Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Ja dzisiaj wróciłam zła z zakupów. Co wizyta w sklepie, to cena wyższa.
Wczoraj to się prawie popłakałam jak zobaczyłam cenę za pomidorki cherry... 14,99 zł za opakowanie 500 g w Lidlu
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
9,7 zł kg pietruszki, obłęd
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
No ja dzisiaj za takie pierdołowate zakupy w Lidlu zapłaciłam 150 zł, a zwykle się zamykałam w stówce:/ (generalnie zwykle te same rzeczy kupuję), więc też mnie to dzisiaj uderzyło
Misiaq #teamlidl4ever
Misiaq #teamlidl4ever
W zeszłym roku cena doszła do 25 zł, więc w tym pietruszka jest taniaNecia pisze:9,7 zł kg pietruszki, obłęd
Średnio co drugi dzień jestem w sklepie i jest zmiana ceny. Dzisiaj uderzyła mnie nawet cena mąki, zwykła najtańsza tortowa kosztowała 4 zł. Jeszcze niedawno była po 2 zł.
Dla równowagi brałam też kilogram orkiszowej pełnoziarnistej i kosztowała 5 zł.
Majonez, duży słoik 12 zł. Zwykle kosztował 7-8. W moim sklepiku chleb dochodzi do 6 zł, bułka ziarnista 2 zł.
Sofii coś Ty, chyba za mało kupuje pietruszki, nie wiedziałam ze aż tyle kosztowała
Ale widać podwyżki, widać, wczoraj tubki kupowałam kubusia, bywaly po 1,89, czasem taniej w promkach, dziś 2,29.
Staram sie zamawiać raz w tygodniu a tak tylko pieczywo/warzywa jakieś, bo wejście do sklepu po kilka pierdół to 50-60 zł
Ale widać podwyżki, widać, wczoraj tubki kupowałam kubusia, bywaly po 1,89, czasem taniej w promkach, dziś 2,29.
Staram sie zamawiać raz w tygodniu a tak tylko pieczywo/warzywa jakieś, bo wejście do sklepu po kilka pierdół to 50-60 zł
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Ja w piątek zapłaciłam w Lidlu 380 zł, a nie kupiłam nie wiadomo czego. Zwykłe cotygodniowe zakupy podstawowych rzeczy. W poniedziałek pojechałam po kilka rzeczy z tygodnia azjatyckiego i poszło 180 zł. Szok po prostu.
Robiłam kilka podejść do Barbory, ale albo nie było terminu, albo rzeczy których potrzebowałam.
Robiłam kilka podejść do Barbory, ale albo nie było terminu, albo rzeczy których potrzebowałam.
Barbora ma ograniczony asortyment, w porównaniu z Frisco wypada blado
Największy wybór jest chyba w Carrefurze, ale tam znowu kicha z terminami i jeszcze trzeba płacić za dostawę.
Największy wybór jest chyba w Carrefurze, ale tam znowu kicha z terminami i jeszcze trzeba płacić za dostawę.
To ja jestem chyba mało wymagająca kulinarnie, bo mnie tam niczego nie brakuje
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
My zamawiamy ciężkie rzeczy - woda, soki, mleko, mąka, mrożonki itp. Czasem warzywa. I tutaj są bezkonkurencyjni.
Ale z wędlinami, serami, owocami itp. to u nich słabo. Ja te rzeczy kupuję na bazarku, ale ceny powalają.
Ja raz spróbowałam mięso z Barbory i nie byłam zadowolona. Z Frisco czasami zamawiam i jest ok.
A to owoce warzywa kupuje w warzywniaku, sery starczają mi jakie maja, bo staram siw nie kupować dużych ilości, bo jestem fanką, a wiadomo ile maja kcal
Mięso Ok, do tej pory brak wpadki, wędliny nie jadam, mężowi kupuje w mięsnym. Za to właśnie frisco mi kilka razy słabe przywiozło. Loteria
Mięso Ok, do tej pory brak wpadki, wędliny nie jadam, mężowi kupuje w mięsnym. Za to właśnie frisco mi kilka razy słabe przywiozło. Loteria
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Codzienna wizyta w piekarni.
Przegięcie to jest.
Do tego M. dostał pierwszą wypłatę w Nowym Ładzie. Dostaliśmy po d.....
Przegięcie to jest.
Do tego M. dostał pierwszą wypłatę w Nowym Ładzie. Dostaliśmy po d.....
Ostatnio zmieniony 27 sty 2022, 22:36 przez Misiaq, łącznie zmieniany 1 raz.