Oj tak, my na pewno też byśmy byli w o wiele lepszej sytuacji finansowejKatherina pisze: ↑14 cze 2022, 8:01Dokładnie, przecież ja na dziecko wydaje miesięcznie zasadniczo więcej niż 500zł. Jakby patrzeć na kasę to zdecydowanie w lepszej sytuacji finansowej byśmy byli, gdybyśmy dzieci nie mieli, niż mając dzieci i 500+Sofii pisze: ↑13 cze 2022, 9:17Zawsze mnie dziwią te teksty, tak jakby utrzymanie dzieci było darmoweItzal pisze:
I podniosa na 700+ i cyk chlebus 20 zl.
W piatek uslyszalam pod biedrą, ze no przy takich rzadach to mozna miec trojke dzieci bo kasa jest. Tak ze ten. Jestem nierobem dzieciorobem
Przy obecnych cenach bez 500+ niektóre rodziny po prostu by głodowały i to jest straszne.![]()

Rodzeństwo P pojechało do Turcji i N jęczy, że też by chciała do takiego hotelu gdzie jest basen itp. A niestety nas na to nigdy nie będzie stac. Jadąc nad morze wybraliśmy taki termin by było jak najtaniej, jeden z najtańszych apartamentów. Jakbym nie była w ciąży to byśmy pojechali pociągiem. Zaczynam się bać przyszłości... Rosnący kredyt nas zabija. Nasze wypłaty stoją, a tu jeszcze być może dojdzie drugie dziecko. Zaczynam się na prawdę martwić. We dwoje zarabiamy tyle ile przeciętny człowiek sam. Miałam plany by na urlopie zdrowotnym zrobić coś w kierunku zmiany zawodu (chciałam poprzypominac sobie niemiecki i zrobic być może jakiś kurs). Ale teraz te plany już nieaktualne...