Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
My początkiem września kupowalismy węgiel, 1300 zł za tonę. 5 ton. Nie wiem czy nam wystarczy, przy ostatnich mrozach szedł jak woda. Jeśli zima będzie mroźna, to braknie. W zeszłym roku też dokupowalismy, ale po 900-1000 zł.
Teściowa latem kupiła węgiel, ona ma 2 piece i jak jest bardzo zimno to dogrzewa zwykłym. Tona była po 890zl, teraz jest po 1500

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
G od przyszłego tygodnia idzie do normalnej pracy - w sensie od poniedziałku do piątku. Biorąc pod uwagę to, że będzie dojeżdżał 30 km w jedną stronę, cenę paliwa i to, ile palą nasze auta, wyliczylismy, że na paliwo wyda ok. 800 zł. Ja mam do pracy blisko, ale też jeżdżę autem, do tego jakieś okazjonalne wyjazdy i pewnie 1000zl/mc będzie mało.
Sofii to tak jak u nas 
Zastanawialiśmy się po zakupie nowego auta nad założeniem gazu ale w obecnej sytuacji nawet to się nie kalkuluje
Zastanawialiśmy się po zakupie nowego auta nad założeniem gazu ale w obecnej sytuacji nawet to się nie kalkuluje
Michał tez dojeżdża 25 km w jedna stronę :/
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Mojego męża firma prawdopodobne się przenosi w inne miejsce. Jeszcze nie podano konkretnej daty ale jeśli tak się stanie, to skończy się chodzenie do pracy spacerkiem. Witamy auto i korki, choć S chce jak najwięcej jeździć rowerem.
Dlatego jak szef dzwonil, czy nie chcialabym szybciej wrocic, chociaz na 10h tygodniowo, to sie nie zdecydowalam... patrzac na cene paliwa i ze stracilabym na kasie z rodzicielskiego, to wyszlabym pewnie na zero, z taka sama kasa jaka mam teraz przez dojazdy, a hobbystycznie swieta i weekendy ciułać to podziekuje
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

05.01.2018 - 8tc

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
U nas jak jq jeździłam do biura ti tez szło około 700 zł miesięcznie na paliwo albo więcej, a teraz to już w ogóle. W zasadzie teraz też tyle idzie, bez mojego jeżdżenia, bo Ł musi średnio 1,5 zbiornika na miesiac plus coś do mojego na jeżdżenie.

Ile kosztuje życie...
Czasami nie ma wyjścia, ale czasami to tez kwestia wygodnictwa, znam osoby, które narzekają na ceny paliwa, ale nawet po bułki i do kościoła samochodem jeżdżą
(odległość Ok. 0,5 km)

Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Nam tak wychodziło przed przeprowadzką. Teraz odpadły dojazdy męża, a moje pozostały na podobnym poziomie.
Za to mam do leczenia zęby i koszt powtórnego kanałowego pod mikroskopem zęba trzonowego to jakiś kosmos! Muszę dzieciom podpowiedzieć zawód
Farazi ja za takie leczenie zabulilam 1500 zł…
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
To są dojazdy do pracy, a właśnie mnie olśniło, że mój mąż w okresie od lutego do listopada jeździ na ryby. Czasami codziennie, 25 km w jedną stronę. Także jak to wszystko się podliczy to głowa boli...Misiaq pisze:1 tys na benzynę każdego miesiąca to na prawdę dużo
Nam na miesiąc wychodzi około 400zl na ropę.
Węgiel zaczyna tanieć. My kupujemy workowany, to jesienią był za ponad 50zl/25kg a dziś P kupil za 43 zł/25kg, więc obstawiam, że pewnie pójdzie jeszcze w dół.
Węgiel zaczyna tanieć. My kupujemy workowany, to jesienią był za ponad 50zl/25kg a dziś P kupil za 43 zł/25kg, więc obstawiam, że pewnie pójdzie jeszcze w dół.