Kuchnia
Re: Kuchnia
Sowa bardzo ładna kuchnia
Ja mam żółte meble w kuchni i nie żałuję. Zmieniłabym tylko blaty na ciemniejsze
Ja mam żółte meble w kuchni i nie żałuję. Zmieniłabym tylko blaty na ciemniejsze
A ja mam kuchnię grafitową w półmacie. Gdyby nie odpryski na lakierze, to bym złego słowa nie powiedziała o tym połączeniu.
Sowaa, a płytki super!
Sowaa, a płytki super!
Tez mi sie zawsze marzylo...
Teraz mam okno nad zlewem i jest moim najwiwkszym przeklenstwem! Ile razy je przeklinam jak mi czasem woda chlapnie (jednak plytki szybciej bylo wytrzec jak okno)
A juz nie pytaj ilu brzydkich slow uzywam myjac to onko... jedno skrzydlo spoko chociaz trzeba siedziec na blacie, czyli na wysokosci parapetu, co juz jest arednio wygodne no ale ok... a drugie skrzydlo to jedno wielkie skaranie, nie doac ze tylko troszke sie otworzy, bo jakze inaczej - kran nie pozwala na otwarcie go calkiem - to jeszcze jednym kolanem na zlewie trzeba przez to urzadzac wygibasy, zeby jakos reka siegnac do konca szyby od zewnatrz i jakos je umyc...
Wyleczylam sie na dobre ze zlewu przy oknie...
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
My meble mamu jasno szare w macie i w sumie jestem zadowolona, chociaz paluszki czasem odbite widac
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Ja też przeklinam okno nad zlewem, ciężko się myje, bo trzrba skakac nad zlewem a trzeba często, bo się chlapie
Ja też mam okno nad zlewem, ale nie bezpośrednio, jest pasek płytek, okno się nie chlapie.
Ruby mam te same przemyslenia ze swoim. Tyle że mam od zewnatrz dostep do mycia, ale łatwo się chlapie i nie mogę siè zdecydować jak to okno zaslonić, bo rolety bylyby co jakis czas do wymiany
nie straszcie U nas w domu zlew chyba tylko pod oknem bedzie pasowal
Mimezja ja mam w kuchni dzien/noc i to jest dramat kolejny, bo nie dosc ze tez sie chlapia (a czasem niefortunnie odkreci sie wode kiedy jakas brytfanka sie namacza w zlewie i poleci tluste) to jeszcze latem muchy jak jakies sie przecisna do mieszkania to tez wchodza za rolety czy pomiedzy, polowanie utrudnione, a jak je podnosilam do gory, zeby bylo latwiej to nie raz udalo mi sie jakas muche, ktora byla pomiedzy zgniesc...
Tez zalozylismy, zeby okno nie bylo takie lyse i zeby sie nie chlapalo a tak, a wyszlo jal wyszlo...
Teraz bede wymieniac na ta taka roletke harmonijke, zobacze jak to zda egzamin, ale to juz ostatnia proba, jak nie zda egzaminu to ja sie poddaje...
KarLa u mnie to tez byla jedyna opcja, zeby przy tej scianie i mniej wiecej pod oknem miec zlew, ale jakbym wiedziala, to co teraz wiem, to staralabym sie go przesunac na tyle na ile sie da, zeby chociaz bylo latwiej myc to okno...
A mam cantralnie po srodku (przeciez to takie cudowne mialo byc jak z hamerykanskich filmow) i to na wysokosci parapetu, takze ten...
Tez zalozylismy, zeby okno nie bylo takie lyse i zeby sie nie chlapalo a tak, a wyszlo jal wyszlo...
Teraz bede wymieniac na ta taka roletke harmonijke, zobacze jak to zda egzamin, ale to juz ostatnia proba, jak nie zda egzaminu to ja sie poddaje...
KarLa u mnie to tez byla jedyna opcja, zeby przy tej scianie i mniej wiecej pod oknem miec zlew, ale jakbym wiedziala, to co teraz wiem, to staralabym sie go przesunac na tyle na ile sie da, zeby chociaz bylo latwiej myc to okno...
A mam cantralnie po srodku (przeciez to takie cudowne mialo byc jak z hamerykanskich filmow) i to na wysokosci parapetu, takze ten...
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Też mam okno nad zlewem i nie narzekam. Jak chlapne, to przetre ręcznikiem papierowym i spokój.
Ruby, u nas tak w projekcie jest https://www.archon.pl/projekty-domow/pr ... 225b237d65
KarLa to ja tak mam i prawego skrzydla nie moge otworzyc na wiecej jak kawaleczek ze ledwo sie mieszcze zeby od zewnatrz umyc przez kran... i juz myslalam o innym kranie ale bez szans bo i tak w kazdym jednym bateria bedzie przeszkadzac
Edit
Znalazlam zdjecie zaraz po ustawieniu mebli
Edit
Znalazlam zdjecie zaraz po ustawieniu mebli
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Ruby, to faktycznie tak samo
Ja mam ok 15-20 cm nad zlewem i uważam to za genialne rozwiązanie.