Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
W aptece zostawiłam dziś 97 zł, trzy rzeczy dla Marysi.
Ale przede mną był pan, kupował leki na receptę i zapłacił 550 zł, jeśli dobrze podsłuchałam to "zapas" na miesiąc.
Ale przede mną był pan, kupował leki na receptę i zapłacił 550 zł, jeśli dobrze podsłuchałam to "zapas" na miesiąc.
Mnie ceny leków i wizyt u lekarzy przerażają. Teraz przy Antka chorobie wydaliśmy prawie 500 zł, a jedną wizytę i tak mieliśmy w szpitalu więc była darmowa. Normalnie byłoby 650.
O jedzeniu, paliwie, węglu itp. sprawach nawet się nie wypowiadam, bo mi ciśnienie na noc skoczy.
O jedzeniu, paliwie, węglu itp. sprawach nawet się nie wypowiadam, bo mi ciśnienie na noc skoczy.
500 zł na leki?
Ile?! Matko kochana!
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Leki i wizytę u lekarza.
Ile za same leki?
Dobrą 100 wydałam po wizycie na POZ.
Ponad 200 po wizycie prywatnej (wizyta 150). Fakt, że w tym musiałam kupić zwykłe leki typu syrop na gorączkę, sól do inhalacji itd, ale i tak kwota jest duża.
Oprócz tego był pulmicort, ectodose, krople do nosa, antybiotyk w razie "w" (nie mam apteki pod ręką), Erdomed i coś tam jeszcze.
A na dokładkę postanowiłam zrobić zakupy w Olini i zacząć katować Antoniego olejem z czarnuszki i zakwasem z buraków, kolejne prawie 2 stówy.
Ponad 200 po wizycie prywatnej (wizyta 150). Fakt, że w tym musiałam kupić zwykłe leki typu syrop na gorączkę, sól do inhalacji itd, ale i tak kwota jest duża.
Oprócz tego był pulmicort, ectodose, krople do nosa, antybiotyk w razie "w" (nie mam apteki pod ręką), Erdomed i coś tam jeszcze.
A na dokładkę postanowiłam zrobić zakupy w Olini i zacząć katować Antoniego olejem z czarnuszki i zakwasem z buraków, kolejne prawie 2 stówy.
Sofii w razie gdyby nie chciał pic zakwasu polecam ten sok https://oleofarm.pl/produkt/burak-laktofermentowany/
Ma podobne działanie a jest smaczny
Czarnuszki sama nie przełknę, fujka
Czarnuszki sama nie przełknę, fujka
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Moi piją czarnuszkę bez problemu, K czasem chce popić czymś
Sofii masakra,
Sofii masakra,
Serio nie wiem jak to można pic, chyba nic ohydniejszego nie piłam w życiu
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
W temacie lekow, to ciesze sie, ze mieszkam gdzie mieszkam... ilekroc slysze, ile szwagierka wydała jednorazowo na prywatna eizytr plus leki dla dwojga, to mi slabo... a dzieciaki chore ma naprawde czesto... te 500-600zl to juz u nich standard i tak co druga chorobe...
Tym bardziej doceniam, ze wszystko dla M i N dostaje za darmo, nawet glupia wit.d3 czy sol fizjologiczna do inhalacji...
Dzis odbieralam z apteki krem dla N specjalnie robiony, tez darmowo...
Jak wy teraz tez piszecie jakie sumy w aptece zostaja, to widze, ze nie tylko szwagierka zostawia olbrzymie sumy i naprawde doceniam jeszcze bardziej tutejsze rozwiazanie
Tym bardziej doceniam, ze wszystko dla M i N dostaje za darmo, nawet glupia wit.d3 czy sol fizjologiczna do inhalacji...
Dzis odbieralam z apteki krem dla N specjalnie robiony, tez darmowo...
Jak wy teraz tez piszecie jakie sumy w aptece zostaja, to widze, ze nie tylko szwagierka zostawia olbrzymie sumy i naprawde doceniam jeszcze bardziej tutejsze rozwiazanie
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Ja na ostatni zatkany nos i kaszel wydałam 300zl na wizyty i 180zl na leki na receptę (te bez recepty miałam w domu)
Ruby tak u nas chorowanie to koszmar…
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Sofii, zobacz tylko ja zamieniłam olej z czarnuszki na tran (próbowałam ten olej i był paskudny, nie chciałam dzieci katować i zniechęcać). W naszym przypadku mapa i obietnica nagrody za komplet naklejek zdziałała cuda.
Też ostatnio wydawałam krocie w aptece. Na szczęście lekarka za wizyty kontrolne kasuje symboliczną kwotę.
Moi na początku pili zakwas z sokiem malinowym, a potem przestałam mieszać i piją bez.
Też ostatnio wydawałam krocie w aptece. Na szczęście lekarka za wizyty kontrolne kasuje symboliczną kwotę.
Moi na początku pili zakwas z sokiem malinowym, a potem przestałam mieszać i piją bez.
Też go piję i lubię.Necia pisze: ↑15 lis 2021, 21:25Sofii w razie gdyby nie chciał pic zakwasu polecam ten sok https://oleofarm.pl/produkt/burak-laktofermentowany/
Ja ostatnio zrobiłam zamówienie w aptece, żeby uzupełnić braki i wydałam prawie 300 zł, ale stacjonarnie to na pewno byłoby pod 500, tym się pocieszam. Ale nieustannie żałuję, że nie robią syropów w jednodawkowych opakowaniach, bo znowu musiałam wywalić syropy z paracetamolem i ibuprofenem w ¾ pełne, tylko minął im termin ważności od otwarcia.