To pewnie ja narzekałam, a co wywijają? Mają budować stan surowy?KarLa pisze:Misiaq, my bralismy kredyt na dom i potwierdzam, byly zupelnie inne zasady, nam proponowali duzo wiecej niz my chcielismy Mielismy tez wklad wlasny, chociaz nie musielismy go miec. Z tego co pamietam to bralismy 100tys, na 20 lat, rata byla malejaca zaczynala sie chyba od 900zl. Na szczescie go splacilismy i ulga byla ogromna![]()
Chociaz teraz pewnie tez bedzie trzeba wziac na wykonczenie domu
Ktos raz pisal o wkurzaniu sie na fachowcow podczas budowy? U nas jeszcze nie zaczeli a jednych mam juz doscJak tak dalej pojdzie to nasze plany legna w gruzach, a mamy juz pozamawiane materialy, zamowionych kolejnych fachowcow....
Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
farazi, akurat "sezon" na marchew i pietruszkę to jesień/zima i wtedy one kosztują najmniej z całego roku:P ot taka ciekawostka, bo większość innych warzyw jest teraz dużo droższa (i w sumie paskudna)
Katherina drugi raz nie zrobiłabym tego błedu. Teraz korzystam z resztek profitów macierzyńskich.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
sowaa, priv
sofii, to ja wole robic tutaj zakupy
1kg marchewki (niby eko sreko) -1,2e, seler w pl sklepie 2,5e za kg, pietruszka tez w pl sklepie 2,5e za kg. Bulki z 40 centow. Oczywiscie przeliczajac z euro na pl pewnie byloby drozej, ale jednak pare euro wyglada lepiej niz parenascie zlotych 
sofii, to ja wole robic tutaj zakupy

KarLa mam te same odczucia!
Ja za kg marchewki place 0,99€, seler ok 2,79€/kg, pietryszka korzen tutaj jest rzadkoscia wiec jest droga 1,99€/0,5kg i do zdobycia tylko w 3 sklepach...
Bulki takie najzwyklejsze pszenne 0,19€
O! Ostatnio promocja za 2 skrzynki Tyskiego lub Lecha 22€
Ceny niektorych alkoholi moj maz zawsze przezywa w pl
Ja za kg marchewki place 0,99€, seler ok 2,79€/kg, pietryszka korzen tutaj jest rzadkoscia wiec jest droga 1,99€/0,5kg i do zdobycia tylko w 3 sklepach...
Bulki takie najzwyklejsze pszenne 0,19€
O! Ostatnio promocja za 2 skrzynki Tyskiego lub Lecha 22€
Ceny niektorych alkoholi moj maz zawsze przezywa w pl
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

05.01.2018 - 8tc

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Ruby, niech Twoj maz przyjedzie do monopolowego w IE
Korzenia pietruszki tutaj tez nie ma, tylko w polskich sklepach mozna dostac. Oni maja pasternak (swoja droga wiele polakwo uwazalo/ uwaza ze to pietruszka i po wielu latach dowiadywali sie ze dawali do rosolu pasternak
)
Korzen selera maja od niedawna w niektorych sklepach

Korzenia pietruszki tutaj tez nie ma, tylko w polskich sklepach mozna dostac. Oni maja pasternak (swoja droga wiele polakwo uwazalo/ uwaza ze to pietruszka i po wielu latach dowiadywali sie ze dawali do rosolu pasternak

Korzen selera maja od niedawna w niektorych sklepach

KarLa w IE to by dopiero w depresje wpadl
To tutaj pasternak tez jest ogolnodostepny, w kazdym jednym sklepie sie dostanie...
To tutaj pasternak tez jest ogolnodostepny, w kazdym jednym sklepie sie dostanie...
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

05.01.2018 - 8tc

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
O Ty! złapałaś mnie na błędzie!

Trwa też sezon na mandarynki

Mimezja, porażka ten Twój pracodawca.
Efryna A sezon nie trwa jakoś do października? Kiedy się ja wykopuje z gruntu? To teoretycznie seler, por itd też w podobnym czasie.
Farazi dlatego w wielu tematach nie mam skrupułów i jak mi trzeba zajac sie dzieckiem to bez oporów idę na zwolnienie. Patrzac na same ciąże i macierzynskie wiecej mnie tam nie bylo niż byłam.
nuuutella, tak, chyba faktycznie w październiku jest najtańsza, ale w zimie ciągle jest jej jeszcze sporo 
farazi mi się zawsze mandarynki kojarzą ze świętami

farazi mi się zawsze mandarynki kojarzą ze świętami

Hehe, to my jutro odbieramy motor z warsztatu. Wymiana opon, dyskow, filtry, olej, i zmiana stopki bo sie zepsiula. 750 euro 

Dlatego my jeździmy z naprawami do Szczecina albo SłubicItzal pisze:Hehe, to my jutro odbieramy motor z warsztatu. Wymiana opon, dyskow, filtry, olej, i zmiana stopki bo sie zepsiula. 750 euro

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
No ale czy 750e to tak dużo biorąc pod uwagę, że zarabia się w euro? Jakbym zarabiała w euro, tam mieszkała, żyła, to spoko, to tak jak tutaj za gruba naprawę bym zapłaciła 750 zl, czyli całkiem przystępnie.