Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Też widzę, że drożeje wiele rzeczy. Masła akurat nie używam
Strasznie dużo rzeczy teraz drozeje
Masło podrożało już ze 3 miesiace temu... U nas tylko masło, wiec dało się zauważyć. Nie dość, że podrożało, to zero promocji.
Ceny są cholernie drogie wszystko poszło tak w górę że aż słabo...
Kupujemy praktycznie te same rzeczy a płacimy raz tyle za to samo. Aż strach się bać co będzie dalej...
Kupujemy praktycznie te same rzeczy a płacimy raz tyle za to samo. Aż strach się bać co będzie dalej...
mi szwagierka pracująca w sklepie mówiła, że któraś firma (zapomniałam nazwy) zmniejszyła gramaturę na śmietanie z 150 na 130 a cena bez zmian ... podobnie na jogurtach o 10/15 g. Niby mało, ale się nazbiera...
Ostatnio dopadlam maslo po 4 zl i kupilam 6 szt. A teraz wrecz żałuję że wzięłam tak mało bo ma termin do polowy października.
Ceny dla mnie moga rosnąć, tylko zyczylabym sobie podwyzek proporcjonalnie do nich
Ceny dla mnie moga rosnąć, tylko zyczylabym sobie podwyzek proporcjonalnie do nich
za osełkę w Biedronce zapłaciłam wczoraj 11 zł... MASAKRA!
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Jak dobrze, że ja kupuję jedno masło na 3 miesiące
- mała_czarna
Katherina bo musieliśmy korektę składać
U nas podobnieszladus pisze:Jak dobrze, że ja kupuję jedno masło na 3 miesiące
- mała_czarna
Milo by było gdyby to tak działałoMimezja pisze:
Pamiętam, jak jeszcze kilka miesięcy temu kupowałam 3 kostki masła w Tesco za 9zł a teraz jedną za 6-7 :/
Właśnie o tym maśle rozmawialiśmy z kolegą w pracy, którego znajomy sprowadza masło, kontenery tego itp.. Mówi, że kilka miesięcy temu ostrzegał go, żeby kupił masło na zaś bo będzie drogie, bo jakieś problemy były z tarnsportami.. teraz już jest wszysyko ok, ale zawyżone ceny są zabiegiem sztucznym, typowo do zarobku, bez żadnego konkretnego powodu..