Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
My dlatego nie wzięliśmy kredytu na maksymalna zdolność kredytową, bo ja sie bałam
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
U nas tylko w wyniku stóp niskich
Misiaq o to mi chodziło, ze taki wzrost stop niewiele da w temacie cen mieszkań, które swoją droga osiągnęły tak absurdalny poziom, ze przeglądając ogłoszenia nie wiem już czy sie śmiać czy płakać (przykład z dziś 42 m2 na Mokotowie w kamienicy 899 000 zł)
Misiaq o to mi chodziło, ze taki wzrost stop niewiele da w temacie cen mieszkań, które swoją droga osiągnęły tak absurdalny poziom, ze przeglądając ogłoszenia nie wiem już czy sie śmiać czy płakać (przykład z dziś 42 m2 na Mokotowie w kamienicy 899 000 zł)
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
nam też w wyniku spadku stóp, raty fajnie malały, teraz pora na wzrosty.... już mężowi powiedziałam, że może zamiast inwestowania w dom, może lepiej się wziąć za nadpłacanie kredytuNecia pisze: ↑06 paź 2021, 20:19Ja brałam kredyt przy dużo wyższych stopach, obecnie mamy ratę niższą o jakieś 400 zł niż kiedy braliśmy kredyt. Ale za to mamy czynsz wyższy o 300 zł niż kiedy sie wprowadzaliśmy… i nieporównywalnie wyższe rachunki za prąd i śmieci

u nas realia małomiasteczkowe/ wiejskie i sprawa wygląda tak, że na wsi 45-50km od trójmiasta działka 800m2 kosztuje 350000, a już wybudowany dom na podobnej działce grubo ponad 1mln- paranoja!Necia pisze: ↑06 paź 2021, 21:35U nas tylko w wyniku stóp niskich
Sowaa w mojej rodzinnej dziurze 10 tys mieszkańców mieszkania chodzą po dychę za metr, a domy po prawie milion, po prostu paranoja jakaś
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Necia za płotem sąsiad chce ok 600tysi za dom z poddaszem i nikt nie chce kupić od wiosny. Zapewniam to nie nasza wina
cena tak nieprzyzwoita, że zastanawiam sie co jest nie tak, że jeszcze nikt nie kupił. Po za tym gwarantuje Ci że u nas będziesz czuła klimat warszawskich korków przez 7 dni w tygodniu
przemysl
Dzisiejsze tankowanie gazu 135zl. A jeszcze niedawno wystarczyło 80zl...
My za bak ropy ostatnio zapłaciliśmy 250 z groszami. Wczoraj 309zl...
Mimezja biere!
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Tak tylko wrzucam, nie moje 
- Załączniki
-
- IMG-20211005-WA0034.jpg (138.18 KiB) Przejrzano 3763 razy
Ja wczoraj przeżyłam mini zawał w warzywniaku, kupiłam 1,5 kg pomidorów, pol kg ogórków, pęczek rzodkiewek i malutkie pudełko truskawek i zapłaciłam prawie 29 zł 

Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Dobrze, że niektórzy nie mają obecnie problemów z ceną benzyny
<śmiech przez łzy>
A co do cen sumie/działek to przez chwilę intensywnie się rozglądaliśmy, ale też mam poczucie, że ceny są paranoiczne - jeśli działka jest w mieście albo z dobrym dojazdem. Milion+ za malutki skrawek ziemi to standard. Jakoś mam straszne poczucie niesprawiedliwości w tym temacie
A co do cen sumie/działek to przez chwilę intensywnie się rozglądaliśmy, ale też mam poczucie, że ceny są paranoiczne - jeśli działka jest w mieście albo z dobrym dojazdem. Milion+ za malutki skrawek ziemi to standard. Jakoś mam straszne poczucie niesprawiedliwości w tym temacie
Efryna uwielbiam Twój dystans do siebie 
Tak ja mam to samo z działkami, uważam ze są mocno przegięte. Zreszta to samo mam z mieszkaniami z cenami z tyłka, bo serio umówmy sie, mieszkania po 1,5 mln złotych gdzie często jest okno w okno z sąsiadem i zamknięte getto bez zieleni. Oj nie nie nie

Tak ja mam to samo z działkami, uważam ze są mocno przegięte. Zreszta to samo mam z mieszkaniami z cenami z tyłka, bo serio umówmy sie, mieszkania po 1,5 mln złotych gdzie często jest okno w okno z sąsiadem i zamknięte getto bez zieleni. Oj nie nie nie
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Mamy podobne przemyśleniasowaa pisze: ↑06 paź 2021, 21:40nam też w wyniku spadku stóp, raty fajnie malały, teraz pora na wzrosty.... już mężowi powiedziałam, że może zamiast inwestowania w dom, może lepiej się wziąć za nadpłacanie kredytuNecia pisze: ↑06 paź 2021, 20:19Ja brałam kredyt przy dużo wyższych stopach, obecnie mamy ratę niższą o jakieś 400 zł niż kiedy braliśmy kredyt. Ale za to mamy czynsz wyższy o 300 zł niż kiedy sie wprowadzaliśmy… i nieporównywalnie wyższe rachunki za prąd i śmieci
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk![]()

U nasz jeszcze kilka miesiecy temu diesel byl za 0,98€ a obecnie juz nawet za 1,51€ widzialam
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

05.01.2018 - 8tc

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵