anty po porodzie
Re: anty po porodzie
Alexia wystarczy ze ktos np zachoruje i bierze antybiotyk ktory oslabia ich dzialanie, zapomni jakiejs wziac, czy bierze w kratke o roznych porach, czy ma zatrucie/jelitowke a tabletka nie zdazy sie wchlonac...
Sa zasady ktorych trzeba sie trzymac, a w razie jakiegos odstepstwa, chociazby tej choroby i antybiotyku, czy wymiotow zabezpieczac sie dodatkowo
Sa zasady ktorych trzeba sie trzymac, a w razie jakiegos odstepstwa, chociazby tej choroby i antybiotyku, czy wymiotow zabezpieczac sie dodatkowo
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Ruby, podobno przy problemach z krzepliwością można stosować wkładkę, ale dopiero zaczynam zagłębiać temat.
kurcze bralam 8 lat a dzieci i tak na raty...meg pisze:Ja tabletek nie mogę brać. Ale ogólnie to bierzecie tabletki latami?
Przyjaciółki kuzynka urodziła właśnie trojaczki naturalnie poczęte. Gin mówił, że to od długoletniego brania tabletek.
Wysłane z mojego BND-L21 przy użyciu Tapatalka
-
Ja 15 lat biore tabletki, pierwsze odstawienie przed G i czekalismy 1,5 roku zanim sie pojawila, wrocilam po kp. Lekarz pozmienial miedzyczasie i teraz zaszlam po 1 @. Zastanawiam sie nad czyms bardziej trwalym bo meczy mnie branie tabletek i bieganie po nie co 3 miesiace, bardziej nie chcial mi dac na pol roku
Ja teraz myśle nad antykoncepcja. Ostatnie 10 lat to było npr, ale w tym cyklu jakoś spanikowałam, ze mogłabym być w ciąży... myślimy o trzecim, ale jeszcze noe teraz. Najwcześniej za 2-3 lata. Teraz byłoby to jednak dla mnie trudne do przełknięcia.
Myśle nad wkładka, nova t, ale ciagle się waham.
Myśle nad wkładka, nova t, ale ciagle się waham.
Aurinko, dlaczego akurat ta? Ja mam wizytę za dwa tygodnie i chciałabym do tego czasu podjąć decyzję, ale póki co mam mętlik w głowie.
Nie chce hormonów, te w sumie zaproponował ginekolog.
Żadnych skutków ubocznych? Ile płaciłas?
Misiaq a powiedz tak od siebie czy psychicznie czujesz że daje taka sama skuteczność jak anty? a ile czasu się ja 'ma bo zaczęłam się zastanawiać a nie mam w swoim otoczeniu nikogo kto by miał i mógł mnie przekonać prócz tego co mi powie Internet.
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Nie pamiętam dokładnie, ok 600 zł chyba.
Żadnych.
Mam trochę jakby wydłużony okres (trwa nawet 7 dni, ale to nie są takie "intensywne" dni, tylko takie brudzenie), ale czy to jest związane z wkładką czy tak po prostu mam po drugiej ciąży to nie wiem.
Ja mam taką na 5 lat, ale mój gin twierdzi, ze po 3 powinno się wymienić/zrobić przerwę.
Miałam takie obawy jak miałam założoną po pierwszej ciąży, ale też nie był to jakiś wielki problem dla mnie, bo z drugim dzieckiem chcieliśmy poczekać, ale ewentualna "wpadka" też nie byłaby katastrofą.
Teraz nawet o tym nie myślę
Ryzyko istnieje, mam tego świadomość, ale czuję spokój psychiczny jednocześnie
Misiaq a czemu nie hormonalna?
Bardziej mi chodzi po głowie rezygnacja z hormonów. Ale też jednak nie chciałabym wpadki.
O widzicie, forum uczy nie wiedziałam, że jest wkładka nie hormonalna. Zapisze sobie nazwę.