
Kulinarne szaleństwa
Re: Kulinarne szaleństwa
Mimezja, to faktycznie od maki moze zalezy, bo ja juz robilam kilka razy, rozwalkowac bylo ciezko, ale reszty problemow nie mialam 


Re: Kulinarne szaleństwa
A ja poproszę o sprawdzone przepisy na dobra rybę.
Jemy za mało ryb, ale ja ich po prostu nie umiem przygotować.
Wiec albo łosoś z grilla albo dorsz z piekarnika, ewentualnie zwykła w panierce w stylu Fish and chips.
Jemy za mało ryb, ale ja ich po prostu nie umiem przygotować.
Wiec albo łosoś z grilla albo dorsz z piekarnika, ewentualnie zwykła w panierce w stylu Fish and chips.
Re: Kulinarne szaleństwa
Ooo tez bym z przepisow na ryby skorzystala...
U nas losos grill/piekarnik albo panierowany filet z dorsza... czasem sie przewinie pieczony pstrag, ale to rzadko i tylko na prosbe meza, zeby znow zrobic, bo ja jak mam jesc ryby w calosci z oscmi i sie w tym grzebac to mi slabo...
U nas losos grill/piekarnik albo panierowany filet z dorsza... czasem sie przewinie pieczony pstrag, ale to rzadko i tylko na prosbe meza, zeby znow zrobic, bo ja jak mam jesc ryby w calosci z oscmi i sie w tym grzebac to mi slabo...
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

05.01.2018 - 8tc

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Re: Kulinarne szaleństwa
Misiaq polecam ten przepis. Mąż nie jada ryby z osciami, więc jemu oczyszczam zawsze przy myciu.
https://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_owo ... zepis.html
Poza tym pyszna jest biała ryba w sosie
https://www.olgasmile.com/ryba-w-sosie.html
https://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_owo ... zepis.html
Poza tym pyszna jest biała ryba w sosie
https://www.olgasmile.com/ryba-w-sosie.html
Re: Kulinarne szaleństwa
Misiowa o! Drugiego napewno wyprobuje!
Pstraga robie podobnie, tylko przygotowyje maslo czosnkowo ziolowe i wkladam je tez takie zastygniete do srodka
Pstraga robie podobnie, tylko przygotowyje maslo czosnkowo ziolowe i wkladam je tez takie zastygniete do srodka
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

05.01.2018 - 8tc

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Re: Kulinarne szaleństwa
Misiaq, ja robię kotleciki z ryby, takie niby mielone. Nie chce mi się mielić więc siekamy drobno rybę, dodaję jajko, przyprawy, odrobinę bułki tartej, natkę pietruszki, drobno posiekaną cebulkę. Obtaczam w bułce i smażę. Można zrobić pół na pół z mięsem mielonym z piersi kurczaka.
Re: Kulinarne szaleństwa
Ryby najlepsze z piekarnika, mniam. Lubie tez sardelki wysmazone na patelni, rybe na parze, po grecki, wedzona. Jedyne czego nie lubie to klasyczne polskie sledzie 

Re: Kulinarne szaleństwa
Misiaq, ja najczesciej robie pieczona z maslem czosnkowym, cytryna i koperkiem
lososia robie czesto z tego przepisu https://mgotuje.pl/losos-w-ostrej-marynacie/
robilam tez to, nawet dobre bylo https://www.kwestiasmaku.com/przepis/do ... -groszkiem
i cos w tym stylu https://smaker.pl/przepis-ryba-pieczona ... acrow.html
to jest tez pyszne https://www.kitchensanctuary.com/pan-fr ... eYghQwbolI
Dobra jest tez ryba w ciescie piwnym czy fish cakes.
lososia robie czesto z tego przepisu https://mgotuje.pl/losos-w-ostrej-marynacie/
robilam tez to, nawet dobre bylo https://www.kwestiasmaku.com/przepis/do ... -groszkiem
i cos w tym stylu https://smaker.pl/przepis-ryba-pieczona ... acrow.html
to jest tez pyszne https://www.kitchensanctuary.com/pan-fr ... eYghQwbolI
Dobra jest tez ryba w ciescie piwnym czy fish cakes.

Re: Kulinarne szaleństwa
Dziewczyny, chce na roczek zrobic na ciepło nuggetsy. Problem jest taki, że sosy mi słabo wychodzą.... Nawet czosnkowy nie bardzo. Macie jakieś sprawdzone przepisy na sosy do nuggetsow? Koleżanka moja robi świetne, ale wszystko daje "na oko" i dlatego mi nie wychodzą 
N 2018
M 2023
M 2023
Re: Kulinarne szaleństwa
Nessa, ja jak robię dużo sosu czosnkowrgo to po prostu cały jogurt naturalny (najczęściej z Biedronki), 2 ząbki czosnku, mala lyzeczka majonezu, sól pieprz. I już.


- malwinka89
- Posty: 6121
- Rejestracja: 27 maja 2017, 8:16
- Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
Re: Kulinarne szaleństwa
Nessa, najprościej ketchup wymieszać z majonezem 
Sos czosnkowy robię z jogurtu naturalnego/greckiego, trochę soli i pieprzu, 2 albo 3 ząbki czosnku

Sos czosnkowy robię z jogurtu naturalnego/greckiego, trochę soli i pieprzu, 2 albo 3 ząbki czosnku
Re: Kulinarne szaleństwa
To ja do czosnkowego dodaje jeszcze kilka kropli cytryny
Re: Kulinarne szaleństwa
U mnie mały jogurt zott, 3 łyżki majonezu, odrobina musztardy, sól, pieprz, odrobina majeranku, 2 roztarte ząbki czosnku.
Re: Kulinarne szaleństwa
Dzięki dziewczyny! Wypróbuję każdego, mam jeszcze ponad miesiąc i chce popróbować różnych
A sos typu salsa?

A sos typu salsa?
N 2018
M 2023
M 2023
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość