nasz balkon i ogród
Re: nasz balkon i ogród
Ruby A mszyce Ci nie zjadają róży? Zastanawiałam się ostatnio nad nią, ale ponoć jest kłopotliwa, bo lubia ja szkodniki często przemarza. Na zimę chowasz?
Ja uwielbiam hortensje, ale mam już 8 więc chyba wystarczy
Ja uwielbiam hortensje, ale mam już 8 więc chyba wystarczy
Vanilia piękny balkon
Nutella, nie mam ani mszyc, ani nie zabieram do domu nawet przykryc zawsze zapomne a w kwietniu 2017 ja kupilam intak czy lato, czy zima, caly czas na zewnatrz... ona juz taka duza, ze jie wiem gdzie bym ja zmiescila w domu...
Jak ja kupilam byl korzen w piasku w foliowym worku i dwa badyle z niego wystawaly... lezala na balkonie tak w tym worku, polecielismy na urlop, w tym czasie zrobilo sie zimno, spadlo troche sniegu, pozniej miesiac lalo i ona tak lezala... chcialam ja wywalic jak sadzilismy kwiaty, ale maz kazal ja zostawic, stwierdzil, ze a noz sie przyjmie...
No i tak jest z nami do dzis
Teraz juz jest wyzsza jak barierki i wlasnie zaczela kwitnac...
Hortensje tez uwielbiam i rowniez mamy
W ogole, to moja paleta przez to, ze mamy taras zuoelnie odkryty, pomimo lakierowania wyglada dramatycznie, chyba sie w tym roku jej pozbede, chyba, ze jeszcze dam rade ja w tym roku ponownie zainpregnowac tak, zeby jakos wygladala... jak nie to ja wywale z balkonu...
Jak ja kupilam byl korzen w piasku w foliowym worku i dwa badyle z niego wystawaly... lezala na balkonie tak w tym worku, polecielismy na urlop, w tym czasie zrobilo sie zimno, spadlo troche sniegu, pozniej miesiac lalo i ona tak lezala... chcialam ja wywalic jak sadzilismy kwiaty, ale maz kazal ja zostawic, stwierdzil, ze a noz sie przyjmie...
No i tak jest z nami do dzis
Teraz juz jest wyzsza jak barierki i wlasnie zaczela kwitnac...
Hortensje tez uwielbiam i rowniez mamy
W ogole, to moja paleta przez to, ze mamy taras zuoelnie odkryty, pomimo lakierowania wyglada dramatycznie, chyba sie w tym roku jej pozbede, chyba, ze jeszcze dam rade ja w tym roku ponownie zainpregnowac tak, zeby jakos wygladala... jak nie to ja wywale z balkonu...
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Może polecicie mi jakieś kwiatki na balkon, które nie są zbyt wymagające
Wysłane z mojego BND-L21 przy użyciu Tapatalka
Vanilia, Ruby, ale ładnie
Ja dopiero w piątek sądziłam kwiaty. Na balkonach mam bakopę, na parapetach begonie.
Meg, na jaką stronę świata masz balkon?
Ja dopiero w piątek sądziłam kwiaty. Na balkonach mam bakopę, na parapetach begonie.
Meg, na jaką stronę świata masz balkon?
Miśka, wschód. Większość dnia brak słońca. Ale za to nie wieje i nie zacina deszczem za bardzo.
Meg ja mam balkon prawie caly dzien w pelnym sloncu, dlatego od zawsze goszcza na nim w skrzyniach niecierpki i znienawidzone petunie (ale przynajmniej wytrzymuja ten skwar)...
Mam tez ta roze, diphladenia tez sie super trzymala ale zapomnialam jej przykryc i mi zmarzla, hortensja tez sie super trzyma... no i miete mam
Mialam tez juz truskawke, pomidora, co roku mamy koperek, pietruszke, bazylie itp...
Edit. Doczytalam wlasnie, ze masz zupelnie przeciwnie balkon polozony...
Mam tez ta roze, diphladenia tez sie super trzymala ale zapomnialam jej przykryc i mi zmarzla, hortensja tez sie super trzyma... no i miete mam
Mialam tez juz truskawke, pomidora, co roku mamy koperek, pietruszke, bazylie itp...
Edit. Doczytalam wlasnie, ze masz zupelnie przeciwnie balkon polozony...
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
A taka np. DALIA? Spodobała mi się na zdjęciu
meg, a o której znika Ci teraz słońce z balkonu?
ja mam słońce tylko do 12, a dalie dają rade. Sadzę od kilku lat i zawsze pięknie kwitną
ja mam słońce tylko do 12, a dalie dają rade. Sadzę od kilku lat i zawsze pięknie kwitną
No pewnie jakoś tak. Musiałabym zwrócić uwagę
Ja bym chętnie ozdobiła czymś balkon, ale przy Juli...
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Meg ja mam od południowego wschodu i surfinie dały radę, teraz mam pelargonie, bo balkon jest odsłonięty, a surfinie nie lubia deszczu.
Pelargonie ogólnie są bezproblemowe raczej i nie potrzebuja wiele.
Lisabeth A zewnetrzne doniczki?
Pelargonie ogólnie są bezproblemowe raczej i nie potrzebuja wiele.
Lisabeth A zewnetrzne doniczki?