Ekspres do kawy
Re: Ekspres do kawy
Czyli w sklepie chyba się nie znali albo chcieli wepchać dla nich korzystniejszy.
My w pracy mamy ekspres saeco a kawę pijemy tylko tą. Bo nasza Królowa innej nie pije
My w pracy mamy ekspres saeco a kawę pijemy tylko tą. Bo nasza Królowa innej nie pije
- Załączniki
-
- 7A6200D1-BCEB-4378-83E9-98CD4CD4808E.jpeg (178.4 KiB) Przejrzano 1930 razy
Ja mialam prawie 3 lata krupsa z mlynkiem stalowym, teraz mamy tego Siemensa z ceramicznym, kawe pijemy zawsze ta sama odkad mamy ekspres i zawsze dla mnie smakuje tak samo, w sensie zadnychetalicznych posmakow wczesniej nie czulam... Teraz jedynie co to czuje bardziej intensywnie smak i moc kawy, ale to juz konkretnie o caloksztalt ekspresu chodzi
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Miśka, kupujesz mieszanki arabiki i robusty, czy 100% arabikę?
U nas w pracy preferencje są różne, dlatego biorę trochę tego i trochę tego. Jeśli komuś dana kawa nie smakuje, to przemęczy tydzień i zmiana ziaren. Ale nikt nie narzeka.
U nas w pracy preferencje są różne, dlatego biorę trochę tego i trochę tego. Jeśli komuś dana kawa nie smakuje, to przemęczy tydzień i zmiana ziaren. Ale nikt nie narzeka.
farazi, ostatnio 100% arabikę. Jakiś czas temu kupiłam robustę speciality i była absolutnie cudowna, ale od tamtej pory nie trafiłam na nic podobnego.
Ja najczęściej kupuję kawy HAYB, Story i Arcaffe (te ostatnie polecam do kawiarki, bo to włoski wypał). Kiedyś piłam sporo LaCavy, ale ostatnio wydają mi się zbyt kwaśne. Bardzo też lubię ziarna z Kuby od Audun Coffee.
Ja najczęściej kupuję kawy HAYB, Story i Arcaffe (te ostatnie polecam do kawiarki, bo to włoski wypał). Kiedyś piłam sporo LaCavy, ale ostatnio wydają mi się zbyt kwaśne. Bardzo też lubię ziarna z Kuby od Audun Coffee.
W końcu dorobiłam się automatycznego ekspresu. Padło na Saeco GranAroma i na razie (tfu tfu) spisuje się świetnie.
Moi rodzice i brat mają Siemensa, w pracy mam Jurę. Podoba mi się, że rurka sama się czyści (u nas w pracy, w Jurze za ponad 5 tysięcy, nie ma takiej opcji).
Moi rodzice i brat mają Siemensa, w pracy mam Jurę. Podoba mi się, że rurka sama się czyści (u nas w pracy, w Jurze za ponad 5 tysięcy, nie ma takiej opcji).
my też jesteśmy zadowoleni
Jaki ostatecznie wybraliście?
Sofii, jak działa to samoczyszczenie rurki? Coś trzeba zrobić?
Farazi, po każdej kawie jakby automatycznie cofa się woda i przepłukuje. A na koniec dnia włączam czyszczenie rurki, trwa to kilka sekund i nie wymaga niczego poza włączeniem.
Może w innych ekspresach też tak jest, nie wiem. Moi rodzice mają Siemensa eq700 plus, ale nie robię u nich kawy tylko dostaję gotową. Natomiast w pracy mamy Jurę i trzeba przepłukiwać ręcznie, jest to uciążliwe. Dużo osób korzysta, ale do czyszczenia nie ma chętnych.
Może w innych ekspresach też tak jest, nie wiem. Moi rodzice mają Siemensa eq700 plus, ale nie robię u nich kawy tylko dostaję gotową. Natomiast w pracy mamy Jurę i trzeba przepłukiwać ręcznie, jest to uciążliwe. Dużo osób korzysta, ale do czyszczenia nie ma chętnych.
U nas w pracy jest zasada, że ostatnia osoba w kolejce czyścić system mleczny. Nie każdy się stosuje.
Mamy Samsunga. Nówka sztuka z grudnia
ale mam wrażenie, że sprawia więcej kłopotów niż poprzedni model
Nasz domowy cały czas pięknie chodzi. Nie zamieniłabym go na żaden inny
Mamy Samsunga. Nówka sztuka z grudnia
ale mam wrażenie, że sprawia więcej kłopotów niż poprzedni model
Nasz domowy cały czas pięknie chodzi. Nie zamieniłabym go na żaden inny
Misiowa, myślę, że w zwykłym zakładzie pracy jest łatwiej niż w szkole. u nas często nie wiem, kto jest danego dnia, bywają dni albo tygodnie, że kogoś nie widzę, a ta osoba jest i korzysta. Każdy kończy o innej porze, na innej przerwie ma dyżury. Jest skomplikowanie.
Jaki masz model?
Jaki masz model?
Ja mam siemensa i tez sam przeplukuje, ale i tak jednak nie jest to tak czyste jak po czyszczeniu systemu mlecznego... jedyny minus jest taki, ze mam pojemnik i mam tez opcje korzystania z samej rurki i pojemnika uzywam w zasadzie tylko wtedy, jak tobie wiecwj kaw... dla mnie samej od czasu do czasu nie ma on sensu i korzystam z tej opcji samej rurki
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Sofii, Krups ale musiałabym zerknąć na model, bo nie pamiętam. Chyba Ruby miała ten sam
Ja krupsa mialam ea8948 evidence jak dobrze pamietam
- Załączniki
-
- pixelboxx-mss-78278919.jpeg (157.24 KiB) Przejrzano 1705 razy
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵