nasz balkon i ogród
Re: nasz balkon i ogród
Mimezja i gniazdo trzmieli Cię cieszy?
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Meg, trzmiele są pożyteczne i są mniej groźne niż pszczoły
Mnie by to bzyczenie wkurzało
Mimezja super jest Twój ogród.
Takie stare są najpiękniejsze, chociaż rozumiem że ciężko się z nimi współpracuje.
I wydaje się ogromny
Nutella ale macie dużą działkę
Sami budowaliscie dom czy kupiliście gotowiec?
Takie stare są najpiękniejsze, chociaż rozumiem że ciężko się z nimi współpracuje.
I wydaje się ogromny
Nutella ale macie dużą działkę
Sami budowaliscie dom czy kupiliście gotowiec?
Głośniejsze od trzmieli są tupiace po nocach jeże, które mieszkają pod tarasem i regularnie na niego kupkaja oraz sójki, które dra mordy jak popaprane. Kilka dni temu Igor wstał o 4 bo sroki tak się darły i kawałek patyka, że słychać było je nawet przez zamknięte okna. Mimo to jestem szczęśliwa że chcą z nami być.
Misiaq dziękuję
Misiowa nie mam pojęcia, ja nigdy nie miałam pomidorków w donicy, pytałam z ciekawości
Mimezja u nas muszą byc pooddzielane rośliny od trawy, to nasz kompromis z mężem, łatwiej się kosi
Trzemiele robią gniazda na drzewach?
U nas zawsze było dużo pszczol, bo zasiewa się co roku dużo mleczy i koniczyny. A w tym roku jakoś cicho... nie wiem co się stało, ale jest dużo mniej owadów niż do tej pory...
Chciałam kiedyś założyć domki dla pszczol ale za nami są pola uprawne i nie wiem czy to w ogole ma sens.
Meg jesteś pewna że chcecie się przeprowadzić na wieś?
Misiaq kupiliśmy gotowy, ale na działce rosły tylko chwasty w kolano i trawa.
Mimezja u nas muszą byc pooddzielane rośliny od trawy, to nasz kompromis z mężem, łatwiej się kosi
Trzemiele robią gniazda na drzewach?
U nas zawsze było dużo pszczol, bo zasiewa się co roku dużo mleczy i koniczyny. A w tym roku jakoś cicho... nie wiem co się stało, ale jest dużo mniej owadów niż do tej pory...
Chciałam kiedyś założyć domki dla pszczol ale za nami są pola uprawne i nie wiem czy to w ogole ma sens.
Meg jesteś pewna że chcecie się przeprowadzić na wieś?
Misiaq kupiliśmy gotowy, ale na działce rosły tylko chwasty w kolano i trawa.
Nuuutella, jestem pod wrażeniem, jaki piękny i zadbany macie ogród. Do tej pory pokazywałaś tylko to, co jest za domem, a tu przed domem też cudnie. Widać ogrom pracy. I widać, że to Was cieszy.
Nutella, ja się przeprowadzam do miasta tylko małego.
Nutella opryski, zgnilec i inne choroby ... U nas też nedznie z owadami. Jak macie pola uprawne i bywają w okolicy rzepak, koniczyna, lucerna, albo inne rośliny kwitnące to pszczoły miałyby raj. Populacja trzmieli spadła w ostatnich latach o 90% dlatego tak nas to gniazdo cieszy. Niestety w dalszym ciągu poza opryskami ludzie traktują je jak wrogów i niszczą gniazda bez powodu. Mi się marzą pszczoły ale u nas jest za mało pól w okolicy, a maz aż takim entuzjasta nie jest żeby jeździć z tymi ulami między pola.
Co do gniazd to różne odmiany robią je w różnych miejscach. Na drzewach też. Ale lubią komposty, opuszczone kupy kamieni, poddasza. Ludzie robią im domki ale ponoć to się średnio sprawdza.
Co do gniazd to różne odmiany robią je w różnych miejscach. Na drzewach też. Ale lubią komposty, opuszczone kupy kamieni, poddasza. Ludzie robią im domki ale ponoć to się średnio sprawdza.
W temacie kwiatkowym to takie mam begonie. Powiedzcie proszę jak nazywasię roślina z tymi nakrapianymi liśćmi.
Wysłane z mojego moto g 5G plus przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego moto g 5G plus przy użyciu Tapatalka
Dziękuję, ale mi się miło zrobiło
Mimezja niedośpian?
Wy macie też warzywniak?
Ale u Was pięknie!!!
I takie, choć w gazonach dużo usycha w tym roku