Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
120 zł
- Załączniki
-
- C5990CD6-A561-4E47-BA98-DEE4CCE0ED7F.jpeg (2.13 MiB) Przejrzano 2410 razy
Asieka, fajny! Sto lat dla Maksia
asieka, uroczy tort! Wszystkiego najlepszego dla syna
No to o ile dziś ratka do góry?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Ja obstawiam, że z 200 znowu
Czytałyście ze do końca roku mają być dwucyfrowe?
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Ile kosztuje życie...
Mało to pojęcie względne… dla mnie i rzeszy ludzi to kolejne uszczuplenie domowego budżetu, wcale nie takie małe.
Oni dobrze wiedza, ze nie zatrzymają tej machiny, nawet jakby o 2 dzis podnieśli, trzeba było takie kroki podejmować rok temu, może wtedy by wystarczył cykl 3-4 podwyżek, a teraz już i 15 nie wystarczy zapewne…
Oni dobrze wiedza, ze nie zatrzymają tej machiny, nawet jakby o 2 dzis podnieśli, trzeba było takie kroki podejmować rok temu, może wtedy by wystarczył cykl 3-4 podwyżek, a teraz już i 15 nie wystarczy zapewne…
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Nikt nie chce wchodzić w dyskusje
Ja mam nadzieję że to sytuacja czasowa, tak jak na przestrzeni lat stopy rosną i spdaja, sytuacja na rynku się zmienia, tak samo zakładam że obecne podwyżki to przejściowy stan
Ja mam nadzieję że to sytuacja czasowa, tak jak na przestrzeni lat stopy rosną i spdaja, sytuacja na rynku się zmienia, tak samo zakładam że obecne podwyżki to przejściowy stan
Ile kosztuje życie...
Nutella nie ma co się łudzić, bedą podnosić jeszcze długo. Nie zatrzymają inflacji podnosząc stopy i jednocześnie pompując w rynek kolejne pieniądze bez pokrycia, dlaczego tego nikt nie widzi? Ja jestem przerażona, nie dlatego że podnoszą tylko dlatego, że im się to kompletnie już wymknęło spod kontroli, a wszelkie działania są pozorowane.
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Neciu serio wierzysz, że gdyby zaczęli podnosić wcześniej to byłoby tak bardzo lepiej?
Może byłoby mniej o 1%, może 2%.... Większość czynników inflacyjnych jest i była po za realna kontrolą rządu. A jastrząb jest bufenem i ma odpychająca aparycję, ale tak jak on robiliby każdy na jego miejscu.
Jak nam odblokują KPO to jeszcze inflacja wzrośnie.
Może byłoby mniej o 1%, może 2%.... Większość czynników inflacyjnych jest i była po za realna kontrolą rządu. A jastrząb jest bufenem i ma odpychająca aparycję, ale tak jak on robiliby każdy na jego miejscu.
Jak nam odblokują KPO to jeszcze inflacja wzrośnie.
Ile kosztuje życie...
Wierze w ekonomię. A ona boleśnie twierdzi, że żeby zatrzymać inflacje trzeba mieć stopy przynajmniej na poziomie inflacji. A to co robią teraz, jednocześnie pompując kolejną kasę bez pokrycia (czytaj socjal dla Polaków + socjal dla Ukraińców) sprawia, że podnoszenie stop co miesiąc o kolejne procenty nic nie daje. Nic. Bo inflacja rośnie szybciej niż oni podnoszą stopy. I tak bedą gonić króliczka aż ludzi przestanie być stać na spłatę i komornicy bedą mieli ręce pełne roboty, a ludzie się wieszać zaczną chyba, bo prognozują stopy dwucyfrowe. Ja mam stosunkowa niska rate, może przetrwamy jakoś, ale ludzie którzy już teraz maja raty po 3-4 tysiące? Przerażające to jest.
I na każdego psioczylabym tak samo, opcja polityczna to sprawa drugorzędną.
Absurdem jest dla mnie, ze z jednej strony podnoszą stopy w imię zatrzymania inflacji, a jednoczenie rozdają kasę na prawo i lewo i prześcigają się w pomysłach na kolejne Tarcze i znowu ją napędzają
I na każdego psioczylabym tak samo, opcja polityczna to sprawa drugorzędną.
Absurdem jest dla mnie, ze z jednej strony podnoszą stopy w imię zatrzymania inflacji, a jednoczenie rozdają kasę na prawo i lewo i prześcigają się w pomysłach na kolejne Tarcze i znowu ją napędzają
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.