Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Dostaliśmy nowe raty hipoteczne. Patrzę na czerwiec- o, jak miło, że jeszcze płacimy mniej, tylko k@*wa dopiero po chwili doczytałam, że kwota kapitału w tym miesiącu wynosi całe 0zł a w lipcu niecałe 50zł spłaconego kredytu przy racie prawie 1600zł.
To jest niemożliwe...
Poza tym od momentu podwyżki stóp rata kredytu wzrosła nam o prawie 100%...
To jest niemożliwe...
Misiowa współczuje… mnie to wszystko już załamuje. A będzie jeszcze gorzej…
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Wow! Współczuję. Długo już spłacacie ten kredyt?
Farazi, 6 lat. Nigdy nie było tak niskiej kwoty kapitału w porównaniu do odsetek.
toż to lichwa jest!Misiowa pisze: ↑02 cze 2022, 22:03Dostaliśmy nowe raty hipoteczne. Patrzę na czerwiec- o, jak miło, że jeszcze płacimy mniej, tylko k@*wa dopiero po chwili doczytałam, że kwota kapitału w tym miesiącu wynosi całe 0zł a w lipcu niecałe 50zł spłaconego kredytu przy racie prawie 1600zł.
To jest niemożliwe...
A niby zakazanaKatherina pisze: ↑03 cze 2022, 19:37toż to lichwa jest!Misiowa pisze: ↑02 cze 2022, 22:03Dostaliśmy nowe raty hipoteczne. Patrzę na czerwiec- o, jak miło, że jeszcze płacimy mniej, tylko k@*wa dopiero po chwili doczytałam, że kwota kapitału w tym miesiącu wynosi całe 0zł a w lipcu niecałe 50zł spłaconego kredytu przy racie prawie 1600zł.
To jest niemożliwe...
Zastanawiam się czy jest sens dzwonić do banku. Czy jest na to jakieś logiczne wyjaśnienie...
Misiowa, my teraz dostaniemy nowy harmonogram i bardzo się go boję.
Ale wiecie, ja rozumiem, że teraz każdy dostaje podwyżkę, liczyliśmy się z tym i choć ciężko, to bierzemy na klatę ale jprdl, 0zł spłaty kapitału?! To już niech zrobią ratę większą ale żebyśmy widzieli, że kredyt się spłaca.
Misiowa, ja bym sie poradzila kogos, bo chyba nie moze byc tak, ze splacasz tylko odsetki....Tak to do usmarkanej smierci bedziecie placic...
Misiowa, mąż twierdzi, że jest to niestety możliwe. Macie raty równe?
Misiowa obawiam się, że niewiele moz cię z tym zarobić
Za moją głupotę i niewiedzę jestem w plecy 1550 zł myślałam, że jak nie przyjdę i nie zapłacę za studia to mnie wykreślą i koniec. Mam dwie raty i odsetki do zapłacenia pismo od radcy prawnego z uczelni dostałam z nakazem zapłaty
Ostatnio zmieniony 04 cze 2022, 3:17 przez asieka, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak
Nie pocieszyłyście. Zobaczymy jakie będą kolejne miesiące.
Asieka. Chyba nie do końca rozumiem. Chodzi o aktualne studia czy jakieś nieskończone?
Pewnie podpisywałaś umowę na początku studiów, że zobowiązujesz się do spłaty czesnego. Współczuję. Może poproś o rozłożenie na raty? Powinni Ci pójść na rękę, bo pewnie też im zależy, żeby się z Tobą rozliczyć.