Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Ale to chyba tylko na jakiś czas?
Przynajmniej u nas tak jest, ze płacimy wyższą kwotę 2-3 miesiące, a potem znowu niższą.
Dużo, jak za taki metraż mieszkania.
To my mamy tyle za prawie 50 m. płacimy.
To my płacimy te w zaokragleniu 350 zł za 74 m i miejsce garażowe. :O Tylko my żadnego prądu i gazu w czynszu nie mamy, to nam wychodzi 150gaz i 60 prąd.
Stawka jest za rok kalendarzowy. Do końca marca mamy zapłacić 89 zł.
Wątpię by za rok czy dwa obniżyli spowrotem.
Szladus prąd i gaz mam poza czynszem. W czynszu mam wodę, śmieci, windę, sprawy budowlane, administracje.
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
Szladus my tez nie tylko zaliczka za wode. Garażu brak
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Ale my tez nie mamy prądu i gazu w czynszu i raczej nikt tak nie ma.
Przynajmniej ja się z taką opcją nie spotkałam.
Za prąd płacimy ok 150 zł na dwa miesiące, za gaz nie wiem, ale to są jakieś grosze.
Dopytałam męża - za gaz płacimy 30 zł na dwa miesiące.
Necia, lepiej zgłoś, bo u nas doszli. Ja zamierzałam to zrobić, ale wyleciało z głowy i dostałam wezwanie do zapłaty. U nas śmieci 15 zł, więc za nas czworo 60 zł
U mojej siostry np maja gaz w czynszu, jakoś to jest dziwnie rozliczane. Ale nie wnikam.
U nas 60 zł prąd na dwa miesiące, a 150 gaz co miesiąc . Ale ja wodę i ogrzewanie, gotowanie, mam gazowe
U nas 60 zł prąd na dwa miesiące, a 150 gaz co miesiąc . Ale ja wodę i ogrzewanie, gotowanie, mam gazowe
Sofii serio? To chyba ktoś Wam zrobił uprzejmie donoszę... masakra
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
My za śmieci płacimy 12zł/os
Czynsz nam podnieśli w lipcu do 600zł za 64m2. Mamy wodę ti, garaż, piwnicę, ochronę. Hitem jest przeliczanie windy. Stawka razy m2 mieszkania-mieszkamy na parterze.
Z 3 lata temu stawka płaciliśmy niecałe 500. Od tego czasu wszystko poszło w górę. Zobaczymy jakie rozliczenie będzie w styczniu.
Czynsz nam podnieśli w lipcu do 600zł za 64m2. Mamy wodę ti, garaż, piwnicę, ochronę. Hitem jest przeliczanie windy. Stawka razy m2 mieszkania-mieszkamy na parterze.
Z 3 lata temu stawka płaciliśmy niecałe 500. Od tego czasu wszystko poszło w górę. Zobaczymy jakie rozliczenie będzie w styczniu.
Necia lepiej zgłoś. Też się bałam "uprzejmych sąsiadów"
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
Macie racje „uprzejmych” pełno. Tym bardziej, ze niektórym dzieci bardzo przeszkadzają, ale mi ich pijackie darcie nie ma prawa. Uroki bloków. Marzy mi sie dom ️
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Necia, na pewno. Tylko ja serio zamierzałam zgłosić, nawet zaraz po porodzie w szpitalu odwiedziła mnie mama i śmiałyśmy się, że wzrosną opłaty za śmieci (w kontekście pampersów).
Na wezwaniu miałam 7 dni na uregulowanie zadłużenia, potem odsetki. To było jakoś 2 miesiące temu czyli zapłaciłzam za 5 miesięcy Antka 75 zł i do tego nasze 60, czyli 135 zł
Na wezwaniu miałam 7 dni na uregulowanie zadłużenia, potem odsetki. To było jakoś 2 miesiące temu czyli zapłaciłzam za 5 miesięcy Antka 75 zł i do tego nasze 60, czyli 135 zł
U nas 465 zł za 38m, było 449, ale zgłosiłam M wreszcie.lisbeth87 pisze: Necia, my będziemy mieli 486 zł czynszu za 37 m...
W sumie to nieco mniej, bo co pół roku mamy nadpłatę za wodę ok 150 zł, plus zazwyczaj są nadwyżki za ogrzewanie, czyli wyjdzie jakieś 400 z groszami za miesiąc.
Ostatnio zmieniony 30 gru 2017, 22:23 przez Katherina, łącznie zmieniany 1 raz.