porady techniczne, czyli co kupić czego unikać
Re: porady techniczne, czyli co kupić czego unikać
Ja się zgadzam z KarLa. Latami używałam elektrycznej, a od 2 lat mam soniczną. Elektryczna została u moich rodziców. Po każdej wizycie u nich mam wrażenie, że zęby są niedomyte, za to dziąsła zbyt podrażnione.
Elwktryczna to było Oral-b, a soniczną mamy razem z irygatorem od Waterpika.
Elwktryczna to było Oral-b, a soniczną mamy razem z irygatorem od Waterpika.
Ja mialam wczesnien rotacyjna oral-b vitality a od jakichs 4 lat mamy soniczne philipsa -nigdy wiecej rotacyjnych Nawet G ma swoja soniczna Jeszcze pamietam ze zastanawialam sie nad ultradzwiekowa ale cena wtedy byla taka ze wybralam soniczne.
Czyli postanowione Dzięki!
Dla mnie wszystkie są podobnej jakości.
Testowałam wiele.
Obecnie mamy Ludwika Classic, wychodził najtaniej, żadnej różnicy nie widziałam.
Jak mam lepsze naczynia, których byłoby mi szkoda lub porcelanę do mycia ręcznego to wrzucam na krótki program z tym najbardziej wypaśnym Finishem i nic się nie dzieje.
W sumie to patent z myciem porcelany mam od rodziny P. Dostaliśmy zestaw z Ćmielowa od jego chrzestnej, używam dwa razy w roku na nasze urodziny i imieniny. Potem jest dużo mycia i zawsze myłam ręcznie. Teściowa mi powiedziała, że ona, babcia i ta chrzestna, myją swoją porcelanę w zmywarce na tym najniższym programie. Pooglądałam ich zestawy (mają już kilkanaście lat i są używane dużo częściej), a ponieważ były bez śladów zniszczenia pozmywarkowego to też tak zaczęłam robić.
Obecnie mamy Ludwika Classic, wychodził najtaniej, żadnej różnicy nie widziałam.
Jak mam lepsze naczynia, których byłoby mi szkoda lub porcelanę do mycia ręcznego to wrzucam na krótki program z tym najbardziej wypaśnym Finishem i nic się nie dzieje.
W sumie to patent z myciem porcelany mam od rodziny P. Dostaliśmy zestaw z Ćmielowa od jego chrzestnej, używam dwa razy w roku na nasze urodziny i imieniny. Potem jest dużo mycia i zawsze myłam ręcznie. Teściowa mi powiedziała, że ona, babcia i ta chrzestna, myją swoją porcelanę w zmywarce na tym najniższym programie. Pooglądałam ich zestawy (mają już kilkanaście lat i są używane dużo częściej), a ponieważ były bez śladów zniszczenia pozmywarkowego to też tak zaczęłam robić.
Shattered najtańsze powaznie mowiac z tych tanszych najlepiej mi paduja all in one z lidla, z kolei nie lubie biedronkowych
Ja najczesciej somat... nie lubie finisha zbytnio... ostatnio kupilam z domola na probe i szalu nie robia ale zle tez nie sa... teraz na probe kupilam te zelowe kapsulki ale z tanszych produkowane dla siecie niemieckiej drogerii i zobacze jak te beda sie sprawowaly bo cenowo wychodza ok...
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Jaki model szczoteczki sonicznej polecacie?
Dziewczyny, czy któraś z Was ma, bądź spotkała się u kogoś z czerwoną cegłą, zamiast płytek w kuchni? Zastanawiam się, jak sprawdzają się w codziennym użytkowaniu (gotowaniu, myciu w zlewie itp).
Ja mam waterpika z irygatorem od razu.
Misiowa cegła nie ma gładkiej powierzchni. Ja bym się bała. Chyba, że byś ją czymś pomalowała.
Misiowa cegła nie ma gładkiej powierzchni. Ja bym się bała. Chyba, że byś ją czymś pomalowała.
Misiowa, moja kumpela ma salon oddzielony od aneksu właśnie ścianą z cegły prawdziwej, co prawda płyta do gotowania nie jest bezpośrednio przy tym, ale to ściana równoległa, zaimpregnowała i nie mają żadnego kłopotu
M. 2016
W. 2018
J. 21 VIII 2022
W. 2018
J. 21 VIII 2022
Misiowa, cegła tak samo jak kamień- wpija się do niej woda czy cokolwiek innego. Koniecznie by trzeba było zaimpregnować. Ale i tak nie widzę tego przy kuchence. Ewentualnie klinkier?