Sprzątanie
Sprzątanie
Dziewczyny, w jaki sposób ścieracie kurze? Do niedawna byłam wierna misce z płynem i wodą i szmacie, ale mam wrażenie, że ja ten kurz w ten sposób tylko rozmazuje, co mnie niesamowicie wnerwia. Ostatnio używam chusteczek nawilżanych babydream... Macie jakieś proste sposoby?
Re: Sprzątanie
W biedronce kupuje chusteczki nawilżane do mebli, takie brązowe. A jak się skończą to i te dziecięce dają radę
U mnie zazwyczaj plyn do szyb i recznik papierowy...
Kuedys kupilam chusteczki do mebli ale dla mnie do bani, zostawialy mazy i wlasnie tez kurz jakby sie rozmazywal a nie scieral a kilku roznych probowalam... moze tez dlatego ze mamy niektore meble na wysoki polysk to sie one nie sprawdzaja
Kuedys kupilam chusteczki do mebli ale dla mnie do bani, zostawialy mazy i wlasnie tez kurz jakby sie rozmazywal a nie scieral a kilku roznych probowalam... moze tez dlatego ze mamy niektore meble na wysoki polysk to sie one nie sprawdzaja
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
woda z płynem pronto na większe sprzątanie a na co dzień pronto w sprayu. Meble mam drewniane i widzę różnice jak umyje zwykła wodą a prontem.
Ja używam pronto + ściereczka z mikro albo płyn do szyb + ściereczka z mikro.
A czym przecieracie blaty kuchenne?
A czym przecieracie blaty kuchenne?
Ja to całe mieszkanie lece plynem do szyb i sciereczka z mikrofibry.
Ja tak samo widzę różnicę jak użyję specjalnego płynu plus ściereczka z microfibry ,a samą wodę ze ściereczką z microfibry
,a biorę pierwszy lepszy jaki jest aktualnie w promocji w ross czy biedrze.
,a biorę pierwszy lepszy jaki jest aktualnie w promocji w ross czy biedrze.
Sofi, na szybko frosch do kuchni (obojętnie który) wieczorem woda z octem
Kuchnie to jade woda z octem odkad jakies 14 lat temu jedna Hiszpanka mi to polecila. Do mycia okien tez, ewentualnie dodaje troche alkoholu. A, i na szybach smugi nie zostaja jak sie je wyciera gazetami typu nowiny, wyborcza czy super express
Moja T. sprząta jeszcze sodą oczyszczoną wszystko co możliwe nawet zmywarkę ,ostatnio nawaliła pełno tej sody i włączyła krótki program żeby się wyczyściła ,a po chwili z każdej strony pojawiła się piana i zmywarka zepsuta klops.
Alexia padlam z tej zmywarki
adu Jakbyś widziała jaki teściu miał polew ,a ona stała nad nim i krzyczała "czego się śmiejesz ,zawsze tak czyszczę ! "