Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
My płacimy 11,40 za osobę, czyli wychodzi prawie 50zł miesięcznie. Dużo...
Necia, też nie mam gdzie tego trzymać. Mam zwykły kosz na mieszane, malutki na biodegradowalne a resztę wykładam do jednej siatki i rozdzielam przy śmietniku.
Necia, też nie mam gdzie tego trzymać. Mam zwykły kosz na mieszane, malutki na biodegradowalne a resztę wykładam do jednej siatki i rozdzielam przy śmietniku.
Misiowa nam sie cudem zmieściły trzy wąskie kosze z ikei. A i tak szkło stoi luzem za koszami aż sie nazbiera. Teraz ma być u nas 5 kategorii śmieci. Za nic nie będę miała gdzie wcisnąć.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
My na dole mamy 3 smietniki, na papier, na biodegradowalne i na mieszane... starczaly nam mniejsze kubly na nasze 3 rodziny tutaj, a odkad jest M wymienili nam na duze, bo doszly pamperki...
Dodatkowo mamy worki gdzie idzie plastik, styropian, metal, kartony po mleku itp...
Na ten worek mamy smietnik w domu i w worze znosimy i mamy polke na to tam, gdzie stoja kubly...
Smieci mamy nie wywozone w jednym czasie... tzn ida w jednym tyg mieszane i te plastiki (po kazde przyjezdza inna firma), w kolejnym tyg biodegradowalne i papier i tu tez po kazdy kubel inna firma...
Sloiki zbieramy i wywozimy przy okazji zakupow do kontynerow na to...
Butelki czy szklane, czy plastikowe, czy puszki sa u nas w 98% przypadkow z kaucja i zwrotne...
Dodatkowo mamy worki gdzie idzie plastik, styropian, metal, kartony po mleku itp...
Na ten worek mamy smietnik w domu i w worze znosimy i mamy polke na to tam, gdzie stoja kubly...
Smieci mamy nie wywozone w jednym czasie... tzn ida w jednym tyg mieszane i te plastiki (po kazde przyjezdza inna firma), w kolejnym tyg biodegradowalne i papier i tu tez po kazdy kubel inna firma...
Sloiki zbieramy i wywozimy przy okazji zakupow do kontynerow na to...
Butelki czy szklane, czy plastikowe, czy puszki sa u nas w 98% przypadkow z kaucja i zwrotne...
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

05.01.2018 - 8tc

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Typ jak u mnie jest w domu teraz 6 osób to za same śmieci będzie 180 zl :O A jak swego czasu mieszkało 11 i miałoby być ponad 300.. masakda!

U nas sortowanie na 5 koszy działa jakoś od wiosny. To na 3 pojemniki bylo ok teraz strasznie mnie drażni.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Ja za smieci w Pl nie place
Ale i tak segreguje, bo w ten sposob mam jakos mniej tego. Nie kupuje nic w plastiku, chyba ze mleko w kartonie, wiec recykling wywozi mi tesciowa
raz na dwa tygodnie. Organiczne typu obierki, resztki jedzenia rzucam bazantom
Papiery zostawiam na rozpalke do pieca. Szklo w sensie sloiki zbiera tesciowa na przetwory, butelki z piwa wymieniam zeby kaucji nie placic. Raz w ttgodniu brat zabiera do swojego kosza smieci "bez klasyfikacji".

Ja jestem całym sercem za segregacją. Na podwórku mamy 4 kontenery, w pomieszczeniu gospodarczym stoją kosze na suche sortowane i mały pojemnik na baterie, żarówki itp., pod zlewem mam mieszane i bio. Przyzwyczaiłam się już i cieszę się, że dzieci też już pytają do którego kosza mają coś wyrzucić.
My teraz będziemy płacić 79 zł.
My teraz będziemy płacić 79 zł.

Itzal my dotychczas mielismy kompost i wszystkie organiczne nawet bez segregacji tam nosiłam ale w tym roku zamieszkaly tam szczury i wszystko idzie do kontenera. Kiedy to bylo odkryte to luz ale teraz latem brzydzi mnie jak widzę tam pełzajace larwy much
Ja tez jestem calym sercem za segregacja. Jak sie czlowiek musi zastanowic, to jakos mu sie szkoda robi jak sobie uswiadomi ile wyrzuca, i troche to sie ogranicza. Tak przynajmniej bylo u nas. Jeszcze teraz np w M zrobili nam kontenery na organiczne, wiec codziennie idac na spacer zabieram pojemniczek i wyrzucam, i juz w ogole malo smieci nieklasyfikowanych tworzymy.
- malwinka89
Nuuutella, odkąd opłata za śmieci jest wliczona w czynsz to spółdzielnia zarządziła, że wszyscy mają segregować. Za segregowane liczą sobie 15zł/osoba
Czytałam, że warszawska straż miejska kupiła 2 drony do analizy dymów z kominów, już nie będzie opcji, że właściciel ich nie wpuszcza na posesję.
U nas na wsi to baaardzo dużo osób pali śmieci, mam nadzieję, że też się za to wezmą.
Jakie są ceny za metr mieszkania w waszych miejscowościach? Mąż szuka dla teściowej i trochę szok, nasze miasto to żadna metropolia.
Jakie są ceny za metr mieszkania w waszych miejscowościach? Mąż szuka dla teściowej i trochę szok, nasze miasto to żadna metropolia.
Sofii w mojej okolicy to średnio z 8 tys. myśle, No ale to Warszawa.
W mojej rodzinnej miejscowości, małej mieścinie to nawet po 5 tys. a naprawdę małe miasto
W mojej rodzinnej miejscowości, małej mieścinie to nawet po 5 tys. a naprawdę małe miasto
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Sofii, ostatnio znajoma sprzedawała mieszkanie to 3200zl za metr wychodziło. Moja mieścina też mała, około 6tys mieszkańców.
Yym. Teściowa chce nowe budownictwo, znaczy my namawiamy na nowe i wychodzi 6300 z metr.