Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Lisabeth Moja O. miała to samo po Nan z kartonu ;( Wyczytałam na internecie o tym żelazie ,więc zmieniliśmy na bebilon na szczęście od razu była poprawa i zatwardzenia ustały.Ja płaciłam coś okolo 70zł za to największe opakowanie bodajże 800g.
Tak jak u Sofi miesięcznie samo mm około 300zł nas kosztowało plus pampersy,szczepienia,pielęgnacja,jakieś ubranka non stop coś lekką ręką miesiąc w miesiąc ponad 500-600zł na samo dziecko nam szło.
U mnie też tylko masło ,margaryna jest bardzo niezdrowa ;/ O. jeszcze lub serek śmietankowy więc zamiennie jej smaruje .
Tak jak u Sofi miesięcznie samo mm około 300zł nas kosztowało plus pampersy,szczepienia,pielęgnacja,jakieś ubranka non stop coś lekką ręką miesiąc w miesiąc ponad 500-600zł na samo dziecko nam szło.
U mnie też tylko masło ,margaryna jest bardzo niezdrowa ;/ O. jeszcze lub serek śmietankowy więc zamiennie jej smaruje .

- mała_czarna
U nas masło jem ja i K. Mąż sporadycznie. Ale ja to smaze tez na maśle cześć rzeczy- jajecznica, pierogi, grzanki czy naleśniki gdy odgrzewam, wiec trochę tego idzie.
Co do wydatków na dziecko to mleko teraz z allegro zamawiamy bo taniej nam wychodzi.
Myślimy teraz o jakimś ubezpieczeniu na życie. Ktoś coś ma do polecenia?
Co do wydatków na dziecko to mleko teraz z allegro zamawiamy bo taniej nam wychodzi.
Myślimy teraz o jakimś ubezpieczeniu na życie. Ktoś coś ma do polecenia?
U nas co miesiąc zostawiam prawie 300 zł w aptece na probiotyki, kropelki na brzuszek, zagęstnik do mleka. Teraz sezon infekcji więc jeszcze leki dojdą.
Lisbeth, nan słynie z tego żelaza już od wielu lat.
Mała, też się rozglądałam ale nie znalazłam nic ciekawego i nadal jestem na grupowym w pracy.
Lisbeth, nan słynie z tego żelaza już od wielu lat.
Mała, też się rozglądałam ale nie znalazłam nic ciekawego i nadal jestem na grupowym w pracy.
- malwinka89
Mała_czarna, też mam grupowe w pracy jak Sofi
U nas masła też dużo idzie, J grubo musi mieć posmarowane
U nas masła też dużo idzie, J grubo musi mieć posmarowane

My jedno masło, gdzieś na 2 tygodnie. Mega drogie jest.
Co do ubezpieczenia to też mam w pracy. Teraz jest to Warta, przeszliśmy w zeszłym roku z PZU.
Co do ubezpieczenia to też mam w pracy. Teraz jest to Warta, przeszliśmy w zeszłym roku z PZU.

My mamy u męża w pracy też grupowe z PZU.
U nas kostka masła wystarcza na ok tydzień. W tym jest jakaś jajecznica itp.
U nas kostka masła wystarcza na ok tydzień. W tym jest jakaś jajecznica itp.
Mam ubezpieczenie grupowe w Pramerica
czy wg. Was 45 zł za kilogram tortu to dużo czy normalnie? Bo byłam w polecanej cukierni bliżej mnie i trochu zszokowało mnie. Nie pamiętam ile kilogram w cukierni w której zawsze zamawiam kosztuje, ale jak zamawiałam na swoje urodziny tort na 15 osób, dwie połówki ciasta, rurki z kremem 15 sztuk, zapłaciłam 120 zł
czy wg. Was 45 zł za kilogram tortu to dużo czy normalnie? Bo byłam w polecanej cukierni bliżej mnie i trochu zszokowało mnie. Nie pamiętam ile kilogram w cukierni w której zawsze zamawiam kosztuje, ale jak zamawiałam na swoje urodziny tort na 15 osób, dwie połówki ciasta, rurki z kremem 15 sztuk, zapłaciłam 120 zł
oj nie wiem. Na chrzciny kupowałam tort szwarcwaldzki na 18 osób i kosztował mnie 67 zł, ale nie znam jego wagi.
na szczęście Jula nas tyle nie kosztuje.
Na mm wydajemy około 170 zł, na pieluchy (dada fioletowa) w zależności od promocji. Dziś 100 pieluszek kosztowało mnie nie całe 44 zł, więc kupiłam od razu trzy opakowania

Szczepienia akurat pokryliśmy z pieniędzy które Jula otrzymała od dziadków.
nie interesowałam się wcześniej składem mm więc tego nie wiedziałam. Na szczęście w szpitalu zrobiłam zdjęcie tym buteleczkom i szybko się zorientowaliśmy, że kupiliśmy nie to mleko

Optipro plus kupuję na allegro, bo jest taniej o 10 zł na opakowaniu 800 g.
mała my korzystamy z ubezpieczenia w pracy (PZU). Na razie składałam u nich jedynie wniosek o wypłatę z tytułu urodzenia dziecka i nie mogę narzekać. Bardzo szybko otrzymaliśmy pieniądze.
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Zależy od cukierni i od tortu. Ja ostatni zamawiałam ślubny i był 50zł za kg, bo ślubne tak liczą. Normalnie było 35-40zł/kg, ale to było 3 lata temu 

Asieka, u nas 50 zł za kg tortu to biorą babeczki co same robią i to jest tanio, standardowa cena za taki tort na zamówienie (wiecie, takie np dla dzieci) to tak 60-100/kg. A takie w cukierni to nie wiem ile kosztują w sumie.
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2017, 16:25 przez adu, łącznie zmieniany 1 raz.

Ja ostatnio za torty dla chłopaków płaciłam 55 zł/kg za śmietanowy i 80 zł/kg za czekoladowy. W innej lokalnej cukierni ceny 60-80 zł/kg, u Sowy chyba też w tych okolicach.

dzięki za informację
czyli cena normalna 
lisbeth87, właśnie o Szwarcwaldzkim myślę

lisbeth87, właśnie o Szwarcwaldzkim myślę

- mała_czarna
Asieka my za tort na urodziny Kubusia placilismy coś koło 70 zł za kg. Za ślubny jakoś 55zl.
Dzięki dziewczyny. Poczytam sobie. My nie mamy możliwości ubezpieczenia w pracy dlatego chciałabym coś na własną rękę.
Dzięki dziewczyny. Poczytam sobie. My nie mamy możliwości ubezpieczenia w pracy dlatego chciałabym coś na własną rękę.
asieka my za tort ślubny daliśmy 1100zł, a zamawiany był na 150 osób. Nie wiem ile ważył 
Mnie obecnie przerażają najbardziej ceny łóżek (z materacem bo ten materac to najwięcej kosztuje), szaf itp. Chyba nigdy się w pełni nie urządzimy
Już półtora miesiąca żyjemy na dmuchanym materacu.

Mnie obecnie przerażają najbardziej ceny łóżek (z materacem bo ten materac to najwięcej kosztuje), szaf itp. Chyba nigdy się w pełni nie urządzimy

N 2018
M 2023
M 2023