Kulinarne szaleństwa
Re: Kulinarne szaleństwa
Ja czosnkowy robię podobnie- kubek jogurtu, 2 łyżki majonezu, 2-3 ząbki czosnku, sól, pieprz i koperek
Re: Kulinarne szaleństwa
O super proste
A tzatziki robicie z wiejskim serkiem? Jadłam taki na sylwestrze 2016 i był pyszny potem w domu próbowałam z dwóch przepisów i juz nie wyszedł taki dobry.
N 2018
M 2023
M 2023
Re: Kulinarne szaleństwa
Nessa, tzatziki z serkiem wiejskim? Nie wpadalabgm ale to profanacja jogurt grecki, czosnek, starty ogórek, sól pieprz. Ewentualnie przyprawa do tzatziki i koperek;)
Re: Kulinarne szaleństwa
O dokladnie tak jak w pierwszej części. Z serkiem wiejskim chetnie bym spróbowała, ale zdecydowanie nie nazwalabym tego tzatzikiadu pisze:Nessa, tzatziki z serkiem wiejskim? Nie wpadalabgm ale to profanacja jogurt grecki, czosnek, starty ogórek, sól pieprz. Ewentualnie przyprawa do tzatziki i koperek;)
Re: Kulinarne szaleństwa
Ja sos czosnkowy robie z odrobiny majonezu, kubeczka creme fraiche i 4-5 zabkow czosnku (lubimy konkretnie czosnkowy), odrobina soli i pieprzu
A tzatziki creme fraiche, ogorek na drobnych oczkach mocno odcisniety, tez z 4-5 zabkow czosnku, sol, pieprz
A tzatziki creme fraiche, ogorek na drobnych oczkach mocno odcisniety, tez z 4-5 zabkow czosnku, sol, pieprz
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Re: Kulinarne szaleństwa
No to a'la tzatziki ale mi to tak smakowało... Ciągle tylko ten sos z wędlina jadłam
dziękuję, już dwa sosy czosnkowe wyprobowalam
dziękuję, już dwa sosy czosnkowe wyprobowalam
N 2018
M 2023
M 2023
Re: Kulinarne szaleństwa
Robię jakis puszysty sernik w kapieli wodnej. Piecze się od godziny, pachnie obłęnie, jezyk mi do tyłka ucieka a on ma się jeszcze pol godziny piec/gotowac, pół godziny stygnac w wodzie a potem dostygac w zamknietym piekarniku
Re: Kulinarne szaleństwa
Jade jutro na kaweMimezja pisze:Robię jakis puszysty sernik w kapieli wodnej. Piecze się od godziny, pachnie obłęnie, jezyk mi do tyłka ucieka a on ma się jeszcze pol godziny piec/gotowac, pół godziny stygnac w wodzie a potem dostygac w zamknietym piekarniku
Re: Kulinarne szaleństwa
To i ja się wybiorę
Mimezja, Ty zawsze pieczesz ciasta w takich ogromnych blachach. Pewnie wszyscy domownicy jedzą?
Ja dzisiaj zrobię szarlotkę na małej tortownicy.
Re: Kulinarne szaleństwa
Mimezja, ale super wyglada!
Re: Kulinarne szaleństwa
Okej, przyjrzałam się. Ona nie jest na cały piekarnik.
Ja w kąpieli wodnej robię czasem sernik nowojorski.
Z takich ekstra ciast polecam Musowy torcik czekoladowy z Moich Wypieków. Ma milion kcal, ale jest obłędny.
Ja w kąpieli wodnej robię czasem sernik nowojorski.
Z takich ekstra ciast polecam Musowy torcik czekoladowy z Moich Wypieków. Ma milion kcal, ale jest obłędny.
Re: Kulinarne szaleństwa
A żebyście w koncu tak chcialy przyjechac, to tylko obiecujecie
Farazi to jest zwykla prostokatna blacha tylko włożona do duzej piekarnikowej bo miała być zanurzona w kąpieli wodnej. Chcialam zrobić w tortownicy, ale jak zobaczylam ile wyszlo masy serowej, to dobrze że od razu wyciagnęłam regularna blaszkę.
Farazi to jest zwykla prostokatna blacha tylko włożona do duzej piekarnikowej bo miała być zanurzona w kąpieli wodnej. Chcialam zrobić w tortownicy, ale jak zobaczylam ile wyszlo masy serowej, to dobrze że od razu wyciagnęłam regularna blaszkę.
Re: Kulinarne szaleństwa
Serio?Itzal pisze:Te blachy nie sa takie duze, zezarlam 1/3 sama
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 7 gości