Fit obiady- przepisy

Awatar użytkownika
mała_czarna
Posty: 18949
Rejestracja: 27 maja 2017, 7:17

Re: Fit obiady- przepisy

Post autor: mała_czarna » 28 lis 2017, 12:43

Dzisiejsze i jutrzejsze jedzenieObrazek

Awatar użytkownika
tina90
Posty: 5
Rejestracja: 25 lis 2017, 16:51

Re: Fit obiady- przepisy

Post autor: tina90 » 29 lis 2017, 17:42

Ja jestem tego samego zdania co mój poprzednik. Nic dodać, nic ująć :)
Większość normalnych ludzi powiedziałaby, że to przyjaźń albo miłość, ale jeżeli chcesz, może być hobby.

Awatar użytkownika
lisbeth87
Posty: 15973
Rejestracja: 26 maja 2017, 23:57

Re: Fit obiady- przepisy

Post autor: lisbeth87 » 07 lut 2019, 21:52

Macie jeszcze jakieś fajne przepisy? :)
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."

Julia 2.4.2017r.

farazi
Posty: 9827
Rejestracja: 28 maja 2017, 6:57

Re: Fit obiady- przepisy

Post autor: farazi » 18 maja 2019, 16:13

Faszerowany bakłażan.

Farsz: 100g mielonego fileta z indyka, 100g serka wiejskiego, 30g ciemnej kaszy bulgur, 1 większy pomidor, obrany ze skórki i rozdrobniony. Natka pietruszki, zioła prowansalskie, sól pieprz.

Bakłażana wydrążyć, napełnić farszem, piec w naczyniu żaroodpornym (u mnie godzina na 190st).

Całość ma 400kcal.

Awatar użytkownika
Misiaq
Posty: 23455
Rejestracja: 27 maja 2017, 9:40

Re: Fit obiady- przepisy

Post autor: Misiaq » 18 maja 2019, 16:48

farazi pisze:
18 maja 2019, 16:13
Faszerowany bakłażan.
Farsz: 100g mielonego fileta z indyka, 100g serka wiejskiego, 30g ciemnej kaszy bulgur, 1 większy pomidor, obrany ze skórki i rozdrobniony. Natka pietruszki, zioła prowansalskie, sól pieprz.
Bakłażana wydrążyć, napełnić farszem, piec w naczyniu żaroodpornym (u mnie godzina na 190st).
Całość ma 400kcal.
Farazi nie podsmażasz mięsa wcześniej?
Ja się zawsze boję, ze będzie surowe i najpierw podsmażam na patelni, a potem chwilę zapiekam w piekarniku.

farazi
Posty: 9827
Rejestracja: 28 maja 2017, 6:57

Re: Fit obiady- przepisy

Post autor: farazi » 18 maja 2019, 19:54

Nie podsmażam. Wydaje mi się, że szybciej się upiecze mięso drobiowe, niż bakłażany/cukinia. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby mięso zostało surowe.

Awatar użytkownika
Misiaq
Posty: 23455
Rejestracja: 27 maja 2017, 9:40

Re: Fit obiady- przepisy

Post autor: Misiaq » 20 maja 2019, 13:11

farazi pisze:
18 maja 2019, 19:54
Nie podsmażam. Wydaje mi się, że szybciej się upiecze mięso drobiowe, niż bakłażany/cukinia. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby mięso zostało surowe.
Ja zawsze podsmażam mięso i "opiekam" w piekarniku surowego bakłażana, a dopiero na opieczonego bakłażana nakładam farsz z podsmażonym mięsem. I wtedy to piekarnika to tylko na 10-15 minut :roll:
Muszę wypróbować Twój sposób!

Awatar użytkownika
KarLa
Posty: 23145
Rejestracja: 26 maja 2017, 23:48

Re: Fit obiady- przepisy

Post autor: KarLa » 20 maja 2019, 14:06

Misiaq, ja jak robie faszerowana cukinie czy papryke to nigdy nie podsmazam i nigdy nie jest surowe. Jakos nie smakuje mi wczesniej podsmazone
Obrazek

Awatar użytkownika
Mia89
Posty: 3157
Rejestracja: 27 maja 2017, 20:35

Re: Fit obiady- przepisy

Post autor: Mia89 » 20 maja 2019, 15:03

Ja mam fobię przed surowym mięsem i zawsze ale to zawsze podsmażam. Nie odważyłabym się zdać tylko na pieczenie :)

Awatar użytkownika
KarLa
Posty: 23145
Rejestracja: 26 maja 2017, 23:48

Re: Fit obiady- przepisy

Post autor: KarLa » 20 maja 2019, 16:44

Mia, ja mam taka sama fobie, ale wedlug mnie jesli kurczak w calosci sie upiecze w piekarniku, to z mielonym nie bedzie problemu. Pisze to osoba ktora wszystko smazy na wior, bo boi sie surowego miesa :P ( uraz z dziecinstwa)
Obrazek

Awatar użytkownika
Ruby
Posty: 21537
Rejestracja: 26 maja 2017, 23:45

Re: Fit obiady- przepisy

Post autor: Ruby » 31 maja 2019, 21:49

Ja niczego nigdy wczesniej nie podsmazam, tzn zadnego farszu, mielonego do zapiekanki itp... zawsze daje surowe i zawsze jest upieczone, a wszystko robi glownie z wolowego
20.07.2015 - 10tc :(
05.01.2018 - 8tc :(

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości