Kuchnia
Re: Kuchnia
lexie, nie wiem czy my mamy złej jakości połysk, ale strasznie nam się rysuje. W życiu bym już nie wybrała. Wolałabym meble całe z płyty/ drewna, bez wstawek.
My mamy wysoki połysk i jest super. Żadnych rys, a drapie nawet pies Do mycia też spoko, wcale nie ma problemów. Początkowo kuchnia miała być w macie, ale jak zobaczyliśmy próbkę i sobie uświadomiliśmy jak to będzie wyglądać na większej powierzchni to podziękowaliśmy.
Wizualnie (estetycznie) lepiej wygląda mat. W praktyce (użytkowaniu) lepszy jest połysk
My mamy połysk, kolor biały, w użytkowaniu jest OK, ale po 5 latach niektóre szafki zaczynają żółknąć np. zabudowa zmywarki.
- malwinka89
Właśnie czekamy na nowe meble do kuchni kolega, który nam je robi przy dziecku i psie doradził mat
lexie koleżanka ma w połysku i zaczęła po roku żałować. Jej kuchnia wygląda fenomenalnie dla mnie.
Ja mam w macie i nie żałuję.
Ja mam w macie i nie żałuję.
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
To ja się nie znam w takim razie, bo mi się wydaje, ze w takim przypadku lepszy połysk, bo łatwiej umyćmalwinka89 pisze: ↑12 lip 2017, 10:07Właśnie czekamy na nowe meble do kuchni kolega, który nam je robi przy dziecku i psie doradził mat
- malwinka89
Też się nie znamon ma firmę w końcu i się zna na połysku łatwiej o zarysowania a mój pies pazurki to maMisiaq pisze:To ja się nie znam w takim razie, bo mi się wydaje, ze w takim przypadku lepszy połysk, bo łatwiej umyćmalwinka89 pisze: ↑12 lip 2017, 10:07Właśnie czekamy na nowe meble do kuchni kolega, który nam je robi przy dziecku i psie doradził mat
Mam mat i połysk. Nie widzę różnicy w czyszczeniu, ale mat mam przy górnych szafkach, których nie dotykają małe łapki.
Shattered, używam płynu do szyb.
Shattered, używam płynu do szyb.
Shattered, ja najczęściej myje płynem do szyb i luster