Hybrydy w domowych warunkach.
Re: Hybrydy w domowych warunkach.
Mia, ja robilam napewno jak maz jeszcze byl w domu po porodzie, a byl 4 tygodnie, wiec napewno w ciagu tych 4 tygodni...
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

05.01.2018 - 8tc

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Mia kiedy robiłam sporadycznie u kosmetyczki to nigdy nic się nie działo. 2 lata temu wiosną kupiłam sobie zestaw do hybryd i pierwsze co mnie doświadczyło to baza witaminowa semilaca która mi zniszczyła płytkę. Potem kupiłam bazę neonail i trudno mi powiedzieć, ale ze 2-3 miesiące było ok, a potem coraz mocniej zaczęły mi pękać opuszki, to się jakoś zbiegło z powrotem do pracy i uznałam, że musiałam się czymś zarazić co było na klawiaturze któregoś z komputerów z których korzystałam. Dobre pół roku leczyłam się dermatologicznie aż sama postawiłam sobie diagnozę, że to uczulenie na hybrydy. Po ostatnich przejściach nie chcę nawet myśleć o próbie malowania u kosmetyczki.
Mimezja, ja nawet nie wiedziałam, że nie można po porodzie. Ale w sumie nie wiem kiedy robiłam...
Mia, nie wiem czy najpierw nie zrobię tego czerwonego.
Wysłane z mojego BND-L21 przy użyciu Tapatalka
Mia, nie wiem czy najpierw nie zrobię tego czerwonego.
Dziewczyny, znacie jakąś dobrą odżywkę do paznokci bez formaldehydu itp., łatwo dostępną (mile widziany Rossmann)?
Dziś ściągnęłam hybrydy do porodu (chlip) i chcę jakoś przetrwać te kilka tygodni, a kosmetyczka objawiła mi smutną prawdę o lubianej przeze mnie dotąd Eveline 8w1.
Dziś ściągnęłam hybrydy do porodu (chlip) i chcę jakoś przetrwać te kilka tygodni, a kosmetyczka objawiła mi smutną prawdę o lubianej przeze mnie dotąd Eveline 8w1.
Mia89, ja polecam manicure japoński 

M. 2016
W. 2018
J. 21 VIII 2022
W. 2018
J. 21 VIII 2022
Lexie, nigdy o tym nie słyszałam 
Mia, co konkretnie Ci powiedziała o tej 8w1?

Mia, co konkretnie Ci powiedziała o tej 8w1?
Ja o tej 8w1 nie słyszałam dobrego słowa, każdemu niszczy paznokcie.

Meg, że zawiera formaldehydu czy tam jego pochodną, który potrafi pozornie utwardzać paznokcie (i ja to czułam), by po dłuższym czasie doprowadzić je do ruiny.
Lexie, pierwsze słyszę
Lexie, pierwsze słyszę

O tej odzywce jest sporo artykulow na sieci tlumaczacych dzialanie. Z tego samego powodu nie wolno jej uzywac w ciazy i podczas karmienia
Ja też słyszałam, że szkodzi, ale myślałam, że tylko niektórym ludziom.
- Escherichia
Ja nie miałam 8w1, a diamentową. Nakładałam dwie warstwy i trzymałam tydzień na paznokciach, następnie powtarzałam.. Efekt? Mocne, zdrowe paznokcie. Nie wiem skąd te zlei opinie. Moje paznokcie lubiły tę odżywkę 

Mia, zrobiłam dziś paznokcie tym trzecim kolorem. Jutro cyknę fotkę 

Meg, piekne!
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

05.01.2018 - 8tc

18.08.2018 🩷