nasze 4 kąty
nasze 4 kąty
Chwalimy się
Szukamy inspiracji
Doradzamy się
Szukamy inspiracji
Doradzamy się
Re: nasze 4 kąty
Cześć piękne!
Jak może pamiętacie, chcieliśmy w nowym domu położyć drewnianą podłogę ALE obecnie przekracza to nasz budżet (około 5000 zł za sam salon).
Nie wiem czy na razie po prostu wstrzymać się z robieniem podłóg (w domu jest roczna kremowa wykładzina dywanowa) czy może zdecydować się na panele laminowane? Znaleźliśmy takie 12mm, prezentują się dość fajne i kosztują o połowę mniej... (zdjęcie w załączniku).
Alternatywnie, może któraś Was może doradzić drewniane deski w dobrej cenie?

Jak może pamiętacie, chcieliśmy w nowym domu położyć drewnianą podłogę ALE obecnie przekracza to nasz budżet (około 5000 zł za sam salon).
Nie wiem czy na razie po prostu wstrzymać się z robieniem podłóg (w domu jest roczna kremowa wykładzina dywanowa) czy może zdecydować się na panele laminowane? Znaleźliśmy takie 12mm, prezentują się dość fajne i kosztują o połowę mniej... (zdjęcie w załączniku).
Alternatywnie, może któraś Was może doradzić drewniane deski w dobrej cenie?

ja mam prawie identyczna podloge w salonie, chyba z deski panelowej, bardzo ladnie wyglada, ale trzeba ja czesto myc, bo na ciemnym widac kazdy slad 

Hecate, my mamy najzwyklejsze deski (jak to dawnej bywało
) pomalowane lakierobejcą i jest boska
znajomi tak robili u siebie, na tartaku zamówili deski i je palowali i efekt jest, że ho ho

znajomi tak robili u siebie, na tartaku zamówili deski i je palowali i efekt jest, że ho ho

Dziewczyny, czy ktoś chce się pochwalić swoim przedpokojem?
Kompletny brak pomysłu na to pomieszczenie. Do salonu z aneksem wybraliśmy jasno szary kolor + białe płytki na ścianie, które są chyba teraz w każdym polskim domu i na podłogę panele Krono Dąb Polski 10 mm z fugą; do naszej sypialni mąż zażyczył sobie błękitny i panele takie same jak w salonie; pokój dzieci będzie w pastelowym różu lub pastelowy róż + mięta, zależy od płci drugiej pociechy, a na podłodze wykładzina dywanowa szara lub jakiś beż; do łazienki wybraliśmy płytki Cerrad Batista Dust (szare). Jaki kolor do przedpokoju pasuje do tego zestawu?
I drugie pytanie czy do paneli Krono Dąb Polski 10 mm z fugą będą pasować waszym zdaniem białe drzwi? Porta Line chcieliśmy, ale zaczynam mieć wątpliwości.
Pytanie numer trzy: stolarz zasugerował nam trend jednakowych podłóg w całym mieszkaniu (oprócz łazienki), co mi się średnio widzi w przedpokoju. Jakieś sugestie? Ktoś tak ma?
Kompletny brak pomysłu na to pomieszczenie. Do salonu z aneksem wybraliśmy jasno szary kolor + białe płytki na ścianie, które są chyba teraz w każdym polskim domu i na podłogę panele Krono Dąb Polski 10 mm z fugą; do naszej sypialni mąż zażyczył sobie błękitny i panele takie same jak w salonie; pokój dzieci będzie w pastelowym różu lub pastelowy róż + mięta, zależy od płci drugiej pociechy, a na podłodze wykładzina dywanowa szara lub jakiś beż; do łazienki wybraliśmy płytki Cerrad Batista Dust (szare). Jaki kolor do przedpokoju pasuje do tego zestawu?

I drugie pytanie czy do paneli Krono Dąb Polski 10 mm z fugą będą pasować waszym zdaniem białe drzwi? Porta Line chcieliśmy, ale zaczynam mieć wątpliwości.
Pytanie numer trzy: stolarz zasugerował nam trend jednakowych podłóg w całym mieszkaniu (oprócz łazienki), co mi się średnio widzi w przedpokoju. Jakieś sugestie? Ktoś tak ma?
M. 2016
W. 2018
J. 21 VIII 2022
W. 2018
J. 21 VIII 2022
lexie ja tak mam
Tzn kolorystycznie wszystkie podlogi mam jasnoszare, ale ja nie mam progow i nie mam dzielonych tych podlog (bo chcialam jednosc a nie ze kazde pomiesczenie inne). I tak przedpokoj, kuchnia i lazienka sa w plytkach ceramika końskie liverpool cream i cream stamped, poddasze i salon sa w panelach jakis dąb husky ale no name (nie wiem co to za marka), a sypialnia dla gosci jest tez w jakimś szarym debie panelowym:

Lexie my mamy wszedzie podlogi identyczne i jak itzal bez progow i laczen poza lazienka... ale wynajmowane w swoim zrobilabym wszystko identycznie...
Moja ciocia ma caly dol w identycznych plytkach (salon laczony z jadalnia i kuchnia przedpokoj i ubikacje) w duzych plytkach czarnych na pelen polysk bez jednego progu wszystko razem pociagniete a na gorze wszedzie procz lazienki szare panele...
Duzo ladniej to wyglada moim zdaniem jak kazde jedno pomieszczenie jest bez progow jednakowa podloga pociagniete...
Co do drzwi zalezy jakie masz w calym mieszkaniu... my mamy salon otwarty na przedpokoj a w lazience sypialni i małym pokoju biale do kuchni szklane (a szkoda mogly byc tez biale) a wejsciowe jasniutko szare
Moja ciocia ma caly dol w identycznych plytkach (salon laczony z jadalnia i kuchnia przedpokoj i ubikacje) w duzych plytkach czarnych na pelen polysk bez jednego progu wszystko razem pociagniete a na gorze wszedzie procz lazienki szare panele...
Duzo ladniej to wyglada moim zdaniem jak kazde jedno pomieszczenie jest bez progow jednakowa podloga pociagniete...
Co do drzwi zalezy jakie masz w calym mieszkaniu... my mamy salon otwarty na przedpokoj a w lazience sypialni i małym pokoju biale do kuchni szklane (a szkoda mogly byc tez biale) a wejsciowe jasniutko szare
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

05.01.2018 - 8tc

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
My też mamy wszędzie te same panele, nawet w kuchni, bez progów, tylko w łazience płytki. Drażni mnie widok progów
Chociaż wykładzina u dzieci fajnie, tak przytulnie by było, tylko nie wiem jak z praktycznością?

Lexie, u nas też podłogi są w całym domu takie same, to znaczy salon korytarz i pokoje, bo kuchnia i łazienka płytki. Białe drzwi będą pasowały, zasadniczo to pasują do wszystkiego, tylko zrobcie białe listwy
A kolor w korytarzu w tym połączeniu brałabym standardowy uniwersalny - szary

Jesteście przekochane!
Przekonałyście mnie, dam sobie nockę na przemyślenie, ale już praktycznie zdecydowałam. Ada, masz rację, biały pasuje do wszystkiego 

M. 2016
W. 2018
J. 21 VIII 2022
W. 2018
J. 21 VIII 2022
szladus, mam takie same sandały (te czarne) 

Mam to samo... jeszcze nigdy nie miałam tak wygodnych sandałów.