewczyny, też mi się wydawało że kwiaty jakieś niezurawkowe.
Miska piękne
U mnie niedzielny deszcz przybił piwonie. Wrzucam jeszcze raz kolkwicję bo sama cały czas do niej wzdycham
U mnie niedzielny deszcz przybił piwonie. Wrzucam jeszcze raz kolkwicję bo sama cały czas do niej wzdycham
Piękna ta kolkwicja. Z moimi piwoniami stało się to samo po deszczu, a w tym roku były wyjątkowo wysokie.
Mimezja ile Ty masz tego ogrodu? 5 hektarów
Piękny jest, taki zielony
Piękny jest, taki zielony
Przepiekne kwiaty, a piwonie
Je się sadzi na jesień?
Miśka piękne róże!
Je się sadzi na jesień?
Miśka piękne róże!
Nuuutela, piwonie sadzi się wiosną. Najlepiej kupić sadzonki w doniczkach, bo na kwiaty z kłączy trzeba czekać czasem kilka lat.
Ja mam dwie białe, taką starą pospolitą odmianę, jedną jasnoróżową, która zmienia kolor (ale teraz jeszcze jest w pąkach) i lekko żółtą, która też miała być różowa
Sorry za chwasty pod krzakiem, tydzień temu pieliłam i już odrosło
Ja mam dwie białe, taką starą pospolitą odmianę, jedną jasnoróżową, która zmienia kolor (ale teraz jeszcze jest w pąkach) i lekko żółtą, która też miała być różowa
Sorry za chwasty pod krzakiem, tydzień temu pieliłam i już odrosło