Regionalizmy i inne ciekawostki językowe
Re: Regionalizmy i inne ciekawostki językowe
Tak jak Yenna napisałaMimezja pisze:Misiowa co to są plendze?
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
- Escherichia
Zapewne Ja po prostu jestem negatywnie do niej nastawiona i cokolwiek robi, mówi wywołuje we mnie agresję. Wiem, że nie powinno tak być, ale jestem tylko człowiekiem... W porównaniu do niejKatherina pisze: ↑07 gru 2018, 19:33Chyba to trochę dlatego, że Cię ogólnie teściowa drażni, prawda?Escherichia pisze: ↑07 gru 2018, 13:06Jak słyszę słowo krupy, to mnie telepie.. nie można powiedzieć "brudne naczynia/naczynia do mycia"?
I "polik" zamiast policzek
Escherichia, też tak mam z niektórymi ludźmi. Mam jedną dalszą kuzynkę z którą tak mam, że cokolwiek nie powie, czy zrobi, to ja już jestem zirytowana i mam nieodpartą ochotę zrobić wszystko na opak.
- Escherichia
ja czasem myślałam że to moja wrodzona złośliwość, jak dobrze wiedzieć że inni też tak mają
Moim znienawidzonym ostatnio określeniem jest NUNUŚ - mój siostrzeniec tak od dłuższego czasu mówi na Igora. Proszę błagam, aby tak nie mówił ale nie skutkuje
Mimezja, a sama nie uzywałas kiedyś określenia "niuniek"? Może.stad się wziął Nunuś?
Ja nie lubię określenia dzidzia.
- Escherichia
Escherichia, moja M też nie lubi, ostatnio jakiś chłopiec powiedział o M dzidzia, jaką awanturę zrobiła, była zła i zrozpaczona, że ona żadną dzidzią nie jest
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
A ja właśnie lubię dzidzia, niestety moja L zainspirowała się puciem i w brzuchu mam wg niej "bobo".
Farazi tak jak Igi był mniejszy uzywalismy różnych form niuńka ale nuno jakos okrutnie mnie razi
Za to bardzo lubie zwrot dzidzia
Za to bardzo lubie zwrot dzidzia
Mi dzidzia tez nie przeszkadza...
Za to wlasnie niunie, niuniuski i inne takie jakos juz nie bardzo lubie... chyba najbardziej mnie jednak wkurza mowione do dziewczynki niunia... jakos z pania z ulicy mi sie ten zwrot kojarzy
Za to wlasnie niunie, niuniuski i inne takie jakos juz nie bardzo lubie... chyba najbardziej mnie jednak wkurza mowione do dziewczynki niunia... jakos z pania z ulicy mi sie ten zwrot kojarzy
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Hahaha chodźmy na piwo na plotki o teściowychEscherichia pisze:Zapewne Ja po prostu jestem negatywnie do niej nastawiona i cokolwiek robi, mówi wywołuje we mnie agresję. Wiem, że nie powinno tak być, ale jestem tylko człowiekiem... W porównaniu do niejKatherina pisze: ↑07 gru 2018, 19:33Chyba to trochę dlatego, że Cię ogólnie teściowa drażni, prawda?Escherichia pisze: ↑07 gru 2018, 13:06Jak słyszę słowo krupy, to mnie telepie.. nie można powiedzieć "brudne naczynia/naczynia do mycia"?
I "polik" zamiast policzek
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka