Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Ja też bez masła nie wyobrażam sobie kuchni, ale do smażenia kupuję klarowane, więc jeszcze droższe niż zwykłe.
Aurinko, my z tego samego powodu wymieniliśmy łóżko w ubiegłym roku. Też mamy 180 cm i jest absolutnie przecudowne.
Aurinko, my z tego samego powodu wymieniliśmy łóżko w ubiegłym roku. Też mamy 180 cm i jest absolutnie przecudowne.

Też uwielbiam jeść i gotować, ale akurat masło nie jest mi niezbędne do szczęściaefryna pisze:Co do masła, to ja sobie nie wyobrażam bez niego kuchni (mimo, że regularnie wpadam na pomysł, żeby się odchudzać, wtedy odstawiam:P), ale ja jestem z tych, dla których jedzenie i gotowanie jest sensem życia:P
Mi jest -- całej masy rzeczy nie wyobrażam sobie bez;) ale podobnie jak Miśka -- przeważnie używam klarowanego
Taaaak, maslo to podstawa. Margaryna to dla mnie paskudztwo z dlugim skladem 

Margaryny też nie uznaję.Aurinko pisze:Taaaak, maslo to podstawa. Margaryna to dla mnie paskudztwo z dlugim skladem
My najczęściej kupujemy margarynę z dodatkiem masła. Masło jak już to wolę tą tzw. osełkę albo od cioci czasami dostaniemy masło w kostce, które ona dostaje z mleczarni

Mąż teraz kupił na urlopie jakieś masłopodobne coś, bo nic innego w sklepie nie było. Bleeee!
Nadia Margaryna z dodatkiem masła jak np. delma ? ja bym tego mężowi nie dała jeść ,a co dopiero dzieciom .Fajnie ,że możecie dostać takie wiejskie swoje
Moja kuzynka ma osławiony termomix i w nim sama robi sobie masło w kilka minut.Jednak nie uśmiecha mi się kupować za kilka tyś. tego sprzętu ...może kiedyś.

Takich tanich margaryn też nie używamy bo brak słów.
Zazwyczaj Flore, Benecol kupujemy albo Fithia z Bielmar
Zazwyczaj Flore, Benecol kupujemy albo Fithia z Bielmar
Mam nadziwje ze nikogo nie uraze, bo to tylko moje zdanie i nie chce nikogo oceniac. Po prostu osobiście wolę nie smarowac niz jesc margarynę
tesciowa kupuje jakas z tych "dobrych", do tego smaruje na grubo. Na wszelki wypadek z gory odmawiam bo nie daje rady tego jeść i zawsze przezywam że karmi tym dzieci. Ale ona nie uznaje masła

Alexia maslo mozna zrobic bez termimiksu. Potrzebujesz tylko dostepu do prawdziwej smietany. Może bedzie to mozolniejsze ale to nic nadzwyczaj trudnego

Ja uwielbiam swojskie masełko. Ciocia ma krowy, więc ser i maslo mamy od niej. Margaryny nie cierpię, choćby nie wiem z jak wysokiej półki była to nie zjem.
Też nie wyobrażam sobie smarować pieczywa margaryną. Jakiś czas temu mąż miał kupić masło, zakręcił się i wziął jakiegoś mixa. To coś nie nadawało się nawet do smażenia.
Kiedyś, gdy byłam dzieckiem i mieliśmy dostęp do prawdziwego mleka prosto od krowy, to robiłyśmy czasem same masło- śmietanę do słoika i dawaj. Pyszne było
Kiedyś, gdy byłam dzieckiem i mieliśmy dostęp do prawdziwego mleka prosto od krowy, to robiłyśmy czasem same masło- śmietanę do słoika i dawaj. Pyszne było

A ja znow nie wyobrazam sobie jesc na codzien masla na kanapkach... jak zjem jedna malutka bo czasem mam ochote to jeszcze ok ale np przy sniadaniu w domu plus drugim sniadaniu w pracy mialabym maslo to nie mialabym zycia do konca dnia bo mnie po masle zwyczajnie strasznie mdli...
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

05.01.2018 - 8tc

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Ruby ja tak mam po margarynie więc rozumiem. A najbardziej to lubię serki typu almette. I na to pomidorek. Mniam. Ale nr pierożki odsmazam tylko na maselku