porady techniczne, czyli co kupić czego unikać
Re: porady techniczne, czyli co kupić czego unikać
Farazi, u mnie jeden jest wlasnie pod zlewem, cos takiego na mieszane i resztki
A w spizarce mamy taki na plastiki, metale itp
Papiery wynosimy na biezaco, a szklo co jakis czas maz wywozi przy okazji zakupow i wrzucamy do kosza na zakupy w spizarce, ale szkla u nas raczej malo...
A w spizarce mamy taki na plastiki, metale itp
Papiery wynosimy na biezaco, a szklo co jakis czas maz wywozi przy okazji zakupow i wrzucamy do kosza na zakupy w spizarce, ale szkla u nas raczej malo...
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Ja śmieci mieszane mam w koszu jednym, a segregowane daje wszystkie w jedno i mąż segreguje przy śmietniku na dworze. Nie ma innej opcji.
Wysłane z mojego BND-L21 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego BND-L21 przy użyciu Tapatalka
farazi ja mam małe kosze, w których mam worki 35 l(szkło, plastik, papier, śmieci).
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Ja nie potrzebuję pojemnika na szkło, bo tygodniowo zbiorą się może dwie sztuki butelek czy słoików. Zastanawiam się jak zorganizować kwestię bioodpadów. Do tej pory wrzucałam je do zmieszanych, ale chyba tak nie powinno się robić.
A z ciekawosci jak u Was wygląda podział bo my mamy: mieszane, biodegradowalne, popiół, metale i szkło, plastiki, papier. O ile papier i szklo zostaja zwykle w domu tak reszta wymaga odbierania. Latem też wrzucałam wszystko suche do jednego kubła ale to dość uciazliwe stać i przebierać.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
U nas bio, mieszane, szklo, papier, a plastiki sa z metalami, styropianem, kartonami po mleku/sokach, folia itp
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Dziewczyny, mop parowy - używa któraś, poleca? Da się czymś zastąpić to nieszczęsne wiadro z wodą i mopa?
My dostaliśmy od ludzi z pracy na slub mamy z viledy i ja jestem bardzo zadowolona. Jedyne to, że te nakładki dość szybko się zużywają. Ja je piorę, ale to już nie ta sama jakośc.
N 2018
M 2023
M 2023
Nessa, i faktycznie można zapomnieć o wiadrze i zwykłym mopie?
Też jestem ciekawa jak się sprawdza
Napiszę z punktu widzenia obserwatora. Dwie znajome kupiły takiego mopa i obie szybko przestały używać.
Też mam jakiegoś mopa parowego i leży nieużywany.
Do deski i paneli się nie nadaje. Do płytek może być ale strasznie długo utrzymuje mokra podłogę i nie można po niej zbyt szybko chodzić bo zostają ślady.
Do deski i paneli się nie nadaje. Do płytek może być ale strasznie długo utrzymuje mokra podłogę i nie można po niej zbyt szybko chodzić bo zostają ślady.
Ja używam od września 2017 (bo wtedy dostaliśmy) i do tej pory używam. Myje i kafelki i panele. Choć fakt, że podłoga długo schnie i trzeba czekać. Dla mnie to taki sprzęt bez którego nie wyobrażam już sobie funkcjonowania A do płytek pod prysznicem to w ogóle nie ma nic lepszego
N 2018
M 2023
M 2023
Od kiedy mam ten to może 3 razy użyłam zwykłego mopa i to raczej z tego względu, że zwykły mop stoi w łazience a parowy w schowku i nie chciało mi się wyciągać.
N 2018
M 2023
M 2023