Ty masz siostrę?! Byłam pewna, że masz dwóch braci
Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
O właśnie. Słyszałam, że banki straszą, że potem "nie będzie zdolności"...Misiaq pisze:Mnie tylko zastanawia czy te wakacje nie będą w przyszłości ograniczać wiarygodności kredytowej np. przy ewentualnym kredycie hipotecznym.nuuutella pisze: ↑28 lip 2022, 8:47Rozmawiałam wczoraj z naszym doradca kredytowym, mówił mi że wakacje poleca każdemu w każdej sytuacji finansowej, nawet jeżeli rata bardzo nie wadzi to inwestycja tych pieniędzy w kapitał to najlepsze co można zrobićSofii pisze: ↑27 lip 2022, 22:36Lisbeth
Mi tak zaczął ciążyć ten kredyt, że już nie mogę się doczekać spłaty. Pożyczamy część od rodziców. I gdybamy czy brać wakacje kredytowe, odkładać intensywnie do grudnia i wtedy spłacać, czy pożyczyć ciut więcej i zrobić to już teraz. Mam ogromną ochotę pozbyć się banku nad głową, że chętnie pojechałabym nawet jutro
Oficjalnie oczywiście nie, ale banki mają swoje różne "tajne instrukcje"
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Nie będzie zdolności w czasie trwania wakacji kredytowych na inne kredyty, raty itp. A potem to jakie to będzie miało znaczenie? Jak sie pozbędę jednego kredytu i zechce wziąć drugi to co ma do rzeczy, ze korzystałam z takiego rozwiązania?
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Wczoraj czytałam, że mają być regulacje, które będą chronić korzystających z wakacji.
No właśnie tego się obawiam. A nie dam sobie głowy uciąć, że to mój ostatni kredyt.Misiaq pisze:Dla banku millenium możesz być niewiarygodna - nie byłaś zdolna do regulowania swoich zobowiązań.
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Też mi się tak wydaje, jeśli ktoś w krótkim okresie planuje kolejny kredyt to moze warto się zastanowić.
Ale na obecną chwilę rozwiązanie wydaje się bardzo korzystne, ciekawe jak będzie jutro z dostępnością stron bankowych
No ale jak? Warunkiem skorzystania z wakacji kredytowych nie jest niezdolność do uregulowania długu. Zresztą niech sobie obniża, przy takich warunkach i takiej sytuacji nie zdecyduje się na pewno na duży kredyt w najbliższych latach 

Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Tak. Siostrę i dwóch braci.
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.