Co teraz czytacie?
Re: Co teraz czytacie?
Dziewczyny, czy Wy robiliście kursy szybkiego czytania, czy te książki są takie krótkie? Więcej niż jedną książka tygodniowo to dla mnie nieosiągalne.
A żeby było w temacie: Orhan Pamuk- Rudowłosa. Ale nie napiszę, która to książka w tym roku, bo wstyd.
A żeby było w temacie: Orhan Pamuk- Rudowłosa. Ale nie napiszę, która to książka w tym roku, bo wstyd.
Farazi, ja szybko czytam, samo mi tak jakoś wychodzi.
- mała_czarna
Katherina jak Ci się podoba?
Farazi mi się wydaje ze ja zupełnie normalnie czytam. I dużo od książki zależy- są takie co to się przeczyta w jeden wieczór i takie które dwa tygodnie czytam bo tak mi idzie.
Farazi mi się wydaje ze ja zupełnie normalnie czytam. I dużo od książki zależy- są takie co to się przeczyta w jeden wieczór i takie które dwa tygodnie czytam bo tak mi idzie.
Mała_czarna, średnio, szczerze mówiąc. Ale może mam taki nastrój wybredny, bo chyba do 5 książek pochodziłam i wciąż mi coś nie pasowało
dużo zależy od książki. Jeśli są wciągające to dam radę przeczytać dwie tygodniowo, ale przeważnie czytam jedną na tydzień/ półtora.
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
Ja chyba czytam normalnie, na kursie nie byłam
I tak jak pisały dziewczyny, zależy co czytam. Np książki historyczne czytam raczej wolno, bo doczytuje różne rzeczy w necie, sprawdzam mapy itp. A dobry kryminał to mogę w dwa dni przeczytać. Dla wyjątkowo dobrej książki można zarwać noc.
Ja tez sie zastanawiam jak dziewczymy to robia
Praca, ogarnac dom, zajac sie dzieckiem, poczytac mu, pobawic sie i jeszcze tyle pisania na forum a tu co 1-2dni nowa ksiazka
Praca, ogarnac dom, zajac sie dzieckiem, poczytac mu, pobawic sie i jeszcze tyle pisania na forum a tu co 1-2dni nowa ksiazka
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
- mała_czarna
Aurinko ja czytam w drodze do/z pracy i jak Kubula się sam bawi.
Julę kładę spać o 20stej i mam czas na książkę
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
Aurinko, ja czytam w tramwaju/metrze i wieczorem, gdy M śpi. Kiedyś jeszcze w czasie jej drzemki.