Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Super. Nie omieszkam wykorzystać wasza wiedzę.
Ja raczej słabo mroże bo mam tylko 1,5 szuflady zamrazalki. Wrzucam w sumie tylko porcje rosółowe, lód w kostkach i zimą warzywa mrożone. I zawsze nie mam miejsca.
Ja raczej słabo mroże bo mam tylko 1,5 szuflady zamrazalki. Wrzucam w sumie tylko porcje rosółowe, lód w kostkach i zimą warzywa mrożone. I zawsze nie mam miejsca.
Jednak to prawa że do dup.. ze mnie pani domu i kucharka po tym co Wy piszecie
ja tylko raz próbowałam i jak mi takie po rozmrozeniu coś powstało to więcej prób nie było. Pewnie coś nie tak zrobiłam.
Co Ty znów wymyślilas?asieka pisze:Jednak to prawa że do dup.. ze mnie pani domu i kucharka po tym co Wy piszecie
Musze sprobowac zamrozic surowe golabki, bo zawsze mrozilam juz gotowe, te co zostaly i wyciagalam do odmrozenia i odsmazenia...
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
mielone, gołąbki i inne tego typu dania z reguły jemy, jak ktoś je zrobi
natomiast zawsze robię obiad na dwa dni. ten drugi wędruje do zamrażarki, bo też nie lubimy jeść pod rząd tego samego.
Najczęściej uwielbiam pałki z kurczaka, albo multum rodzajów mięsa w sosach -> bo szybko
Asieka, co jest?
natomiast zawsze robię obiad na dwa dni. ten drugi wędruje do zamrażarki, bo też nie lubimy jeść pod rząd tego samego.
Najczęściej uwielbiam pałki z kurczaka, albo multum rodzajów mięsa w sosach -> bo szybko
Asieka, co jest?
Ja dziś natchniona poszlam do sklepu, kupiłam miecho na 3 dni i poleglam na cukini ktorej nie bylo ani w sklepie, ani u Pana na targu. Dalej nie chciało mi się szukac. Czyli dzis bez zmian gotuję 1 obiad.
U nas dzis swieto, wiec gotuje maz
Co do dan ja uwielbiam te z piekarnika, bo same sie wlasciwie robia...
Wrzucam zamarynowanego kurczaka, dookola rozsypuje przyprawione ziemniaczki wymieszane no z papryka, marchewka, cebula, cukinia czy co mi tam jeszcze do glowy i rak wpadnie i do piekarnika... wyciagam caly obiad gotowy albo jakis ryz w zalewie z warzywami i z kurczakiem i samo sie robi...
Moglabym sie tylko takimi zywic
Co do dan ja uwielbiam te z piekarnika, bo same sie wlasciwie robia...
Wrzucam zamarynowanego kurczaka, dookola rozsypuje przyprawione ziemniaczki wymieszane no z papryka, marchewka, cebula, cukinia czy co mi tam jeszcze do glowy i rak wpadnie i do piekarnika... wyciagam caly obiad gotowy albo jakis ryz w zalewie z warzywami i z kurczakiem i samo sie robi...
Moglabym sie tylko takimi zywic
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Na pewno jest to oszczędność czasu takie odmrażanie, ale z drugiej stroby ja nie gotuje takich wielkich porcji. Jak już mrożę to 1-2 por je które zostały i nie bardzo jest to jak podzielić ba czwórkę.
O to to ja tez robię duzo z piekarnika wiec ciężko to mrozić zupy zjadamy w 1-2 dni a akurat zupa to tez takie coś co samo się gotuje
Nie nic. Tylko ja nie robię gołąbków, pierogów czy bigosu. Ciast nie piękne. Ogólnie kiepska kucharka ze mnie.
Taka sama jak i ja. Patrz jaka za...istaasieka pisze:Nie nic. Tylko ja nie robię gołąbków, pierogów czy bigosu. Ciast nie piękne. Ogólnie kiepska kucharka ze mnie.
W sumie zawsze robię z mrożonego mięsa mielonego i nigdy nie miałam takiego problemu.farazi pisze: ↑09 cze 2019, 23:48A jak mrozicie mięso na mielone to potem one się Wam nie rozpadają? Raz zrobiłam mielone z rozmrożonego i się rozpadały. Mama mi wtedy powiedziała, że właśnie to było przyczyną. Kłamała?
Ja z gotowych dań mrożę i czasem jak coś zostanie z imprezy. Wolę robić na świeżo.
Patrz Itzal tez i masz jej cos do zarzucenia? Ja pierogi mroze te ktore robi mi siostra/mama lub babcia. Sama wole kupic kilkogram w tygodniu niz stac pol dnia nad garami. Glodni nie chodzicie i tyle w tym temacie.asieka pisze:Nie nic. Tylko ja nie robię gołąbków, pierogów czy bigosu. Ciast nie piękne. Ogólnie kiepska kucharka ze mnie.