Moja walka o lepszą sylwetkę
Re: Moja walka o lepszą sylwetkę
Lisbeth, super! I kciuki za dalsze postępy!
Farazi, wczoraj pisałaś, że zrobiłaś 16km w godzinę. Ja dziś zrobiłam 15 w tym samym czasie I w 64% miałam tętno powyżej 160, więc moja kondycja jest baaardzo słabiutka...
Ach, i mi pokazuje 463 spalone kcal.
Farazi, wczoraj pisałaś, że zrobiłaś 16km w godzinę. Ja dziś zrobiłam 15 w tym samym czasie I w 64% miałam tętno powyżej 160, więc moja kondycja jest baaardzo słabiutka...
Ach, i mi pokazuje 463 spalone kcal.
- mała_czarna
Lisbeth brawo
- Escherichia
Mi się wydaje, że to za dużo spalonych kalorii.
Na rowerze się nie chudnie
Nie dołuj, bo zeżarłam tonę makaroników
Ale to pewnie też kwestia jak jedziesz, bo gdy jeździmy z dziećmi, to jest to raczej rekreacyjna przejażdżka. Nawet się dobrze nie zmęczę. Dziś trochę cisnęłam, dużo górek itd.
Bakteria, za miesiąc mnie tez czekają takie zakłady 🥲
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Takiej jazdy rekreacyjnej z dziećmi to nawet nie biorę pod uwagę, że odchudza (ale też dzięki takiej jeździe rekreacyjnej nie tyje na urlopie ). Ale i tak 460 kalorii na rowerze to bardzo dużo.Misiowa pisze: ↑12 cze 2021, 16:46Nie dołuj, bo zeżarłam tonę makaroników
Ale to pewnie też kwestia jak jedziesz, bo gdy jeździmy z dziećmi, to jest to raczej rekreacyjna przejażdżka. Nawet się dobrze nie zmęczę. Dziś trochę cisnęłam, dużo górek itd.
Misiaq, ja się kompletnie nie znam
Daff, może się wypowiesz, bo jesteś bardziej sportowa ode mnie
Daff, może się wypowiesz, bo jesteś bardziej sportowa ode mnie
Mnie się wydaje, że przy takim tętnie to prawdopodobne.
A co do kondycji to na początku robiłam 13km w godzinę i też łatwo osiągałam tętno aerobowe. Teraz muszę się bardziej postarać.
A co do kondycji to na początku robiłam 13km w godzinę i też łatwo osiągałam tętno aerobowe. Teraz muszę się bardziej postarać.
Lisabeth też mnie to czeka. Wszystkie spodnie za duże i wiszą jak na strachu na wróble
Tylko się cieszyć
Dzięki dziewczyny
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Moja walka o lepszą sylwetkę
Misiowa, nie wiem dokładnie jakie jest pytanie, ale spalone kalorie to spalone kalorie
Jak będziesz jechała szybciej to spalisz więcej, ale Twoje tętno powyżej 150 jest wporzo dla każdego dane tempo będzie stanowiło inny wysiłek, dlatego patrzymy na tetno. Wysiłki tlenowe pozwalają szybciej się pozbyć tkanki tłuszczowej, także optymalnie byłoby mieć tetno ok 120-140, ale kalorii spaliłaś sporo jak na rower skoro osiągasz na nim takie tetno, to jest to niezła aktywność dla Ciebie do odchudzania
Ważne żeby się ruszać. Ja np zaprzestalam biegania od majówki, tylko staram się aktywnie żyć. I tez są to właśnie jakieś wycieczki rowerowe z dziećmi, przy których tetno mam 80-90. Ale na pewno więcej spalam kalorii niż jakbym leżała w tym czasie przed tv
Zamiast na rowerze czy biegiem to jade do pracy na hulajnodze…elektrycznej ale w pracy gram, a po pracy łazimy z dziećmi zamiast zasiąść na kanapie. Na pewno nie spałam tyle kalorii co jak biegałam codziennie po 10km, ale szukam swojego balansu i narazie ide w dobra stronę
Dzisiaj na wadze 78,75kg także dalej idzie w dol, choć już nawet wcale specjalnie na to nie liczę (zaczynałam od 120,5, forma sportowa - 75kg)
Jak będziesz jechała szybciej to spalisz więcej, ale Twoje tętno powyżej 150 jest wporzo dla każdego dane tempo będzie stanowiło inny wysiłek, dlatego patrzymy na tetno. Wysiłki tlenowe pozwalają szybciej się pozbyć tkanki tłuszczowej, także optymalnie byłoby mieć tetno ok 120-140, ale kalorii spaliłaś sporo jak na rower skoro osiągasz na nim takie tetno, to jest to niezła aktywność dla Ciebie do odchudzania
Ważne żeby się ruszać. Ja np zaprzestalam biegania od majówki, tylko staram się aktywnie żyć. I tez są to właśnie jakieś wycieczki rowerowe z dziećmi, przy których tetno mam 80-90. Ale na pewno więcej spalam kalorii niż jakbym leżała w tym czasie przed tv
Zamiast na rowerze czy biegiem to jade do pracy na hulajnodze…elektrycznej ale w pracy gram, a po pracy łazimy z dziećmi zamiast zasiąść na kanapie. Na pewno nie spałam tyle kalorii co jak biegałam codziennie po 10km, ale szukam swojego balansu i narazie ide w dobra stronę
Dzisiaj na wadze 78,75kg także dalej idzie w dol, choć już nawet wcale specjalnie na to nie liczę (zaczynałam od 120,5, forma sportowa - 75kg)
Ostatnio zmieniony 12 cze 2021, 23:54 przez daffodil, łącznie zmieniany 1 raz.
ProszęNecia pisze:Miska wiem ze już kiedyś prosiłam Cię ale posiałam linka, podasz mi jeszcze raz do ćwiczeń tej babki od rozstępu? Mam rozstęp na 2,5 cm, a chciałabym powoli zacząć ćwiczyć już, połóg się skończył i będę dziś pytać lekarza czy już mogę. Bo brzuch masakra.
https://dds.fit/rozstep-miesnia-prosteg ... naprawczy/
Miska dziękuję
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.