No sunuvKarLa pisze:ja chyba tez lampe zamowie, ale z aliexpress taka lepsza. Czytalam ze i tak wiekszosc firm ma te lampy co sa na aliexpress tylko swoje logo przyklejaja
Hybrydy w domowych warunkach.
- malwinka89
Re: Hybrydy w domowych warunkach.
malwinka chyba tak. Ja zamowilam ostatnio dla M. siostrzenicy lampe diamond
Alexia ta lampa to lampa uv zasilana diodami led a nie led+uv lampa uv jest zasilana zarowkami uv i utwardza hybrydy i zele a lampy uv led utwardzaja tylko hybrydy i zele led-owe...
Przy robieniu hybryd gdzie nie ma zamiaru tobic sie tez zeli lepsza jest lampa led bo skraca czas suszenia (lampa uv potrzebuje 2x tyle czasu)...
Jesli chodzi o sam wybor lampy nie uwazam zeby no name miala byc gorsza od firmowych jesli sa dokladnie tak samo oswietlane... jest logiczne ze jak lampa ma 8 diod na krzyz i jakas smieszna niby spirale suszaca albo ogolnie jest to jakas mini lampa to bedzie gorszy efekt jak przy lampie ktorej praca opiera sie na konkretnym rozlozeniu diod ktorych jest z 30...
Tak samo to funkcjonuje w lampach uv... mala lampa z jedna zarowka uv nie zrobi takiej roboty jak konkretna spora z 4 zarowkami i odbiciem lustrzanym...
No i rozne lampy sa roznej mocy slaba nigdy nie dorowna mocniejszej rowniez logiczne...
Dlatego sa lampy i lampy ale mozna miec lampe no name rownie dobra jak lampa "firmowa" jesli sie zwroci uwage dokladnie na wszystkie szczegoly...
Ja mam lampe uv no name juz od 10 lat i dalej robi dobra robote poza tym ze zarowki przydaloby sie wymienic bo sa juz slabsze... (ale z racji tego ze koszt zarowek u nas to niewiele mniej jak lampa rozgladam sie za nowa lampa po 10 latach mi sie nalezy)
Przy robieniu hybryd gdzie nie ma zamiaru tobic sie tez zeli lepsza jest lampa led bo skraca czas suszenia (lampa uv potrzebuje 2x tyle czasu)...
Jesli chodzi o sam wybor lampy nie uwazam zeby no name miala byc gorsza od firmowych jesli sa dokladnie tak samo oswietlane... jest logiczne ze jak lampa ma 8 diod na krzyz i jakas smieszna niby spirale suszaca albo ogolnie jest to jakas mini lampa to bedzie gorszy efekt jak przy lampie ktorej praca opiera sie na konkretnym rozlozeniu diod ktorych jest z 30...
Tak samo to funkcjonuje w lampach uv... mala lampa z jedna zarowka uv nie zrobi takiej roboty jak konkretna spora z 4 zarowkami i odbiciem lustrzanym...
No i rozne lampy sa roznej mocy slaba nigdy nie dorowna mocniejszej rowniez logiczne...
Dlatego sa lampy i lampy ale mozna miec lampe no name rownie dobra jak lampa "firmowa" jesli sie zwroci uwage dokladnie na wszystkie szczegoly...
Ja mam lampe uv no name juz od 10 lat i dalej robi dobra robote poza tym ze zarowki przydaloby sie wymienic bo sa juz slabsze... (ale z racji tego ze koszt zarowek u nas to niewiele mniej jak lampa rozgladam sie za nowa lampa po 10 latach mi sie nalezy)
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Ruby Nie ważne są dla mnie takie szczególiki ,utwardza hybrydy i żele tyle wiem
Zele tak ale przy niej jakbys zele chciala utwardzic musisz szukac konkretnie zeli led bo normalnych zeli zazwyczaj uzywanych ona nie utwardzi to tak jakbys kiedys chciala sprobowac...
Mi bardziej chodzilo o fakt ze sa lampy no name rownie dobre tylko trzeba świadomie wybierac i wiedziec czego sie szuka
Mi bardziej chodzilo o fakt ze sa lampy no name rownie dobre tylko trzeba świadomie wybierac i wiedziec czego sie szuka
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Wypróbowałam w końcu bazę i top z neonail. Bez porównania z semilac. Chciałam poprawić jeden paznokieć i lakier nie chciał zejść
No dobra, nie mogłam wczoraj ściągnąć hybrydy acetonem. Macie pomysł, dlaczego? Zmasakrowałam sobie paznokcie, a i tak nie zeszło do końca
jaką bazę miałaś? Ja kiedyś przy semilacu hardi tak miałam, a później zaczęła mi hybryda odłazić cała po 2 dniach. I wiem, że to bez sensu bo skład praktycznie ten sam ale po tych akcjach lepiej mi się trzyma neonail. Jakbym nie robiła sama to bym chyba nie uwierzyła, takie jaja
Shattered, właśnie pierwszy raz użyłam bazy i topu neonail.
Semilac mi schodził bardzo szybko (bez różnicy czy z acetonem czy bez ), a teraz z neonail już musiałam ściągnąć, bo miałam odrosty.
Itzal, nie sądzę... W sumie trzymałam aceton z 15-20 minut. Bałam się, że mi z całymi paznokciami odejdą.
Semilac mi schodził bardzo szybko (bez różnicy czy z acetonem czy bez ), a teraz z neonail już musiałam ściągnąć, bo miałam odrosty.
Itzal, nie sądzę... W sumie trzymałam aceton z 15-20 minut. Bałam się, że mi z całymi paznokciami odejdą.
Hm. To ja neonail nie mialam. Semilac fakt odchodzi szybko Teraz mam indigo i jest rewelacyjny, i baza prpteinowa i top.
- Escherichia
Dwa razy używałam acetonu i to nie dla moich panokci, okropnie miękkie później.
Ja ściągam hybrydy frezem ceramicznym. Szybko, sprawnie
Ja ściągam hybrydy frezem ceramicznym. Szybko, sprawnie
Ja miałam raz zdejmowane frezarką i to było moje najgorsze doświadczenie kosmetyczne. Bardzo długo nie mogłam później dojść do ładu z paznokciami.