porady techniczne, czyli co kupić czego unikać
Re: porady techniczne, czyli co kupić czego unikać
Ja bialy gres w polysku sobie chwale w domach w ktoruch sprzatam :p
No nie wiem, w mojej mikro wszystko widać
Ale może słabo sprzątam...
Ale może słabo sprzątam...
Napisałam "wyraźniej" A chodzi mi o to, że kilkanaście metrów podłogi ze smugami razi bardziej niż trzy metry. Tak mi się wydaje. Ale może się mylę.
A ma któraś w kuchni podłogę drewnianą?
A ma któraś w kuchni podłogę drewnianą?
Farazi, nie no, pewnie masz rację -- ja po prostu nienawidzę tych jasnych płytek i białych fug, które były od początku i mam wrażenie, że cały czas jest brudno. W łazience czarne, jeszcze gorzej... Ale kiedyś zrobimy remont:P
Farazi, wszystko na białej widać, ale jakbym robiła drugi raz, to też bym zrobiła białą. Tak więc zaciskam zęby i jeżdżę codziennie na odkurzaczu i mopie. W drugiej łazience mam czarną brokatową i jest super, tylko widać na niej zacieki z wody.
Farazi, na drewno w kuchni bym się nie zdecydowała.
Farazi, na drewno w kuchni bym się nie zdecydowała.
Miśka, dlaczego nie? Macie podłogę lakierowaną, czy woskowaną?
My mieliśmy kiedyś panele w wynajmowanym mieszkaniu studenckim (ale od nowości) i to naprawdę źle wyglądało po dwóch latach. Chociaż może jak jest dobrze podłoga ogarnięta, to nie ma to takiego znaczenia. Tak mi się coś kojarzy, że Misiowa chyba ma drewnianą podłogę w kuchni.
Ja chcialam drewniana podloge i drewniany blat w kuchni, ale jednoczesnie chcialam juz wejsc i byc u siebie, wiec stanelo ostatecznie na plytkach i blacie z kompozytow. Troche zaluje ale jak kiedys mi sie znudzi to wtedy sobie wymienie
Te podlogi na wysoki polysk nie lubia mycia na bardzo mokro i z duza iloscia plynow i srodkow do mycia. Ja zreszta generalnie wszystko myje woda z octem.
Te podlogi na wysoki polysk nie lubia mycia na bardzo mokro i z duza iloscia plynow i srodkow do mycia. Ja zreszta generalnie wszystko myje woda z octem.
Ja już ją myłam na wiele sposobów i jest tak samo beznadziejna. Nie mogę się doczekać, gdy nadejdzie dzień wymiany.Itzal pisze:Ja chcialam drewniana podloge i drewniany blat w kuchni, ale jednoczesnie chcialam juz wejsc i byc u siebie, wiec stanelo ostatecznie na plytkach i blacie z kompozytow. Troche zaluje ale jak kiedys mi sie znudzi to wtedy sobie wymienie
No i wiem, że teraz szał na ekosprzątanie, mnie nie przekonuje, ja czuję ten ocet mimo dodawania olejków. Czasami sody używam i to tyle.
Ja mam taką łazienkę i ogólnie to jej nie lubię że względu na kolory, ale naprawdę polecam taki gres i płytki jak na ścianie, te jasne. To chyba też zresztą gres. Nic a nic brudu nie widać, a mamy dość twarda wodę i przy takiej u rodziców zostają brzydkie kropki na ścianach a tu ich nie widać. W kuchni mamy te szare i też nie widać, choć w kuchni bym chciała błyszczące, ale przy wybierania mieliśmy fazę na mat
Adu to cos plytki jak wasze kuchenne mamy w calym mieszkaniu i naprawde brudu malo co widac chyba ze by sie konkretnie pod swiatlo przygladac w piszukiwaniu zacieku...
Moi tesciowie maja te panele takie ala plytki z uszczelkami te niby specjalne kuchenne i swietna sprawa jak dla mnie...
Moi tesciowie maja te panele takie ala plytki z uszczelkami te niby specjalne kuchenne i swietna sprawa jak dla mnie...
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
adu piekna kuchnia
Na mojej nic nie widac, tzn na plytakch i meblach
Na mojej nic nie widac, tzn na plytakch i meblach
Adidas, jak długo macie tę kuchnię? Nie żółkną Wam fronty przy oknie?
Adidas pojechałaś Garażufarazi pisze:Adidas, jak długo macie tę kuchnię? Nie żółkną Wam fronty przy oknie?