Moja walka o lepszą sylwetkę
Re: Moja walka o lepszą sylwetkę
Dziękuje!
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
ja tez kiedys lubilam cwiczyc z Mel B, to byly jedyne cwiczenia ktore z checia wykonywalam i nawet byly efekty. Niestety teraz to nic nie moge robic oprocz cwiczen na kregoslup...
Ja tylko standardowo przynudzę, że dla wzmocnienia mięśni brzucha i ogólnej poprawy wyglądu takie typowe brzuszki nie są najlepszym rozwiązaniem (zwłaszcza, jak się nie ma pewności, czy się je dobrze wykonuje), dużo lepiej dają (i są bezpieczniejsze dla kręgosłupa) ćwiczenia np. w planku. Polecany przez Miśkę DDS to chyba są najsensowniejsze ćwiczenia, jakie można znaleźć w sieci, biją chodakowskie na głowę. Ale są trudne.
Poszłam znowu na fitness, trenerka dała nam taki wycisk, że myślałam, że się nie wyczołgam z sali. Pod koniec nawet nie otwierałam oczu, bo tak byłam zlana potem, że i tak nic nie widziałam:P A i zapisałam się na pierwszy trening personalny w poniedziałek, zobaczymy, co z tego wyniknie.
Poszłam znowu na fitness, trenerka dała nam taki wycisk, że myślałam, że się nie wyczołgam z sali. Pod koniec nawet nie otwierałam oczu, bo tak byłam zlana potem, że i tak nic nie widziałam:P A i zapisałam się na pierwszy trening personalny w poniedziałek, zobaczymy, co z tego wyniknie.
zwyłych brzuszków nie będę robić na pewno, bo raz że kręgosłup mam w opłakanym stanie, to jeszcze od dawna podejrzewam lekki rozstęp. Myślę, że jak z miesiąc porobię cardio to dopiero się wezmę za dds, bo tak z marszu pewnie nie podołam
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Nic nowego nie widziałam. Znam już treningi na pamięć, ale pasuje mi toMisiowa pisze:Może coś nowego wyszło, bo ja z nią dawno ćwiczyłam
efryna, dzięki, że to napisałaś, bo miałam wrażenie, że moje posty są niewidzialne Ja jeszcze dodam, że warto zrobić trochę treningów z Sandrą, nauczyć się prawidłowej techniki (wiem, że to nuda, ale bez techniki nie ma efektów), a potem ewentualnie ćwiczyć z kimś innym, ale przynajmniej dobrze technicznie.
Przeglądam sobie te treningi, które polecacie i - szczere mówiąc - niektóre wyglądają strasznie. Ta cała Kołakowska, o czym już zresztą pisałam, kiwa się w czasie ćwiczeń jak trzcina na wietrze. W ogóle nie stabilizuje ciała, przeciąża odcinek lędźwiowy i piersiowy, nie mówiąc o stawach. Ani słowa też nie mówi o prawidłowej technice. Mel B wypina tyłek w czasie podporów (plank i klęk), co sprawia że ćwiczenie jest łatwiejsze, ale nie daje efektów (za to może narobić krzywdy).
Ja ze swojej strony polecam plan naprawczy lub fitness camp - oba te programy uczą techniki. Plan naprawczy ma dodatkowo charakter progresywny, czyli z każdym tygodniem zwiększa się trudność. Jest to też program rehabilitacyjny, który wzmacnia mięśnie głębokie i cudownie działa na kręgosłup, brzuch i całą resztę ciała.
Przeglądam sobie te treningi, które polecacie i - szczere mówiąc - niektóre wyglądają strasznie. Ta cała Kołakowska, o czym już zresztą pisałam, kiwa się w czasie ćwiczeń jak trzcina na wietrze. W ogóle nie stabilizuje ciała, przeciąża odcinek lędźwiowy i piersiowy, nie mówiąc o stawach. Ani słowa też nie mówi o prawidłowej technice. Mel B wypina tyłek w czasie podporów (plank i klęk), co sprawia że ćwiczenie jest łatwiejsze, ale nie daje efektów (za to może narobić krzywdy).
Ja ze swojej strony polecam plan naprawczy lub fitness camp - oba te programy uczą techniki. Plan naprawczy ma dodatkowo charakter progresywny, czyli z każdym tygodniem zwiększa się trudność. Jest to też program rehabilitacyjny, który wzmacnia mięśnie głębokie i cudownie działa na kręgosłup, brzuch i całą resztę ciała.
Ja niestety nie mogę o sobie powiedzieć, ze mnie opinie innych (nawet całkiem obcych) nie obchodzi.
Chciałabym mieć tak bardzo "wywalone" i to olewać, ale jakoś nie umiem.
Ale jednocześnie nie mam zamiaru chodzić w upał w długich spadaniach, bo ktoś sobie pomyśli, ze gruba pokazuje nogi
Mi samej ze sobą jest źle i ten temat "chudnięcia" ciągle mam w tyle głowy, a chciałabym żeby było tak, ze nie muszę o tym myśleć Nie mogę patrzeć na siebie na zdjęciach i przeżywam chwile załamania jak z zaskoczenia sobacze siebie np. ostatnio w witrynie sklepowej.
Ja jeszcze lubię ćwiczenia z Paulą Pietrzykowską, ale ona ma mało filmików.
Chciałabym mieć tak bardzo "wywalone" i to olewać, ale jakoś nie umiem.
Ale jednocześnie nie mam zamiaru chodzić w upał w długich spadaniach, bo ktoś sobie pomyśli, ze gruba pokazuje nogi
Mi samej ze sobą jest źle i ten temat "chudnięcia" ciągle mam w tyle głowy, a chciałabym żeby było tak, ze nie muszę o tym myśleć Nie mogę patrzeć na siebie na zdjęciach i przeżywam chwile załamania jak z zaskoczenia sobacze siebie np. ostatnio w witrynie sklepowej.
Ja jeszcze lubię ćwiczenia z Paulą Pietrzykowską, ale ona ma mało filmików.
Ja tylko napiszę od siebie, że rzadko które ćwiczenia mi podchodzą więc się cieszę, że sobie coś podpasowałam. I obserwując siebie - do pewnej techniki dochodzi się dopiero, gdy się trochę potrenuje. Nie mam aspiracji być bardzo fit dlatego nie będę się spierać ani mądrować, pozostanę sobie biernym czytelnikiem.
Dzięki Miśka! Zwrócę uwagę, bo ja nie chce sobie dobić pleców. Ja dlatego nie mogę tych Chodakowskich. Przepraszam jeśli ktoś się poczuje urażony, ale na Boga, jej ćwiczenia dla mnie są fatalne, skakać bez sensu to ja mogę i bez video, jeszcze tak irytujacego Kiedyś ćwiczyłam kilka razy te jej ćwiczenia, ba! w takim specjalnym skafandrze zamówiłyśmy z koleżankami z pracy takie kosmiczne kostiumy, wiecie żeby się jeszcze wypocić więcej mój mąż mało ze śmiechu nie zszedł jak skakałam jak małpa po pokoju ubrana w coś takiegoMiśka pisze: ↑09 lip 2020, 21:15efryna, dzięki, że to napisałaś, bo miałam wrażenie, że moje posty są niewidzialne Ja jeszcze dodam, że warto zrobić trochę treningów z Sandrą, nauczyć się prawidłowej techniki (wiem, że to nuda, ale bez techniki nie ma efektów), a potem ewentualnie ćwiczyć z kimś innym, ale przynajmniej dobrze technicznie.
https://bushido-sport.pl/product-pol-15 ... qNEALw_wcB
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Misiaq, ja od 15 lat nie założyłam bluzki ani sukienki na cienkie ramiączka, ba w ogóle na ramiączka zakładam od bardzo bardzo rzadko. Nie znoszę swoich ramion.
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Ja już od miesiąca zbieram się za DDS i tak schodzi. Szczerze mówiąc wstydzę się. Musiałabym ćwiczyć w salonie, pod obserwacją męża.
Tak, szukam wymówek.
Tak, szukam wymówek.
Necia, ahahahaha leżę i kwiczę
A co do poprawności ćwiczeń, to ja dużo teorii znam, bo nie pierwszy raz się za to zabieram, pamiętam o stabilizacji, prawidłowej pozycji w planku, przyklejaniu lędźwi itp. a i tak, jak teraz chodzę na te zajęcia to dość mocno mi trenerka koryguje sylwetkę itp. ale ja ogólnie mam dużo swoich problemów z biodrem, kręgosłupem itp. no i też pytanie, czego się oczekuje od treningu, bo jeśli to jest kwestia tego, żeby sobie wprowadzić ruch i się poczuć zdrowo, to można nawet skakać jak małpa a jak się oczekuje konkretnych efektów, to niestety trzeba się przyłożyć, bo inaczej to jest trochę zmarnowany czas (albo przynajmniej niewykorzystany tak jakby mógł, a ponieważ zawsze tego czasu szkoda, to fajnie go wycisnąć na maksa)
A co do poprawności ćwiczeń, to ja dużo teorii znam, bo nie pierwszy raz się za to zabieram, pamiętam o stabilizacji, prawidłowej pozycji w planku, przyklejaniu lędźwi itp. a i tak, jak teraz chodzę na te zajęcia to dość mocno mi trenerka koryguje sylwetkę itp. ale ja ogólnie mam dużo swoich problemów z biodrem, kręgosłupem itp. no i też pytanie, czego się oczekuje od treningu, bo jeśli to jest kwestia tego, żeby sobie wprowadzić ruch i się poczuć zdrowo, to można nawet skakać jak małpa a jak się oczekuje konkretnych efektów, to niestety trzeba się przyłożyć, bo inaczej to jest trochę zmarnowany czas (albo przynajmniej niewykorzystany tak jakby mógł, a ponieważ zawsze tego czasu szkoda, to fajnie go wycisnąć na maksa)
Moja walka o lepszą sylwetkę
Efryna a wiesz ze to było skuteczne? Po ćwiczeniach w tym musiałam rozbierać sie w wannie, bo dosłownie wylewało sie z nogawek
Farazi to ja mam ta sama wymówkę, nie znoszę ćwiczyć przy kimś
Farazi to ja mam ta sama wymówkę, nie znoszę ćwiczyć przy kimś
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Hehe miałam fantazje kiedyś
Krzyś 11.5.2017 r.