anty po porodzie
Re: anty po porodzie
Ja tabletek nie mogę brać. Ale ogólnie to bierzecie tabletki latami?
Przyjaciółki kuzynka urodziła właśnie trojaczki naturalnie poczęte. Gin mówił, że to od długoletniego brania tabletek.
Wysłane z mojego BND-L21 przy użyciu Tapatalka
Przyjaciółki kuzynka urodziła właśnie trojaczki naturalnie poczęte. Gin mówił, że to od długoletniego brania tabletek.
- Escherichia
Moje ostatnie, to też Microgynon. Płaciłam za nie jakieś 3-4zł Nie pamiętam, abym miała jakieś skutki uboczne Wcześniej miałam Cilest, też było wszystko ok. Najgorsze były Yasminelle.. moje libido zwiększyło się o 300%, co po jakimś czasie zaczęło przeszkadzać
Escherichia ja jakos 9,13zl chyba... juz nie pamietam bo troche czasu minelo od ich brania... ale tez sie super czulam...
U mnie najgorsze byly Diane *moglam spac bez przerwy i ciagle bylo mi malo) i regulon (waga plus libido 0%)
Microgynon to byl naprawde u mnie strzał w dziesiatke...
Meg tak ja bralam tabletki bardzo dlugo, bo kilka lat a jak widac zajscie w ciaze geaniczylo u mnie z cudem wiec to jak dla mnie nie mialo znaczenia u twojej znajomej jak dlugo brala tabletki
Bardziej bym powiedziala ze mize zaszla bardzo szybko po odstawieniu, a wtedy czesto takie "obudzone" jajniki pracuja na zwiekszonych obrotach i w pierwszych cyklach moga sie zdarzac owulki z 2-3 pecherzykow jak takie uspione jajniki dostaja powera...
Nawet przy ivf jak efekty stymulacji sa marne, czy z gory rokowania, to lekarze czesto daja na jeden cykl tabletki anty zeby uspic i wyciszyc kajniki, w ktore nastepnie uderzaja ze zdwojona sila po skonczeniu opakowania stymulacja, zeby efekty byly lepsze i wieksza szansa na wyhodowanie wiekszej ilosci pecherzykow...
Wiec tutaj raczej moglo miec znaczenie to, ze brala i np szybko zaszla ale raczej nie to jak dlugo brala
Ja musze jeszcze z hematologiem sprawe 5absow obgadac zeby miec 100% pewnosci, ale juz na 99% wiem, ze wiecej brac nie bede mogla, nad czym mega ubolewam
U mnie najgorsze byly Diane *moglam spac bez przerwy i ciagle bylo mi malo) i regulon (waga plus libido 0%)
Meg tak ja bralam tabletki bardzo dlugo, bo kilka lat a jak widac zajscie w ciaze geaniczylo u mnie z cudem wiec to jak dla mnie nie mialo znaczenia u twojej znajomej jak dlugo brala tabletki
Bardziej bym powiedziala ze mize zaszla bardzo szybko po odstawieniu, a wtedy czesto takie "obudzone" jajniki pracuja na zwiekszonych obrotach i w pierwszych cyklach moga sie zdarzac owulki z 2-3 pecherzykow jak takie uspione jajniki dostaja powera...
Nawet przy ivf jak efekty stymulacji sa marne, czy z gory rokowania, to lekarze czesto daja na jeden cykl tabletki anty zeby uspic i wyciszyc kajniki, w ktore nastepnie uderzaja ze zdwojona sila po skonczeniu opakowania stymulacja, zeby efekty byly lepsze i wieksza szansa na wyhodowanie wiekszej ilosci pecherzykow...
Wiec tutaj raczej moglo miec znaczenie to, ze brala i np szybko zaszla ale raczej nie to jak dlugo brala
Ja musze jeszcze z hematologiem sprawe 5absow obgadac zeby miec 100% pewnosci, ale juz na 99% wiem, ze wiecej brac nie bede mogla, nad czym mega ubolewam
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
O widzisz, pewnie masz rację. A Ty chcesz brać anty? Skoro mówisz, że zajście i tak byłoby ciężkie?Ruby pisze:Escherichia ja jakos 9,13zl chyba... juz nie pamietam bo troche czasu minelo od ich brania... ale tez sie super czulam...
Meg, tak napewno bedziemy sie zabezpieczac, bo ciezkie nie oznacza niemozliwe, fakt ze zajelo nam lata i rozne metody, zeby sie udalo, no ale nigdy nie wiadomo jakby bylo teraz, a o drugim raczej nie myslimy, a juz napewno nie chcielibysmy malej roznicy wieku, wiec nawet jakbysmy pomyskeli o staraniach, to napewno nie szybciej jak za 3-4 lata o ile bedziemy sie jeszcze na to psychicznie i wiekowo poczuwac, bo to tez znak zapytania...
No ale tabletek raczej przy tych problemach z krzepliwoscia, ktore u mnie wyszly w trakcie badan u hematologa w ciazy przypadkiem raczej juz nikt mi brac nie pozwoli, a i nie wiem czy cos innego hormonalnego wchodzi w gre, bo raczej przy kazdej hormonalnej anty jest to wypisane jako przeciwwskazanie. Mozliwe ze zostanie nam opcja tylko gumek...
No ale tabletek raczej przy tych problemach z krzepliwoscia, ktore u mnie wyszly w trakcie badan u hematologa w ciazy przypadkiem raczej juz nikt mi brac nie pozwoli, a i nie wiem czy cos innego hormonalnego wchodzi w gre, bo raczej przy kazdej hormonalnej anty jest to wypisane jako przeciwwskazanie. Mozliwe ze zostanie nam opcja tylko gumek...
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Moja starsza pojawiła się po takiej walce jak u was przez inv. Druga ciąża miała nie być możliwa więc i zabezpieczeń nie było. po 8 mscach od urodzenia O pojawiły się 2 niemozliwe kreski i jest E. więc niemożliwe nie zawsze jest niemożliweRuby pisze: ↑05 sie 2018, 8:48Meg, tak napewno bedziemy sie zabezpieczac, bo ciezkie nie oznacza niemozliwe, fakt ze zajelo nam lata i rozne metody, zeby sie udalo, no ale nigdy nie wiadomo jakby bylo teraz, a o drugim raczej nie myslimy, a juz napewno nie chcielibysmy malej roznicy wieku, wiec nawet jakbysmy pomyskeli o staraniach, to napewno nie szybciej jak za 3-4 lata o ile bedziemy sie jeszcze na to psychicznie i wiekowo poczuwac, bo to tez znak zapytania...
Chorerea no wlasnie dlatego juz mysle o zabezpieczeniu bo doskonale zdaje sobie sprawe ze u nas ciaza prawie graniczyla z cudem, no ale nawet tak ciezkie zajscie nie znaczy, ze jest to niemozliwe...
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Chorera, ale to jest piękna historia na pewno był szok, ale po pierwszych staraniach to po prostu cud.
Nasi znajomi 4 lata się starali, leczyli i o in vitro też już myśleli. W końcu się udało i doczekali się w kwietniu 2015 roku córeczki. Po kilku miesiącach 2 kreski i we wrześniu 2016 roku druga córka. No a w styczniu tego roku urodziła im się trzecia córka Także jak się czasem coś tam odblokuje to się hurtem dzieci można dorobić
Ale już po E. z racji dwóch CC w tak krotkim odsetpie czasu bralam od razu anty. Najpierw przy kp te jednoskladnikowe a potem po skonczeniu normalne.
Sofi to był totalby szok.
Aneczka98 hehe rozpędu nabrali twoi znajomi
Sofi to był totalby szok.
Aneczka98 hehe rozpędu nabrali twoi znajomi
Ja ogólnie jakoś jestem przeciwna tym hormonalnym. Nigdy ich nie brałam i nie miałam w planach brać, więc to, że są mi niepolecane jakoś mnie nie załamał
Miło się czyta o takich cudach
Miło się czyta o takich cudach
To ja znow zachwycona tym faktem nie jestem, bo bardzo sobie chwalilam ten sposob antykoncepcji...
Pozostaje czekac co po porodzie lekarz zaproponuje...
Pozostaje czekac co po porodzie lekarz zaproponuje...
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
ja anty stosowałam w ciągu 6.5 roku zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu po odstawieniu.
Za jakieś 3 tygodnie zobaczę co mi gin przepisze.
chorera Pamiętam jak na forum pisałaś o tym,że znów jesteś w ciąży euforia to na początku nie była ,ale teraz masz super córeczki
Ja bym bardzo chciała zażywać tabletki,ale panicznie boję się że zajdę na nich w ciąże a już więcej ciąż bym psychicznie nie zniosła . Nie wiem jak to jest że są takie historie,że kobieta zachodzi w ciąże na tabletkach..żle zażywa czy o co chodzi ?
Ja bym bardzo chciała zażywać tabletki,ale panicznie boję się że zajdę na nich w ciąże a już więcej ciąż bym psychicznie nie zniosła . Nie wiem jak to jest że są takie historie,że kobieta zachodzi w ciąże na tabletkach..żle zażywa czy o co chodzi ?