
Moja rada- szukaj mąki migdałowej (w Carrefourze jest największy wybór różnych mąk), bo zmielone migdały mają grudki i zmieloną skorupkę. Dochodzi Ci robota z przesiewaniem a to musi być idealny pyłek.
Ja też mieliłam drugi raz ale teraz już bym szukała mąki do skutku. Za leniwa jestemSofii pisze:Misiowa, tak zamierzam, ale w razie czego mam taki młynek do mielenia cukru/kawy i zamierzam tam je potraktować jeszcze raz.
Super!farazi pisze:Marcepan wyszedł smaczny. Musiałam dodać trochę więcej czegoś niż w przepisie (ale już nie pamiętam, czego! Możliwe, że to nawet było masło spoza przepisu...), Ale efekt finalny bardzo smaczny. I piernik z marcepanem rewelacja. Kolejny zrobię tylko taki.
Jakby co są w Maku 3,50 za sztukęSofii pisze:Miśka, jutro mam w planach wyskoczyć do miasta, ale wątpię abym gdzieś je dostała... Poza tym korci mnie zrobić.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości