Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Sofii, jakbym nie widziała Twoich wcześniejszych, to bym uznała, że ten jest super. Ale ogólnie wyglądał w porządku, po prostu nie rzucał na kolana jak poprzednie. A najważniejsze, że był smaczny.
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Chciałabym upiec tort na urodziny Kubusia, mam parę pytan, weteranki pomóżcie
Czy rant do tortu jest konieczny? Nie będę robić wielkiego toru, bo nie robimy zadnej imprezy.
Da się go czymś zastąpić?
Jaki jest najprostsY tynk? Myślałam o czekoladowym ganache. Boję się eksperymentować z czymś trudnym.
Czym nasaczacie biszkopty? Zawsze używałam czarnej herbaty, ale może lepsza jest woda z cytryna i miod3m/cukrem?
Jakieś rady na początek?
Czy rant do tortu jest konieczny? Nie będę robić wielkiego toru, bo nie robimy zadnej imprezy.
Da się go czymś zastąpić?
Jaki jest najprostsY tynk? Myślałam o czekoladowym ganache. Boję się eksperymentować z czymś trudnym.
Czym nasaczacie biszkopty? Zawsze używałam czarnej herbaty, ale może lepsza jest woda z cytryna i miod3m/cukrem?
Jakieś rady na początek?
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Nutella, po prostu zwykły biszkopt w zwykłej blaszce. W rancie łatwiej składać ale to samo zrobisz bez niego ja nasączam woda z cytryna albo herbata z cytryna. Nie lubię alkoholowych tortów.
A tynk to dla mnie najłatwiejszy po prostu mascarpone ze smietana.
A tynk to dla mnie najłatwiejszy po prostu mascarpone ze smietana.
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Adu tynk z mascarpone da się tak ładnie wygładzic?
W ogóle wg życzenia mojego syna tort musi być zielony z Rockym z Psiego Patrolu i mieć posypkę z groszków. Nie widze tego
W ogóle wg życzenia mojego syna tort musi być zielony z Rockym z Psiego Patrolu i mieć posypkę z groszków. Nie widze tego
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Nutella, jeśli dobrze odpowietrzysz to w miarę tak.
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Ja też
Mascarpone ze śmietaną jest miękkim tynkiem, da się go ładnie wyrównać ale jednak maślany daje lepszy efekt i zastyga w lodówce.
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Przeczytałam jeszcze raz i uśmiechnęłam się do telefonu. Taki będzie
Misiowa maślany jest łatwiejszy w obsłudze niż ganache? Przepraszam za banalne pytania
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Nutella, ja nasaczam woda z cytryna najczesciej, czasem np sokiem z wisni jesli jakis krem ma taki smak...
Moj najlatwiejszy tynk to wlasnie ganache, pierwszy jaki robilam (nie liczac mascarpone ze smietana, ale tego nigdy tak porzadnie wygladzic nie potrafie i pod mase cukrowa tez sie nie nadaje) i najbardziej go lubie...
Tez bym zrobila tort zielony w groszki i figurke, chyba najlatwiejsza droga
Moj najlatwiejszy tynk to wlasnie ganache, pierwszy jaki robilam (nie liczac mascarpone ze smietana, ale tego nigdy tak porzadnie wygladzic nie potrafie i pod mase cukrowa tez sie nie nadaje) i najbardziej go lubie...
Tez bym zrobila tort zielony w groszki i figurke, chyba najlatwiejsza droga
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Nuutella, pisząc maślany miałam na myśli właśnie ganache Tu masz bardzo prosty przepis https://akademiatortu.pl/przepisy/ganac ... czekolady/
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
A tonja calkiem inaczej ganache robie zawsze bo czekolada sie rozpuszcza w podgrzanej kremowce z odrobina masla roztopionego i to pozniej na tort jak stygnie
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Ruby Ty piszesz o tynku czy o polewie?
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Farazi, o tynku taki przepis znalazlam i zawsze tak robilam pod kazda mase cukrowa robie tynk w ten sposob
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Albo zrob tort leśny mech i będzie cały zielony
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Misiowa dzięki za przepis! Zrobię biały ganache i zielony drip-jeśli mi się uda.
Czytam właśnie różne opinie o kolorach i zastanawiam się czy bezpieczniej zrobić z białym barwnikiem i dodać zielony czy czekolada+śmietanka+niebieski
Adu piekłam kiedyś, nie bardzo nam smakował
Czytam właśnie różne opinie o kolorach i zastanawiam się czy bezpieczniej zrobić z białym barwnikiem i dodać zielony czy czekolada+śmietanka+niebieski
Adu piekłam kiedyś, nie bardzo nam smakował
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 16 gości