Witam, nie znalazłam lepszego wątku, więc zapytam tutaj- przy pomocy czego ćwiczycie aeroby w domu? Ja od 2-3tyg. próbuję po latach wrócić do rowerka, ale niestety ma on już swoje lata (myślę, że ponad 20

) i chyba pora na coś nowego. Myślałam o nowym rowerku, ale tak mnie naszło natchnienie, że kiedyś chciałam mieć orbitreka i może to byłaby dobra okazja, żeby go kupić. Tylko trochę się boję, że jednak mi nie podpasuje ( w sumie nowy rower też może mi nie podejść), albo nie będzie przynosił oczekiwanych rezultatów (naczytałam się dziś opinii i zgłupiałam). Dużo osób pisze, że woli sobie usiąść na rowerku niż stać na orbitreku i tutaj obawiam się, że mogę być w tej grupie

Z drugiej strony największym przeciwnikiem treningów są obolałe pośladki, a na orbim by mi to nie groziło. A kiedyś miałam stepper (w sumie nadal mam gdzieś u rodziców) i bardzo lubiłam na nim ćwiczyć stojąc, gdyby tak nie skrzypiał, może bym się z nim nie pożegnała

Obawiam się też ewentualnego bólu kolan przy orbitreku (trochę ludzi o tym pisze, a ja już jestem w takim wieku, że tu coś strzyka, tam coś boli

)Już sama nie wiem na co się zdecydować- jakie są Wasze doświadczenia orbitrek vs. rowerek treningowy?