Sprzątanie
Re: Sprzątanie
Mi woda do mebli nie podpasowała, lubię ten zapach, który dają płyny.
Najbardziej odpowiada mi ten spryskiwacz z rossmana Wodą z octem czasem myję prysznic, ale idzie się udusić Używam też do schodów zewnętrznych, odkamienia czajnika i raz na jakiś czas puszczam pustą pralkę z octem na 90 stopni.
Najbardziej odpowiada mi ten spryskiwacz z rossmana Wodą z octem czasem myję prysznic, ale idzie się udusić Używam też do schodów zewnętrznych, odkamienia czajnika i raz na jakiś czas puszczam pustą pralkę z octem na 90 stopni.
a kuchnię/wannę/umywalki myję tym płynem z biedronki Też jest na bazie octu chyba, bo czuć lekki zapach, ale super czyści
- Załączniki
-
- cads8-mr-magic-higieniczna-czystosc-moc-wybielania-599j-medium.jpg (9.95 KiB) Przejrzano 15011 razy
Mnie wlasnie dusza te zapachy wszystkich produktow do mebli, albo sie odzwyczailam, w kazdym razie nie znosze. Lubie tylko zapach wosku do drewna, raz na jakis czas uzywam do szafki w lazience, bo mamy pod unywalka drewniana olejowana.
to pewnie kwestia przyzwyczajenia. Rzeczywiście ocet domywa super, ale jak zamknęłam się z nim w kabinie to myślałam, że już nie wyjdę:D
Ona uważa ,że soda ma za zadanie "odkazić " i zawsze się chwali odkaziłam porządnie szczoteczki do zębów , naczynia itp.
I mi mówiła chciałam odkazić zmywarkę ,a tu takie rzeczy się podziały..!
Ja uwielbiam zapach detergentów
Nuutella ja tez lubie zapach tych produktow mam wrazenie takiej świeżości, jak umyje. Ale ja glownie plynem do szyb wszystko ale pronto tez uzywam, tak na szybko a do kuchni zawsze uzywam jakiegoś takiego do tłuszczu, z biedronki zazwyczaj.
Ocet u mnie tez tylko do czyszczenia czajnika
Ocet u mnie tez tylko do czyszczenia czajnika
Ja nie mam zmywarki ,więc się nie znam wiem że T. tak robi tylko ostatnio jej taka akcja wyszła więc należy uważać ,żeby też nie przedobrzyć bo za naprawę zapłaciła 200zł.
O niee, to najgorszy płyn jaki kiedykolwiek kupiłam. Tak wali chlorem, że idzie się udusić w domu.nuuutella pisze:a kuchnię/wannę/umywalki myję tym płynem z biedronki Też jest na bazie octu chyba, bo czuć lekki zapach, ale super czyści
Ja do mebli też używam pronto. Do łazienki i kuchni płyn do szyb lub woda z octem.
Sowaa, nie wiem czy wszystkie zmywarki mają tak samo, ale nasza na start odpompowuje wodę, więc ja wlewam ocet jak już słyszę że pobiera wodę.
Ja nienawidze zapachu octu i ile razy bym nie chciala tak czegos umyc to odruchy wymiotne az czasem niestety... ale ja nawet w kuchni do gotowania nie uzywam octu...
Do kuchni na codzien szmatka z woda i plynem jak przetrzec blat po czyms, a do plytek/plyty po gotowaniu bref do kuchni...
Sode oczyszczona uzywam czasem do wyczyszczenia drewnianych desek do krojenia i uzywam tez do prania jak wrzucam reczniki/skarpety/scierki kuchenne itp
Do kuchni na codzien szmatka z woda i plynem jak przetrzec blat po czyms, a do plytek/plyty po gotowaniu bref do kuchni...
Sode oczyszczona uzywam czasem do wyczyszczenia drewnianych desek do krojenia i uzywam tez do prania jak wrzucam reczniki/skarpety/scierki kuchenne itp
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
+1
do odkamieniania czajnika używam kwasku cytrynowego
woda z sodą to odmaczanie firanek przed praniem