Fit obiady- przepisy
- mała_czarna
- Posty: 18932
- Rejestracja: 27 maja 2017, 7:17
Re: Fit obiady- przepisy
Dzisiejsze i jutrzejsze jedzenie
Re: Fit obiady- przepisy
Ja jestem tego samego zdania co mój poprzednik. Nic dodać, nic ująć
Większość normalnych ludzi powiedziałaby, że to przyjaźń albo miłość, ale jeżeli chcesz, może być hobby.
Re: Fit obiady- przepisy
Macie jeszcze jakieś fajne przepisy?
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Re: Fit obiady- przepisy
Faszerowany bakłażan.
Farsz: 100g mielonego fileta z indyka, 100g serka wiejskiego, 30g ciemnej kaszy bulgur, 1 większy pomidor, obrany ze skórki i rozdrobniony. Natka pietruszki, zioła prowansalskie, sól pieprz.
Bakłażana wydrążyć, napełnić farszem, piec w naczyniu żaroodpornym (u mnie godzina na 190st).
Całość ma 400kcal.
Farsz: 100g mielonego fileta z indyka, 100g serka wiejskiego, 30g ciemnej kaszy bulgur, 1 większy pomidor, obrany ze skórki i rozdrobniony. Natka pietruszki, zioła prowansalskie, sól pieprz.
Bakłażana wydrążyć, napełnić farszem, piec w naczyniu żaroodpornym (u mnie godzina na 190st).
Całość ma 400kcal.
Re: Fit obiady- przepisy
Farazi nie podsmażasz mięsa wcześniej?farazi pisze: ↑18 maja 2019, 16:13Faszerowany bakłażan.
Farsz: 100g mielonego fileta z indyka, 100g serka wiejskiego, 30g ciemnej kaszy bulgur, 1 większy pomidor, obrany ze skórki i rozdrobniony. Natka pietruszki, zioła prowansalskie, sól pieprz.
Bakłażana wydrążyć, napełnić farszem, piec w naczyniu żaroodpornym (u mnie godzina na 190st).
Całość ma 400kcal.
Ja się zawsze boję, ze będzie surowe i najpierw podsmażam na patelni, a potem chwilę zapiekam w piekarniku.
Re: Fit obiady- przepisy
Nie podsmażam. Wydaje mi się, że szybciej się upiecze mięso drobiowe, niż bakłażany/cukinia. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby mięso zostało surowe.
Re: Fit obiady- przepisy
Ja zawsze podsmażam mięso i "opiekam" w piekarniku surowego bakłażana, a dopiero na opieczonego bakłażana nakładam farsz z podsmażonym mięsem. I wtedy to piekarnika to tylko na 10-15 minut
Muszę wypróbować Twój sposób!
Re: Fit obiady- przepisy
Misiaq, ja jak robie faszerowana cukinie czy papryke to nigdy nie podsmazam i nigdy nie jest surowe. Jakos nie smakuje mi wczesniej podsmazone
Re: Fit obiady- przepisy
Ja mam fobię przed surowym mięsem i zawsze ale to zawsze podsmażam. Nie odważyłabym się zdać tylko na pieczenie
Re: Fit obiady- przepisy
Mia, ja mam taka sama fobie, ale wedlug mnie jesli kurczak w calosci sie upiecze w piekarniku, to z mielonym nie bedzie problemu. Pisze to osoba ktora wszystko smazy na wior, bo boi sie surowego miesa ( uraz z dziecinstwa)
Re: Fit obiady- przepisy
Ja niczego nigdy wczesniej nie podsmazam, tzn zadnego farszu, mielonego do zapiekanki itp... zawsze daje surowe i zawsze jest upieczone, a wszystko robi glownie z wolowego
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości