Seriale - polecamy, odradzamy
Re: Seriale - polecamy, odradzamy
Ale jestem zła. Myślałam, że 5 sezon Wikingów kończy serię. A tu okazuje się, że 5 jest podzielony na 2 części i druga dopiero jest emitowana. A na dokładkę ma być 6. Dostaliśmy więc 10 odcinków i niedosyt. Gdybym wiedziała, czekalibyśmy na finałowy sezon.
Sofii, 4 sezon też był emitowany na dwa razy. My wczoraj obejrzeliśmy do końca 5a.
Wysłane z mojego BND-L21 przy użyciu Tapatalka
Meg, ja wiem, że 4 był w 2 częściach, ale jakoś nie zakodowałam, że z piątym też tak zrobią. Cały sezon czekałam na Rollo
Ja się skapnęłam widząc tylko 10 odcinków
Też się głowiłam, gdzie on jest, ale to chyba spoiler
Też się głowiłam, gdzie on jest, ale to chyba spoiler
- Escherichia
Na Plejerze od dzisiaj dostępna Chyłka. Odcinek 43minuty. Obawiałam się, że 25.. Jestem po pierwszym, zaraz biorę się za kolejny. Powiem Wam, że nie jest źle
Ku mojej wielkiej uciesze Gierszał będzie mieć większą rolę w serialu (co prawda nie w tym sezonie, ale od przyszłego ).
Ku mojej wielkiej uciesze Gierszał będzie mieć większą rolę w serialu (co prawda nie w tym sezonie, ale od przyszłego ).
A ja jestem rozczarowana... Wiadomo jak to bywa z ekranizacjami, ale nie podoba mi się m. in. pominięcie Kasacji, spowolniona akcja (np. pół minuty kadr przedstawiający puste jezioro itp.), Cielecka nienajgorsza, ale parę razy na własne uszy słyszałam jak zacięła się w połowie zdania, jakby nie nauczyła się go dobrze na pamięć... Generalnie osobiście inaczej odbieram klimat książek, dla mnie jest z dowcipem, a akcja dzieje się szybko. Natomiast serial jest smętny.
Za to nawet odpowiada mi Zordon
Za to nawet odpowiada mi Zordon
- Escherichia
Kasacja ma być drugim sezonem. Mróz tłumaczył, że inwersja tych dwóch książek pomoże zachować płynność pozostałych sezonów.
Ja nie byłam przekonana, co do Cieleckiej i Pławiaka, ale ten drugi zaczyna mnie przekonywać. I tak czekam na Piotra Langera
Ja nie byłam przekonana, co do Cieleckiej i Pławiaka, ale ten drugi zaczyna mnie przekonywać. I tak czekam na Piotra Langera
To chociaż tyle, ale i tak nie gra mi zmiana kolejności.
Heh też lubię Gierszała, ale Langera wyobrażałam sobie zupeeełnie inaczej. No i Ojciec Mateusz jako stary Langner
Heh też lubię Gierszała, ale Langera wyobrażałam sobie zupeeełnie inaczej. No i Ojciec Mateusz jako stary Langner
- Escherichia
Hmmm.. dla mnie Artur Żmijewski, to Artur Żmijewski Nie oglądam polskich filmów, serialii, więc mi nie przeszkadza
Mnie tylko nudzi dawanie w kółko tych samych aktorów. Serio w Polsce jest ich tak mało? Ucieszyłabym się, gdyby były same nowe twarze, a tu same oklepane.
- Escherichia
Masz rację, też bym była za kimś nowym. Ale wiesz, jak to jest.. obsada przyciąga widzów.
Ja się cieszę, że Warnke nie ma większej roli
Ja się cieszę, że Warnke nie ma większej roli
O tym samym wczoraj pomyślałam.
Ogólnie mi się podobały na razie te 2 odcinki. Tyle, że ja zaczęłam czytać od "Rewizji", więc nie ma jeszcze odniesienia do książki.
- mała_czarna
Ech. Właśnie zaczęłam Chyłkę i juz na początku mnie wkurzyli tym ze tak zepsuli pierwsze spotkanie Chylki i Zordona.