tego jeszcze nie było na tym forum
Regionalizmy i inne ciekawostki językowe
Re: Regionalizmy i inne ciekawostki językowe
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
To jest nadużycie!efryna pisze:skończcie, bo zaraz dostaniecie ostrzeżenia
A po tobie Escherichia spodziewałam się więcej
Dobra, bo naprawdę mnie zablokuje.
Dobra, bo naprawdę mnie zablokuje.
- Escherichia
Sofii, wybacz, next time
Efryna
Ja lubię swoje imię w każdej postaci
Na dzieci często wołam "brzydko", jak to moja teściowa twierdzi- Gabrycha, Gabryśka, Bartas, Bartusiek. Nie lubię ciumkać nad nimi.
Ja lubię swoje imię w każdej postaci
Na dzieci często wołam "brzydko", jak to moja teściowa twierdzi- Gabrycha, Gabryśka, Bartas, Bartusiek. Nie lubię ciumkać nad nimi.
Ale dałyscie do pieca
Wlasnego imienia też nie lubię, zdrobnienia nienawidzę ale tak jak efryna pisze, dużo zależy od tego kto używa tego zwrotu bo są 2 osoby które mimo zdrabniania zupelnie mnie nie denerwują.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Wlasnego imienia też nie lubię, zdrobnienia nienawidzę ale tak jak efryna pisze, dużo zależy od tego kto używa tego zwrotu bo są 2 osoby które mimo zdrabniania zupelnie mnie nie denerwują.
- Escherichia
Ja swoje imię bardzo lubię
Ja za to nie cierpię jak ktoś mówi do mnie Adrianna.. albo Adzia, blee. Ada lubie najbardziej, Łukasz jak do mnie mówi to najczęściej adus albo adunia. Tata adelajda:)
Ja nienawidze jak mowia do mnie Roki no krew mnie zalewa... a pol rodziny do mnie tak mowi! Najlepsze, ze tak nazywal sie pies sasiada...
Dobrze, ze w de nikt na takie cuda nie wpadl...
Misiowa bo ty masz piekne imie ja mam takie z biezmowania, a M ma tak na drugie
Dobrze, ze w de nikt na takie cuda nie wpadl...
Misiowa bo ty masz piekne imie ja mam takie z biezmowania, a M ma tak na drugie
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Misiowa Twoje imię też mi się podoba i nawet rozważałam nazwanie tak Ł, ale moja najbliższa kuzynka (a zarazem chrzestna Ł) ma tak na imię i nie chcieliśmy dublować.
Ja za swoim nie przepadam
Gabrycha, to tylko jak coś przeskrobie ale Gabryśka mnie się podoba i zupełnie nie wiem, czego tu się czepiać.
Ja za swoim nie przepadam
Gabrycha, to tylko jak coś przeskrobie ale Gabryśka mnie się podoba i zupełnie nie wiem, czego tu się czepiać.
Misiowa, Twoje to ładne, my to dopiero na M potrafimy brzydko mówić, moja mama była przerażona Mąż kiedyś stwierdził, że M wygląda jak Buba i tak zostało, bywa Bubą, Bubcią, Bubusią lub Bubsztylem
Ruby, faktycznie Roki dziwnie brzmi, chociaż jakbyś uznała, że mówią Rocky, to robi się ciekawie
Ruby, Yenna, dzięki
Katherina, ooo! nasz B jak był młodszy, to był Bubą! Do tego stopnia, że pół osiedla tak niego wolało Teraz też się zdarza ale rzadziej.
Ruby, Yenna, dzięki
Katherina, ooo! nasz B jak był młodszy, to był Bubą! Do tego stopnia, że pół osiedla tak niego wolało Teraz też się zdarza ale rzadziej.
Misiowa, o!
M się w żłobku przedstawiała, że jest Buba, bo to jej było łatwiej powiedzieć niż Marianna/Marysia i moja mama się strasznie tego wstydziła
M się w żłobku przedstawiała, że jest Buba, bo to jej było łatwiej powiedzieć niż Marianna/Marysia i moja mama się strasznie tego wstydziła
Katherina Igi w okresie swojej najwiekszej grubości był Bulbusiem. Też tworzymy różne niekoniecznie milutkie określenia wiec Jaga bywa np. Zołzulą
Misiowa mnie to do bialej goraczki doprowadza poprostu jakby ciezko bylo Roxi powiedziec...
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵