Sprawdzone przepisy na pyszne desery :)
Re: Sprawdzone przepisy na pyszne desery :)
Jeszcze kojarzę ze na końcu pierwszej książki kucharskiej alaantkowe blw jest przepis na tort, ale głowy nie daje czy jest bez składników, które wymieniłaś. Trzeba by zerknąć do książki a wracam dopiero w sobotę, Moze któraś z dziewczyn ma? Ewentualnie jutro jak nie zapomnę zapytam tej kumpeli czy kojarzy jakiś przepis
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
O, widzę że można upiec też biszkopt bez jajek na bazie tej wody (aqua faba).
A krem może ze śmietanki kokosowej? Nigdy takiego nie robiłam, to na szybko wyszperane w necie.
A krem może ze śmietanki kokosowej? Nigdy takiego nie robiłam, to na szybko wyszperane w necie.
Ostatnio zmieniony 13 cze 2018, 23:10 przez farazi, łącznie zmieniany 1 raz.
Czytałam kiedyś o tym, ale u nas z jajkami akurat nie ma problemu. Bardziej mi o krem chodzi i jakąś dekorację... Żeby to wyglądało po prostu... I smakowało
Pomijam, że jedyny tort jaki mój mąż jada, to czekoladowy...
Pomijam, że jedyny tort jaki mój mąż jada, to czekoladowy...
No to mąż musi się poświęcić a próbowałaś karobu zamiast kakao?
Tak, ohyda. Dzieci nie przełknęły, ja też nie
A mąż to, że tak powiem, będzie musiał zjeść, co mu dam, więc o niego się nie martwię
Ale mi samej marzy się taki tort pralinowy (truflowy?)od Sowy, jejuuuu....
A mąż to, że tak powiem, będzie musiał zjeść, co mu dam, więc o niego się nie martwię
Ale mi samej marzy się taki tort pralinowy (truflowy?)od Sowy, jejuuuu....
Tak zapytałam, bo sama nigdy nie próbowałam.
A masz jakieś doświadczenia z ubijaniem śmietany kokosowej? Czy w ogóle odrzucasz ten smak?
A masz jakieś doświadczenia z ubijaniem śmietany kokosowej? Czy w ogóle odrzucasz ten smak?
Oj, to masz wyzwanie
- malwinka89
Krem można zrobić z mleka kokosowego, z tej gęstej części (wcześniej schłodzonej)
- malwinka89
Ostatecznie stanęło na masie budyniowej i lemon curd.
Składam ze Stasiem tort, ten spojrzał na niego profesjonalnym okiem i mówi "chyba nam sie trochę nie udał ten tort, co mamo?"
Hmm... Do tego momentu miałam inne zdanie...
Składam ze Stasiem tort, ten spojrzał na niego profesjonalnym okiem i mówi "chyba nam sie trochę nie udał ten tort, co mamo?"
Hmm... Do tego momentu miałam inne zdanie...
Miśka, hahaha
Najważniejsze, żeby smakował
Staś oczywiście powiedział, że jest niezbyt smaczny A tak serio, to wyszedł fajny. Co prawda lemon curd jest lepszy w połączeniu ze śmietaną, ale jak się nie ma co się lubi... Pomiędzy biszkoptami było jeszcze kruche ciasto.