porady techniczne, czyli co kupić czego unikać
Re: porady techniczne, czyli co kupić czego unikać
Farazi, a od dawna używa? Nie wiesz jak się sprawdza? Właśnie wpadł nam w oko Electrolux, a ja po przejściach z naszą zmywarką zarzekałam się, że nigdy więcej tej marki w domu.
Na mojej obecnej kuchence denerwuje mnie, że jak postawię duży garnek albo patelnię, to obok zmieści się już tylko jedna rzecz. Kusi mnie coś większego (zresztą marzyłam już o tym, jak urządzaliśmy kuchnię)
Na mojej obecnej kuchence denerwuje mnie, że jak postawię duży garnek albo patelnię, to obok zmieści się już tylko jedna rzecz. Kusi mnie coś większego (zresztą marzyłam już o tym, jak urządzaliśmy kuchnię)
Kusisz...to jest ta druga z wyborów Adu?Sofii pisze: ↑16 lis 2019, 19:08Adu, ta druga to jest moja.
Nie brałam dodatkowego ubezpieczenia.
Ruby, mi się zawsze wydawało, że ubrania z suszarki muszą być pogniecione. Mam taki program "do szafy" i z niedowierzaniem wyciągam bluzki i t-shirty idealnie gładkie. Składam jeszcze ciepłe i są jak wyprasowane.
Póki co suszę wszystko - od bielizny po kurtki, wszystko jest w porządku.
https://mediamarkt.pl/agd/suszarka-bosc ... 3rEALw_wcB
Mają ją od roku. Rozmawiałyśmy kiedyś na ten temat i w zasadzie nie miała uwag. Miałam okazję coś na niej włączać i całkiem fajnie się obsługiwała (ale mam porównanie tylko do sześcioletniej płyty Siemens)
Teraz druga siostra sobie kupiła, ale na wrażenia jeszcze musi poczekać, bo czeka na meble.
Zmywarka Electrolux też średnio się sprawdziła u tej drugiej siostry (mieszka z mamą). Ale u nich sprzęty są bardzo mocno eksploatowane. Mają już trzecią zmywarkę, podczas gdy u nas chodzi cały czas jedna.
Teraz druga siostra sobie kupiła, ale na wrażenia jeszcze musi poczekać, bo czeka na meble.
Zmywarka Electrolux też średnio się sprawdziła u tej drugiej siostry (mieszka z mamą). Ale u nich sprzęty są bardzo mocno eksploatowane. Mają już trzecią zmywarkę, podczas gdy u nas chodzi cały czas jedna.
Ja w ogóle nie mam doświadczenia z indukcją, bo teraz mamy płytę gazową, więc poza tym, że ma być większa, to nie wiem kompletnie nic
Moja ciocia ma dyza z 5 polami, od kilku lat juz ja ma, wiec tez czesto mialam okazje uzywac jak bywamy na weekend u nich, ma firmy Neff, naprawde fajna
Taka jak ta
Taka jak ta
Ostatnio zmieniony 18 lis 2019, 11:34 przez Ruby, łącznie zmieniany 2 razy.
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
My mamy indukcję z simensa i jestem bardzo zadowolona. Mamy dwa „palniki” i jedno duże pole grzewcze które można używać na pół
Czy używacie taśm do podklejania dywanów?
Albo innych "wynalazków", które sprawią, ze dywan nie będzie się przesuwał?
Ja nie. Zwinelam dywany jak Gaia zaczela chodzic i nadal leza w piwnicy
Misiaq, my nie uzywamy, bo u nas dywan lezy minimalnie pod naroznikiem, zeby kolka jak jim wyjezdzamy szly rowno i go nie marszczyly, ale u cioci meza sa pod dywanami polozone maty antyposlizgowe takie cieniutkie i u nich sie sprawdza
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Panele.
Otóż to!
Taką matę (Ikea) mamy w łazience i sprawdza się przy dywaniku łaizenkowym, ale przy większym dywanie już nie działa
Misiaq, moze to przez to u was w lazience dziala i u cioci naszej tez, ze ona ma plytki nie panele moze na panelach sie jakos gorzej ta guma trzyma...
Lipnie, bo myslalam, ze jak do M dywan kupimy, to na ta mate polozymy, a ona ma panele :/
Lipnie, bo myslalam, ze jak do M dywan kupimy, to na ta mate polozymy, a ona ma panele :/
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Nasz dywan też jest częściowo pod narożnikiem ale i tak mam wrażenie, że ciągle jest krzywo.Ruby pisze:Misiaq, my nie uzywamy, bo u nas dywan lezy minimalnie pod naroznikiem, zeby kolka jak jim wyjezdzamy szly rowno i go nie marszczyly, ale u cioci meza sa pod dywanami polozone maty antyposlizgowe takie cieniutkie i u nich sie sprawdza
Mielismy kiedys jakies maty porozkladane na rogach dywanu. Nie wyeliminowalo to 100% przesuwania ale zdecydowanie było pomocne przy biegajacych dzieciach Kupilam to gdzieś w rolce i pociełam na 4 częściMisiaq pisze:Czy używacie taśm do podklejania dywanów?
o dziwo, u K mamy dywan na panelaxh i nie ma żadnego problemu jeszcze ani razu się o niego nie przewrócił.
Zastanawiałam się też , czy nasz dywan nie wywijal się dlatego, ze był po prostu tani i byle jaki