Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
W czerwcu czytałam o tym, że znowu bedzie cena rosła...
https://www.msn.com/pl-pl/finanse/finan ... ar-AAyqDjy
https://www.msn.com/pl-pl/finanse/finan ... ar-AAyqDjy
Hmm u mnie to mam wrazenie że cena spadła tylko odrobinę i bez jakies promki ceny zaczynaly się powyzej 6zl...
Mi się dziś rzuciło to w oczy, bo byla promocja i wielki napis "tylko 5.99". Bez promocji były po 7 zł.
Szczerze polecam, skład super i w smaku też pycha z intermarche
Wracając do zakupów z Frisco - ostatnio przywieźli mi zepsute mięso
Niby hermetycznie zamknięty kurczak farmio, ale jak tylko rozcięłam folię, to aż mnie odrzuciło.
Niby hermetycznie zamknięty kurczak farmio, ale jak tylko rozcięłam folię, to aż mnie odrzuciło.
U nas znowu nadchodzi ten miesiąc. Trzeba kupić węgiel...
Stwierdziliśmy z mężem, że jak nasz obecny piec się wykończy to inwestujemy w ogrzewanie gazowe.
W ogóle ten miesiąc nas szarpnie okrutnie.
Stwierdziliśmy z mężem, że jak nasz obecny piec się wykończy to inwestujemy w ogrzewanie gazowe.
W ogóle ten miesiąc nas szarpnie okrutnie.
Miśka, zwróciłaś?
Sofii, gazowe jest tańsze?
Katherina, różnie mówią, bo to generalnie zależy od wielu czynnikow.
Biorąc pod uwagę rosnące ceny węgla, to za jakiś czas na pewno będzie tańsze.
Przede wszystkim kosztuje mniej zachodu.
Biorąc pod uwagę rosnące ceny węgla, to za jakiś czas na pewno będzie tańsze.
Przede wszystkim kosztuje mniej zachodu.
Napisałam maila, zwrócili kasę, chociaż absolutnie nie ogarniam ich sposobu przeliczania wagi i cen.
Sofii moja siostra ostatnio zaplacila przeszło 20tys za instalacje do ogrzewania gazowego. Nam wycenili postawienie samej skrzynki na dzialce za 4300 + instalacja
my w planach mamy gazowe, podobno jak jest dobry piec i instalacja, dobrze zaizolowany dom to nie jest duzo drozsze od ogrzewania weglem.
Nie wiem czy nie wolalabym dolozyc do pompy xiepla...Mimezja pisze:Sofii moja siostra ostatnio zaplacila przeszło 20tys za instalacje do ogrzewania gazowego. Nam wycenili postawienie samej skrzynki na dzialce za 4300 + instalacja
Sofi może poszukajcie dofinansowania? Gdzieś mi się rzucił ostatnio projekt (rządowy?) W związku z wymianą pieców węglowych. Może chociaż część kosztów udałoby się uciąć.
Nuuutella, na razie to tylko plany, nasz piec jak narazie dobrze sobie radzi, ma 5 lat bodajże. Myślę, że jeszcze z 2-3 spokojnie pociągnie. Dopóki działa to nie ma mowy o zmianie.
Mimezja, jeżeli to kompletna instalacja to na pewno. Natomiast u nas to będzie przerobienie obecnej.
Mimezja, jeżeli to kompletna instalacja to na pewno. Natomiast u nas to będzie przerobienie obecnej.