Kuchnia
Re: Kuchnia
Ja dostałam informację, żeby lakierowane fronty myć tylko czystą wodą bez detergentu i delikatną ściereczką. Mówicie, że można płyn do szyb i ręcznik papierowy? Nie rysuje się?
ja tak robiłam kilka lat i nic się nie porysowało. Teraz mam lakierowanie, ale nie połysk, tylko półmat i wystarczy przetrzeć wilgotną szmatką, którą przecieram też blaty i stół i wystarcza- nie trzeba płynów, ani suchego ręcznika, dla mnie bomba
Ja zawsze plyn i reczniki... czasem skorzana sciereczka z woda jak mam pod reka...
Nie ogolnie sama scierka denerwuje bo jak nie wytre na sucho to slonce zaswieci i wszystko widac i na polyski i na macie... wiec wszystkie wycieram tak...
Czasem w kuchni najpierw na mokro scierka z woda, a pozniej plyn i reczniki
Nie ogolnie sama scierka denerwuje bo jak nie wytre na sucho to slonce zaswieci i wszystko widac i na polyski i na macie... wiec wszystkie wycieram tak...
Czasem w kuchni najpierw na mokro scierka z woda, a pozniej plyn i reczniki
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
tesciowa ma jakies sciereczki z viledy do szyb, podobno szyby bez plynu na blysk czyszcza, uzywa ich tez do frontow
Mam te same ściereczki, kocham jeKarLa pisze:tesciowa ma jakies sciereczki z viledy do szyb, podobno szyby bez plynu na blysk czyszcza, uzywa ich tez do frontow
Nie pomyślałam o nich. Miałam kiedyś chyba Jana Niezbędnego i były świetne. Faktycznie mogłyby się sprawdzić przy frontach.KarLa pisze:tesciowa ma jakies sciereczki z viledy do szyb, podobno szyby bez plynu na blysk czyszcza, uzywa ich tez do frontow
Przetestuję też ten płyn
tesciowa mi jedna dala, ale jeszcze okien nie mylam wiec nei wyprobowalam podobno pol rodziny ich uzywa
Potwierdzam, Vileda Actifibre żółta albo fioletowa:)
Do mycia okien polecacie tak?
Czyli co myje szybę wodą, a potem bez płynu do szyb tylko sama ta ścierka?
Wysłane z mojego BND-L21 przy użyciu Tapatalka
O tak właśnie muszę kupic nowe bo mi nawet mąż podbieraItzal pisze:Mam te same ściereczki, kocham jeKarLa pisze:tesciowa ma jakies sciereczki z viledy do szyb, podobno szyby bez plynu na blysk czyszcza, uzywa ich tez do frontow
Meg ja okna myje myjka cisnieniowa, i nigdy w sloneczny dzien Wtedy jestem dumna ze umytemeg pisze:Do mycia okien polecacie tak?
Jesteśmy na etapie wyboru kuchni.
Byliśmy wczoraj w jednej firmie, która nam zrobiła wstępny projekt ale chcemy zorientować się w kilku miejscach.
Myślimy o tym żeby zrobić kuchnie w kolorze antracytu i miedzi.
Wstępnie same meble zostały wycenione na 27 tys. Będzie to kuchnia w kształcie L z barkiem.
Ciekawa jestem jak u was cenowo to wyglądało. Jeśli macie jakieś porównanie u siebie albo znajomych/rodziny.
Co byście poleciły i co odradziły w meblach kuchennych? Może jakieś fajne, praktyczne rozwiązania?
O takie kolory mniej więcej chcemy
Byliśmy wczoraj w jednej firmie, która nam zrobiła wstępny projekt ale chcemy zorientować się w kilku miejscach.
Myślimy o tym żeby zrobić kuchnie w kolorze antracytu i miedzi.
Wstępnie same meble zostały wycenione na 27 tys. Będzie to kuchnia w kształcie L z barkiem.
Ciekawa jestem jak u was cenowo to wyglądało. Jeśli macie jakieś porównanie u siebie albo znajomych/rodziny.
Co byście poleciły i co odradziły w meblach kuchennych? Może jakieś fajne, praktyczne rozwiązania?
O takie kolory mniej więcej chcemy
- Załączniki
-
- kuchnia miedz.jpg (70.41 KiB) Przejrzano 5703 razy