porady techniczne, czyli co kupić czego unikać
Re: porady techniczne, czyli co kupić czego unikać
Do okien? Ja mam karcherq, ale to jakiś stary model sprzed 8 lat więc pewnie technologia poszła do przodu. Aczkolwiek działa caly czas beż zarzutu
Nutella, szukam ogólnie do mycia okien też, zwłaszcza ram, ale przede wszystkim łazienka, kabina prysznicowa, okap, fugi... słyszałam właśnie dużo dobrego o kärcher, ale podobno właśnie te nowsze modele niekoniecznie są lepsze od starszych, zwłaszcza jeśli o awaryjność chodzi i już się bardzo dlugo przez to zastanawiam...
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

05.01.2018 - 8tc

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
To teraz jeszcze pytanie o smartwatch...
Macie jakieś do polecenia? Moj Amazfit wyzionął ducha... tzn jest pod ładowarka, 100% baterii, wszystko ok,zdejmę z ładowarki, już się nie wlaczy... już nawet ustawienia fabryczne przywracalam i nic... Jeszcze 2 dni temu chociaż pol dnia wytrzymał (co też mnie dziwiło, bo ładowałam średnio raz na 7-10 dni) a teraz gasnie odrazu...
Moje jedyne wymagania, to żeby dobrze współpracował z androidem, nie trzeba było codziennie ładować i to tyle... no dobra, żeby w miarę ok liczył kroki i kalorie... fajnie jakby miał funkcje płacenia, ale bez tego też spoko, to najmniej ważna kwestia
Macie jakieś do polecenia? Moj Amazfit wyzionął ducha... tzn jest pod ładowarka, 100% baterii, wszystko ok,zdejmę z ładowarki, już się nie wlaczy... już nawet ustawienia fabryczne przywracalam i nic... Jeszcze 2 dni temu chociaż pol dnia wytrzymał (co też mnie dziwiło, bo ładowałam średnio raz na 7-10 dni) a teraz gasnie odrazu...
Moje jedyne wymagania, to żeby dobrze współpracował z androidem, nie trzeba było codziennie ładować i to tyle... no dobra, żeby w miarę ok liczył kroki i kalorie... fajnie jakby miał funkcje płacenia, ale bez tego też spoko, to najmniej ważna kwestia
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

05.01.2018 - 8tc

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
- malwinka89
Ruby, J mi teraz kupił garmina venu 2s. Za dużo nie powiem po tygodniu ale jest ok
- malwinka89
Malwinka, dzieki! Właśnie po przeszperkach zastanawiam się nad garminem venu 2s albo vivoactiv 5, huawei gt5 i myślałam o fitbit...
A jak u ciebie połączenie z telefonem? Bo ja mam trochę niesmak po ostatnim garminie, zamówiłam venu sq2 i po 2 dniach testowania odesłałam, bo zegarek co chwilę był rozłączony z telefonem... a w sumie to jest u mnie najważniejsze, żeby dobrze się łączyły, bo noszę żeby zawsze wiedzieć jak przychodzą wiadomości, czy coś ważnego i żeby wiedzieć kiedy ktoś do mnie dzwoni, bo ja odkiedy Mia się urodziła jestem w trybie cichym
A jak u ciebie połączenie z telefonem? Bo ja mam trochę niesmak po ostatnim garminie, zamówiłam venu sq2 i po 2 dniach testowania odesłałam, bo zegarek co chwilę był rozłączony z telefonem... a w sumie to jest u mnie najważniejsze, żeby dobrze się łączyły, bo noszę żeby zawsze wiedzieć jak przychodzą wiadomości, czy coś ważnego i żeby wiedzieć kiedy ktoś do mnie dzwoni, bo ja odkiedy Mia się urodziła jestem w trybie cichym
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

05.01.2018 - 8tc

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
- malwinka89
Pierwszego dnia miałam ochotę go wywalić bo właśnie się rozłączał
ale jak włączyłam w telefonie autostart apki to już jest ok. Płatność też działa bez problemu, tylko ładować widzę że będzie trzeba z raz na tydzień.

Ruby, jak Cię interesuje bardziej budżetowa wersja (niż garminy), to ja mam (i polecam, to już drugi zegarek z tej firmy) fitbit versa 4, to googlowy zegarek, bardzo prosty, pewnie nie nadaje się do jakichś bardzo zaawansowanych planów treningowych, ale moje oczekiwania spełnia z nawiązką - długo trzyma baterię (ok 10 dni, może nawet dłużej) i szybko się ładuje, można płacić, odbierać połączenia, powiadomienia, liczy kroki, minuty aktywności, ocenia sen, zmiany tętna, temperaturę itp. mogę go jedną apką jeszcze z wagą w domu połączyć
, timer mogę sobie na nim włączyć i mi wibruje, co jest zaskakująco przydatne w codziennych przypominajkach. Aczkolwiek rozumiem też, że nie każdemu może się np. wygląd podobać, bo jest raczej taki typowo sportowy, a nie kobieco elegancki 
edit: i od kupienia (na początku tego roku) jeszcze mi się nie rozłączył z telefonem
edit: i od kupienia (na początku tego roku) jeszcze mi się nie rozłączył z telefonem

Malwinka, dzięki! No właśnie ja miałam też problem z ciągłym rozłączaniem...
Efryna, dzięki! Wiesz, że nawet na niego i sense 2 patrzyłam... tylko właśnie nie byłam pewna jak z użytkowaniem... wiem, że kiedyś pisałaś, że miałaś sense, ale chyba nie byłaś do końca zadowolona... tzn przynajmniej tak mi świta coś, może sobie w głowie przekręciłam i dlatego byłam niepewna tego zegarka... mi się tam wygląd akurat podoba, ja teraz miałam Amazfit GTS 3 więc też raczej sportowo niż elegancko
Mi właśnie bardziej niż dobre plany treningowe (nie oszukujmy się, nie jestem super fit) to właśnie fajny smartwatch potrzebny, co dobrze zmierzyć kroki, kalorie, będzie mi odbierał powiadomienia i wiadomości itp... no i właśnie to ładowanie, bo nie wyobrażam sobie dzień w dzień ładować... tym bardziej że w nocy bez zegarka dla mnie też słabo, bo jak się któreś dziecko budzi, czy nawet ja sama, to szybciej mi tak sprawdzić, ktora godzina i nie świecić na pół pokoju... Także zrobiłaś mu dobra reklamę, bo ma dużo z tego czego mi potrzeba!
Efryna, dzięki! Wiesz, że nawet na niego i sense 2 patrzyłam... tylko właśnie nie byłam pewna jak z użytkowaniem... wiem, że kiedyś pisałaś, że miałaś sense, ale chyba nie byłaś do końca zadowolona... tzn przynajmniej tak mi świta coś, może sobie w głowie przekręciłam i dlatego byłam niepewna tego zegarka... mi się tam wygląd akurat podoba, ja teraz miałam Amazfit GTS 3 więc też raczej sportowo niż elegancko
Mi właśnie bardziej niż dobre plany treningowe (nie oszukujmy się, nie jestem super fit) to właśnie fajny smartwatch potrzebny, co dobrze zmierzyć kroki, kalorie, będzie mi odbierał powiadomienia i wiadomości itp... no i właśnie to ładowanie, bo nie wyobrażam sobie dzień w dzień ładować... tym bardziej że w nocy bez zegarka dla mnie też słabo, bo jak się któreś dziecko budzi, czy nawet ja sama, to szybciej mi tak sprawdzić, ktora godzina i nie świecić na pół pokoju... Także zrobiłaś mu dobra reklamę, bo ma dużo z tego czego mi potrzeba!
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

05.01.2018 - 8tc

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵